לימודי סיעוד בערב לאמהות והורים
רוצה לדעת על לימודי סיעוד ערב? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
לימודי סיעוד בתכנית לאימהות - לימודי סיעוד להורים
מתאמים בין הלימודים לילדים
תחום הסיעוד הוא בין הענפים המאתגרים בשוק העבודה, הוא מצריך חיבור עם מטופלים וחולים, עבודה בקצב מהיר ותחת לחץ וידע נרחב בתחום הטיפולי. לימודי הסיעוד עצמם מתאפיינים במערכת עמוסה ובמתכונת אינטנסיבית למדיי. משום כך, הורים (ואנשים עובדים) מתקשים לא אחת לשלב אותם עם עבודתם וחייהם האישיים ולעיתים אף מוותרים כתוצאה מכך על הלימודים. מגמה זו הביאה עם הזמן גם למחסור באחים ובאחיות בבתי החולים ולביקוש רב למקצועות אלה במשק הישראלי.
אימהות (וגם אבות) שמעוניינים לקחת חלק בלימודי סיעוד יכולים לעשות זאת במספר מסלולים מיוחדים ללימודי סיעוד להורים שמתקיימים בבתי ספר ברחבי הארץ. תכניות אלה מתאפיינות בגמישות רבה יחסית ומאפשרות לרכוש את הכלים לקריירה בצורה שתואמת את אורח החיים שלהם. בפני בוגרי לימודי הסיעוד נפתחות אפשרויות מגוונות לתעסוקה, בית היתר בבתי חולים, במרפאות פרטיות, במרכזים טיפוליים ובמעבדות.
למי מיועדים הלימודים
זהו מסלול ייחודי ללימודי סיעוד שבא להתאים לצורכיהם של הורים לילדים, ובייחוד אימהות. הוא מאפשר להם ללמוד ללימודי סיעוד (או בתכניות נוספות כגון אחות מוסמכת או הסבת אקדמאים לסיעוד) במסגרת זמנים גמישה ובשעות שמאפשרות התאמה לטיפול בילדים. כמו כן, תכניות אלה יכולות להתאים גם לאנשים שעובדים בשעות הערב, שמעוניינים לשלב את לימודי הסיעוד עם הקריירה.
תכנית הלימודים
הלימודי חושפים את הסטודנטים לתחומי האחריות של אחים ואחיות בבתי חולים וגם מעניקים להם ידע נרחב בתחום הקליני והרפואי. במסגרתם לומדים על תחומים כגון טיפול ביחידים ובמשפחות, תהליכי חולי ובריאות וכן דנים בהיבטים החברתיים של הטיפול הרפואי ובמניעת מחלות. כמו כן, הם בוחנים את הענפים השונים בעולם הרפואה כגון כירורגיה, רפואת ילדים, מיילדות ורפואה דחופה ולומדים על אחריות האחים במחלקות אלה. הלימודים גם מעניקים כלים לקבלת החלטות בזמן הטיפול, לתקשורת יעילה ורגישה עם מטופלים ולהבנת הפן האתי של המקצוע.
- מחפשים עוד תכניות? קראו גם על השלמה לתואר ראשון לאחים ואחיות מוסמכים
מתכונת הלימוד
תכניות הלימודים המיוחדות המוצעות לאימהות ולהורים מתקיימים במתכונת גמישה יחסית. לעיתים מדובר במספר ימים מצומצם לאורך השבוע, שנפרשים על פני מספר רב יותר של סמסטרים. שעות הלימוד מרוכזות לרוב בבקרים ואחר הצהריים וימי הלימוד מתואמים עם חופשות במוסדות הלימוד כדי להקל על שגרת יומם של ההורים. ישנם גם מוסדות המציעים תכניות לימודי ערב, למי שמעוניינים בכך. לרוב נעים הלימודים בין שלוש שנים וחצי לארבע שנים.
תכניות לימודי ערב לנשים מתאימות במיוחד למעוניינות לשלב בין שגרת החיים והקריירה לבין לימודיהן. בדרך כלל הם כוללים סמסטרים בחודשי הקיץ, או שהם נפרשים על פני פרק זמן ארוך מלימודי היום. מבחינת התכנים הנלמדים מדובר לרוב בלימודים זהים.
