רוצה פרטים על לימודי הייטק לנשים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי הייטק לנשים

רוצה לדעת על לימודי הייטק לנשים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הייטק לנשים


ההצלחה של תעשיית ההייטק בישראל, והביקוש הרב שקיים למקצועות ולתפקידים בענפים השונים של התעשייה, הם כיום עובדה ידועה היטב.


לאור מצב זה, עשוי להיות מפתיע לגלות כי נכון לשנת 2018, רק כשליש מהעובדים בהייטק הם בעצם עובדות. הדבר מפתיע אפילו יותר, כאשר בוחנים את הנתונים לגבי השכלתן של נשים: מספר הסטודנטיות בישראל לתואר ראשון גבוה יותר מאשר מספר הסטודנטים, כאשר הן מהוות כ60% מהלומדים והלומדות במוסדות להשכלה גבוהה.


למרות שישנם תחומי לימוד בהם קיים באופן עקבי כבר שנים רוב של סטודנטיות, תחומי מדעי המחשב וההנדסה סובלים ממיעוט במספר הנשים שבוחרות ללמוד אותם: כ – 30% נכון לשנת 2019.


מצב זה בעייתי ממספר סיבות: ראשית כל, קיים מחסור בעוסקים במקצועות התכנות והפיתוח, ונשים הן קבוצת אוכלוסייה מתוכה ניתן לגייס מתכנתות ומפתחות מוכשרות. שנית, היעדר נשים בתפקידי פיתוח משמעותו היעדר פרספקטיבה נוספת, אחרת, שיכולה לאפשר חשיבה מחוץ לקופסה ומציאת פתרונות יצירתיים לבעיות ולאתגרים. שלישית, ההשתתפות בהייטק יכולה לשפר את מעמדן הסוציואקונומי של נשים משכבות שונות באוכלוסייה, משום השכר הגבוה יחסית בענף, וכך להיטיב עם החברה באופן כללי.


על כן, עולה המודעות לצורך לשלב נשים בתעשייה, גם בקרב חברות וארגונים בתחום, וגם בקרב קובעי המדיניות והממשלה. כיום מוצעות מספר תכניות לימודים, חלקן ללא עלות, המתאימות לנשים שרוצות לעשות הסבה בקריירה, וגם לאלו שנמצאות בתחילת דרכן המקצועית ומעוניינות להתחיל ללמוד את התחום.

 

 

מסלולי לימוד אפשריים

 

בין מסלולי הלימוד שבהם ניתן להשתתף במוסדות השונים:

 

  • קורס JAVA
  • קורס QA
  • קורס פייתון
  • קורס ניהול רשתות
  • קורס אנדרואיד
  • מסלול הנדסאי תוכנה וסייבר
  • קורס תכנות מתקדם בסביבת VISUAL STUDIO
  • ועוד


She Codes: לימודי הייטק ללא עלות לנשים


ארגון She Codes הוקם במטרה להגיע ל – 50% נשים בתפקידי פיתוח ותכנות בהייטק בתוך עשור. לשם כך, מופעלים מסלולי לימוד במקצועות ההייטק במספר רב של סניפים ברחבי הארץ, בתחומים כמו ווב, פייתון, ג'אווה, דאטה, ועוד.


קיימים 8 מסלולי לימוד בארגון, אשר מחולקים ל – 2 רמות: מתחילות ומתקדמות. המסלולים למתחילות כוללים קורס ווב בסיסי, קורס פייתון בסיסי, וקורס JAVA. הקורסים למתקדמות כוללים קורס ניתוח דאטה באמצעות פייתון, קורס אנדרואיד, מודול GIT לפיתוח תוכנה, קורס פייתון למתכנתות, וקורס פרויקט גמר שממוקד סביב בניית פרויקט שיכול לקדם את המשתתפות מבחינה מקצועית.


