איך צברתי ניסיון של שלוש שנים וחצי ב – PWC? – סיפור הצלחה

12/5/2014 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (9,529 צפיות)

טלי (שם בדוי) היא רואת חשבון מוסמכת, שעברה לימודים לתואר ראשון, תקופת התמחות ובחינות הסמכה. לאחר יותר משלוש שנות ניסיון מאושרות בפירמה העולמית PWC, החליטה לשנות כיוון ולהתנסות כחשבת ומנהלת כספים בחברה פרטית בענף הגבייה. בראיון שלפניכם תמצאו עדות אישית על התחנות המחכות לכם בתהליך ההסמכה ומציאת העבודה בראיית חשבון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


בוגרת ראיית חשבון מספרת על ההתמחות, על הבחינות ועל העבודה הנוכחית

 

טלי (שם בדוי), בת 32, עובדת כחשבת ומנהלת כספים בחברה פרטית, העוסקת בתחום שירותי הגבייה של רשויות מקומיות. המשרה הוגדרה עבור רואי חשבון מוסמכים, וטלי התאימה בדיוק למשבצת. את לימודי החשבונאות עשתה באוניברסיטה העברית בירושלים, שם גם עברה שנת הכנה למבחני הרישוי הסופיים של מועצת רואי החשבון בישראל. למקום עבודתה הנוכחי הגיעה לאחר ניסיון של שלוש שנים וחצי בחברת PWC העולמית, אחת מארבעת משרדי הענק הישראליים.

 

שאלנו את טלי על הזדמנויות העבודה לרואי חשבון בישראל, על העבודה היומיומית בתור עובדת חברה, על הלימודים וההתמחות במקצוע ועל התכניות לעתיד שלה ושל חבריה. איזה מחלקות קיימות במשרדי רואי החשבון? מה כדאי לשקול כשבוחרים התמחות? מה מעסיקים מחפשים? ובסופו של דבר, מה באמת חשוב? – הריאיון לפניכם.

 

על ההתמחות: רוצים כלכלית, מקבלים ביקורת

 

ספרי לנו על ההתמחות בראיית חשבון.

 

כבר בסוף שנה א' ללימודי חשבונאות של התואר הראשון שולחים קורות חיים למשרדים כדי להתקבל להתמחות. החובה היא לעבור שנתיים התמחות. אני הייתי בראיון ב – PWC, פירמה עולמית שמעסיקה בישראל מעל אלף אנשי מקצוע. מה שקסם לי זה האנושיות שלהם. הרגשתי בנוח עם האנשים שראיינו אותי. היה חשוב להם יותר הבן אדם שיושב מולם, ופחות הציונים.

 

במה עסקת ב – PWC?

 

אני התמחיתי בביקורת דוחות כספיים וחברות. נשארתי לעבוד אצלם גם אחרי ההתמחות לעוד שנה וחצי, ואחר כך רציתי לשנות כיוון.

 

איזה תחומי התמחות קיימים, באופן כללי?

 

במשרדי רואי חשבון יש כמה מחלקות. ביקורת חברות היא הגדולה מכולן, והיא נחשבת למחלקה המרכזית. שם עיקר הזדמנויות העבודה. מלבדה יש מחלקה למיסים - שבה עוסקים בייעוץ ובדיווחים, מחלקת נאמנויות שמתרכזת במניות ובאגרות חוב, מחלקת ביקורת מערכות מידע, מחלקת ביקורת פנים של חברות ציבוריות ומחלקה כלכלית – שבה עושים הערכות שווי, ונותנים ייעוץ פיננסי ועסקי.

 

המון סטודנטים רוצים להשתלב במחלקה הכלכלית, אבל אפשר להתקבל רק עם ממוצע גבוה מאד בלימודים. לכן הרוב הולכים לביקורת. כל החברים שלי היום עובדים בביקורת פיננסית. בביקורת יש הרבה תתי עיסוקים, כמו למשל – חברות ציבוריות, הייטק, עסקים קמעונאיים, בנקים, פיננסים, נדל"ן.

 

אז איך כדאי לבחור התמחות?

 

הייתי מציעה לכולם לבחור משרד שיש לו מבחר מגוון של תיקים ולקוחות. גם במשרדים בינוניים יש מגוון, כך שלא חייב להתקבל לאחד מארבעת הגדולים. בראיית חשבון יש מה שנקרא – Big Four, מונח שמתייחס לארבעת המשרדים הגדולים ביותר בתחום, שמבוססים על שיתוף פעולה בינלאומי. אלה הם: KPMG, EY (ארנסט אנד יאנג), PWC ו – Deloitte.