לימודי הסיעוד משלבים בתוכם לימוד עיוני עם התנסות מעשית משמעותית. ההתנסות הקלינית מתקיימת בתוך המחלקות השונות בבית החולים ומאפשרת לסטודנטים להכיר מקרוב את עבודת האחים והאחיות. הלימודים מחייבים גם תקופת התנסות פרקטית באורך של כשנה בבתי חולים. חלק ממוסדות הלימוד מציעים מלגות לימוד לסטודנטים מצטיינים, כדי לסייע בתשלום שכר הלימוד.
- מה עוד מגיע לסטודנטים לסיעוד? קראו על מלגות ללימודי סיעוד
נושאי הלימוד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תנאי קבלה
הקבלה ללימודי הסיעוד היא למועמדים שברשותם בגרות מלאה וציון בפסיכומטרי, הרף הנדרש משתנה בין המוסדות. למי שאינם עומדים בסף האקדמי מוצעות לרוב מכינות שונות.
מי שמעוניינים במסלולי הסבת אקדמאים לסיעוד נדרשים להציג תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר. כמו כן, תהליך הקבלה כולל לרוב ראיונות אישיים בהם מציגים את קורות החיים וניסיון אקדמי או מקצועי.
- מה הסיכויים שלכם? קראו עוד על תנאי קבלה לסיעוד
- קראו הכל על לימודי סיעוד ללא פסיכומטרי
- קראו עוד על לימודים בגיל 30
- אימהות חד הוריות? קראו בהרחבה גם על מלגות להורים יחידנים
תעודה
סוג התארים והתעודות המוענקים לבוגרי התכנית משתנים לפי המסלול הנלמד. בחלק מהמסלולים מוענק תואר ראשון BSN בסיעוד ותעודת אח/ות מוסמכ/ת, באחרים מוענק תואר ראשון BA בסיעוד ותעודת אחות מוסמכת. מסלולי אח/ות מוסמכת מעניקים את תעודת האחות בלבד, ללא התואר הראשון.
מוסדות
קופת חולים כללית מפעילה כמה בתי ספר לסיעוד בפרישה ארצית. בהם פועלות תכניות אחות מוסמכת, שמתאימות לאימהות (וגם לאנשים עובדים). משך מסלולים אלה הוא כשלוש שנים וחצי, שיעורים מתקיימים בשעות הבוקר והחופשות מותאמות לחופשים בגנים ובבתי ספר. אלה הם בתי הספר של הכללית בהם פועלות תכניות ייחודיות להורים:
- בית הספר לסיעוד מאיר (כפר סבא): במרכז הרפואי מאיר, שפועל כחמישים שנה בעיר כפר סבא, מוצעת תכנית ייחודית ללימודי סיעוד (BA) המשותפת עם אוניברסיטת תל-אביב המתקיימת במסלול נוח להורים. מסול זה משלב לימודים בקמפוס בתל אביב ובבית החולים בכפר סבא. כמו כן מוצעות בבית הספר תכניות הסבת אקדמאים לסיעוד ומסלולים ללימודי המשך ואחים ולאחיות.
- בית הספר לסיעוד דינה (פתח תקווה): בית הספר דינה לסיעוד ממוקם בית החולים בילינסון (המרכז הרפואי רבין) והוא פועל בשיתוף עם החוג ללימודי סיעוד של אוניברסיטת תל-אביב. ניתן ללמוד בו ללימודי סיעוד לתואר ראשון, בתכנית הסבת אקדמאים לסיעוד ובקורסי התמחות מוכרים.
- בית הספר לסיעוד קפלן (רחובות): בית הספר, שממוקם בבית החולים קפלן ברחובות, מציע כמה תכניות בתחום הסיעוד, כגון לימודי סיעוד לתואר ראשון, הכשרת אקדמאים לסיעוד וקורסים על בסיסיים. כמו כן מוצעת תכנית להכשרה לסיעוד לחובשים קרביים.
סיעוד הינו מקצוע שהביקוש שלו עלה מאוד בשנים האחרונות ולכן גם תנאי הקבלה ישתנו מעט. מקבית מוסדות הלימוד דורשים גם בגרות וגם פסיכומטרי אך יש כמה מוסדות לימוד שמציעים כמה אופציות למועמדים ללא בגרות או פסיכומטרי כמו למשל לימודי מכינה.
בין מוסדות הלימוד הללו תוכלי למצוא את המכללה האקדמית עמק יזרעאל.
ממליצה לך לפנות ישירות אליהם על מנת לברר שאין דרישה לתעודת בגרות בכדי להתקבל למכינה.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על תנאי הקבלה למוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ המציעים לימודי סיעוד.
בברכה,
נעה
לימודי סיעוד