הארגון פועל ללא מטרת רווח, ועל כן ההכשרות מתקיימות ללא עלות. חלקן נערכות במסגרת שיתופי פעולה עם גורמים רשמיים שונים, כגון משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, וחברות הייטק מובילות כמו איביי.


מסלולי הלימוד בארגון מותאמים ללמידה עצמאית, ומקנים לסטודנטיות כלים אוטודידקטיים. כמו כן, כחלק מההכשרות משולבים תכנים להשתלבות בעולם התעסוקה, וכן כנסי נטוורקינג, הרצאות בנושאים הקשורים לכתיבת קורות חיים, בניית קשרים, דרכים שונות לחיפושי עבודה, ועוד. שעות הלימוד הן גמישות, כאשר סטודנטיות המעוניינות בכך יכולות לבחור גם בלימודי ערב לנשים במסגרת זו.


בנוסף לזאת, כחלק משיתופי הפעולה עם חברות מובילות, קיימות גם אפשרויות השמה לחלק מהסטודנטיות במסלולי לימוד מסוימים.

 


לימודים לנשים חרדיות


מגזר שעל שילובו בהייטק שמים דגש הוא נשים חרדיות; שיעור התעסוקה שלהן הוא כ – 75%, והן מהוות במשקי בית רבים את המפרנסות העיקריות. על מנת לשפר את מצבן הסוציואקונומי של משפחות שלמות, וכן בתור מתן מענה על מחסור באלפי מהנדסים שקיים כיום בתעשייה, פועלות מספר תכניות לימוד המיועדות במיוחד לנשים חרדיות ופונות לצרכים הספציפיים של קהל יעד זה.
כך למשל, בתוכניות אלו מתבצעים תוך הפרדה מגדרית מתוך התחשבות בצרכים הספציפיים של אוכלוסיית החרדיות, כאשר מושם דגש על תכנים רלבנטיים לעולמן. מתכונות הלימוד גמישות כדי לאפשר שילובן עם העבודה ועם חיי המשפחה, ותנאי הקבלה מתחשבים בהשכלתן הייחודית של חרדיות.


חלק מהמרכזים מפעילים מערכי השמה שיכולים לאפשר השתלבות מיטבית בשוק העבודה, בו מיוחסת חשיבות רבה לניסיון התעסוקתי של המועמדים.


קיימות יוזמות שונות לעידוד נשים חרדיות להיכנס לעולם ההייטק, כולל מרכזי הכשרה ייעודיים המקיימים הכשרות לחרדיות בלבד, בתחומים כמו בדיקת תוכנה, הנדסאי תוכנה והגנת סייבר, תכנות בהתמחויות שונות, תחזוקת מחשבים וניהול רשתות, ועוד.


כמו כן, בחלק ממוסדות הלימוד המיועדים לאוכלוסייה הכללית, מתקיימים מסלולים המיועדים לנשים חרדיות, כאשר תכניות הלימוד זהות לאלו שבקורסים אחרים, אך נערכות תוך הפרדה מגדרית ותוך התחשבות בדרישותיהן הייחודיות של הסטודנטיות החרדיות.
בין מסלולי הלימוד האפשריים עבור חרדיות:


ג'ון ברייס הדרכה (פרישה ארצית): קורס QA המתקיים במוסד לימודים ותיק זה, מתקיים במתכונת בוקר גמישה במהלך 3 ימים בשבוע, וכולל כ – 470 שעות לימוד. קורס זה מתאים גם למי שאין לה רקע קודם בתחום, והקבלה אליו מותנית במעבר מבחן התאמה הבוחן היכרות בסיסית עם יישומי מחשב ורמת שליטה טובה באנגלית.