 

ברור שעדיף להתקבל לאחד מה – Big Four, אבל צריך להבין גם למה. היתרון טמון במגוון הגדול המצוי בעבודה בפירמה גדולה. נחשפים שם ליותר סוגיות. לעומת זאת, יש גם יתרונות למשרדים קטנים. שם עובדים פחות שעות וגם זוכים לראות את הפעילות של כל החברה, ולא רק של סעיפים קטנים בתוכה.

 

האם בוחרים התמחות לפי משרד או לפי מחלקה?

 

קודם מתקבלים למשרד, ורק אחר כך אפשר לבקש לעבוד במחלקה מסוימת.

 

על בחינות הרישוי: עוברים את זה

 

איך עברו בחינות המועצה?

 

אני אסביר לך את כל התהליך. אחרי שלוש שנים של לימודים באוניברסיטה את מקבלת תואר ראשון בחשבונאות, ואז מגיע שלב ההתמחות ומבחני המועצה. אני בחרתי לעשות שנת השלמה רביעית בחשבונאות באוניברסיטה, שבה מכינים אותך למבחני הרישוי. שנה כזו עולה היום 24 אלף שקלים, והמחיר עולה. לפני שנתיים העלות הייתה נמוכה יותר – 22 אלף שקלים. לא חייבים ללמוד בצורה הזו למבחנים, אפשר גם להתכונן באופן עצמאי.

 

אז עשית התמחות תוך כדי הלמידה למבחנים?

 

כן. טוב יותר להתחיל את ההתמחות בזמן הלמידה למבחנים. אני ממליצה על השילוב הזה. באופן הזה לומדים תוך כדי העבודה את המקצוע באמת. הגעתי למבחנים עם רקע שהספקתי לראות בעבודה. היו אפילו שאלות שידעתי לענות עליהן מתוך הניסיון שלי בהתמחות.

 

איך מצליחים להתכונן לבחינות תוך כדי העבודה?

 

בשנה א' של ההתמחות עובדים בהיקף של 80% משרה בלבד. אני ביליתי יום וחצי נוספים באוניברסיטה. במשרדים מבינים את המצב ומשריינים זמן מיוחד לתקופת הבחינות של המתמחים. במהלך התקופה עוברים כמה נגלות של בחינות, ואחר כך יש בחינה על כל החומר. לומדים שישה שבועות רצופים, ועוברים את זה.

 

על העבודה: בכל מקום לומדים דברים חדשים

 

ספרי לנו על מקום העבודה הנוכחי שלך.

 

אני עובדת היום בחברה פרטית שעוסקת בתחום שירותי הגבייה בעיריות. בניגוד לעבודה ב – PWC, ששם טיפלתי בתיקים של לקוחות חיצוניים, במקום הנוכחי אני מנהלת רק את העניינים הפיננסיים של החברה עצמה, שמעסיקה אותי.

 

על סמך מה קיבלו אותך לעבודה? ממה הכי התרשמו בראיון?

 

נתנו משקל מסוים לאוניברסיטה שבה למדתי ולמשרד שבו התמחיתי, אבל היה חשוב להם גם – מה עשיתי בתקופת ההתמחות. צריך להיחשף לכמה שיותר סוגיות. רוצים לראות שיצא לך, למשל, להיתקל גם בתיקים של חברות ציבוריות וגם בתיקים של חברות פרטיות, או שטיפלת גם בדוחות מס, גם בדוחות כספיים וגם בדוחות מע"מ, ושהגיעו אלייך גם סוגיות בשכר. לא דרושה בקיאות בהכל, אבל חשוב שתהיה היכרות.

 

מה שעוד חשוב זה המוכנות והיכולת שלך ללמוד מקום חדש. המראיינים יוצאים מנקודת הנחה שהגעת עם ידע, אבל בכל זאת הניסיון שלך היה בחברה אחרת, ולכן יש לך עוד מה ללמוד.

 

תכניות לעתיד? האם תישארי שכירה?

 

אני, והרוב המוחץ של החברים שלי, שכירים. אולי בגיל מאוחר יותר נפנה לפתוח עסק עצמאי או חברה.

 

תודה לך על השיתוף.

 

מכירים סיפורי הצלחה? - שתפו אותנו