מיזם קמא-טק: פרויקט זה, שהוקם על ידי יזמים חרדיים בשיתוף עם חברות הייטק מובילות, נועד לקדם את האוכלוסייה החרדית בתוך עולם ההייטק הישראלי. במסגרת המיזם פועלות הכשרות מקצועיות בתחומים טכנולוגיים, במסגרת שיתופי פעולה עם גופים מובילים, מערך השמה ומערך יזמות הכולל מפגשים עם מעסיקים ומנטורים, וכן אקסלרטור – תכנית האצה – ליזמים מהמגזר החרדי, ועוד.


המרכז החרדי להכשרה מקצועית: במסגרת המרכז מתקיימים קורסים מגוונים לגברים ולנשים חרדים, הנערכים בהפרדה מגדרית ותוך התחשבות בצרכים הייחודיים של מגזר זה. בין הקורסים שבהם ניתן להשתתף:


קורס תכנות מתקדם בסביבת VISUAL STUDIO: במסגרתו רוכשות המשתתפות היכרות עם מספר שפות תכנות: SQL ושפת C, ולומדות כיצד לבנות אתרים ויישומי ווינדוס.


קורס תחזוקת מחשבים וניהול רשתות: במהלכו הסטודנטיות לומדות כיצד להקים ולנהל רשתות תקשורת של מייקרוסופט וסיסקו, תוך רכישת הבנה במערכת ההפעלה לינוקס, סוגיות מרכזיות באבטחת מידע, מקבלות היכרות עם רכיבים של חברת סיסקו, ועוד. הקורס מתקיים פעם בשבוע ומשכו כשנה וחצי.


מסלול הנדסאי תוכנה והגנת סייבר: מסלול זה מתקיים בשיתוף פעולה עם מה"ט במסגרת משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים. משכו בין 2 ל-3 שנים והוא מתקיים 4 פעמים בשבוע. המסלול מיועד למי שברשותן 12 שנות לימוד, תעודת בגרות או סיום סאלד או מכינה, וכן מעבר מבחן וראיון אישיים. הסטודנטיות לומדות נושאים בסיסיים באלגוריתמיקה, סטטיסטיקה, וקריפטוגרפיה, רוכשות הבנה במערכות בסיסי נתונים ובמערכת ההפעלה לינוקס וכן מקבלות שליטה בשפות תכנות כגון ג'אווה, C ו – C#, SQL, ועוד.

 


תנאי קבלה


תנאי הקבלה ללימודי הייטק משתנים ממוסד לימוד אחד למשנהו, כאשר בחלק מההכשרות לא נדרש כלל ידע קודם בתחום.


חלק מההכשרות מיועדות רק למועמדות שברשותן תעודת סיום 12 שנות לימוד, והקבלה לחלק מהן מותנית במעבר מבחן התאמה.


אפשרויות תעסוקה


המשכורות בתעשיית הייטק גבוהות מאוד ביחס למשק, והביקוש הגדול לאנשי מקצוע בתחומי התכנות והפיתוח משמעותו שבוגרות הקורסים, שברשותן מיומנות גבוהה וניסיון פרקטי, עומדות בפני היצע גדול של משרות, ויכולות לקדם את עצמן מבחינה אישית ומקצועית ולהגדיל את רווחתן הכלכלית.


כך למשל, על פי נתונים משנת 2019, כ – 44% מהנשים החרדיות בהייטק מרוויחות מעל ל – 10,000 שקלים בחודש ויותר. כ – 25% מהן מרוויחות מעל ל – 8,000 שקלים בחודש, שכר גבוה יחסית לממוצע בקרב המגזר החרדי.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי הייטק לנשים?

רוצה לדעת יותר על לימודי הייטק לנשים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי הייטק לנשים
שאלות הגולשים בנושא
הסבה להייטק בגיל 30 - האם כדאי?
הסבה להייטק בגיל 32 - לימודי תואר או תעודה?
כדאי ללמוד LINUX כהסבה להייטק?
לימודי הייטק או קורס MCITP
לימודי הייטק - קורס או תואר בפתוחה?
מדעי המחשב כדי להיכנס לעולם ההייטק
הסבה למידענות בתחום ההייטק