רוצה פרטים על הנדסאי כימיה מעבדתית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הנדסאי כימיה עם התמחות בכימיה מעבדתית

רוצה לדעת על הנדסאי כימיה מעבדתית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסאי כימיה עם התמחות בכימיה מעבדתית תעשייתית


התעשייה הכימית נמנית היום בין התעשיות הגדולות והמפותחות בארץ ומגלגלת מיליארדי שקלים בשנה. התעשייה המקומית היא בין הגורמים המובילים בעולם של אספקת חומרי גלם כגון כלור, זרחן וברום, היא אחת מהמדינות המובילות בעולם בייצוא דשנים והיא מהווה גורם מפתח בייצור תרופות בעולם. החל ממשאבי טבע כמו ים המלח ועד לפיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך כגון מערכות התפלת המים שנהגו בארץ, ישראל היא מעצמה מובילה בכל הנוגע לעולם הכימיה והחומרים.


לצורך פעילות תקינה של הייצור והפיתוח בתעשייה זו יש צורך בקשת רחבה של אנשי מקצוע, בהם גם הנדסאים. הנדסאי כימיה הם אנשי מקצוע שאחראיים בין איתר על תהליכי תכנון, תפעול תהליכי ייצור ופיקוח במפעלים, מעבדות ומתקנים. עבודתם היא מגוונת מאוד והיא מפגישה אותם עם חומרי גלם, מכשור מעבדתי מתקדם, מגוון סוגי בדיקות וטכנולוגיות תעשייתיות מובילות בתחומן.


הגופים המפקחים על הכשרתם של אנשי המקצוע הללו כים הם משרד העבודה ומה"ט – המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדעים. לפי הנחיותיהם, כדי להשתלב כהנדסאי כימיה מעבדתית תעשייתית יש צורך להשלים לימודים ייעודיים בתחום המותאמים לדרישות הממשלתיות. בוגרי לימודי הנדסאים אלה יכולים לפתוח דלת לשלל אפשרויות קריירה בתעשייה הכימיה ובענפים משיקים לה כגון תעשיית התרופות, תחום הביוטק, תעשיית המים ועוד. ענפים אלה עובדים היום תמורות משמעותיות ומצויים בפריחה אדירה, כך שקיימת היום דרישה רבה לבוגרי ההכשרות בשלל מסגרות, ממפעלים ועד חברות ממשלתיות.

 

למי מיועדים הלימודים


מגמה זו מתאימה לבעלי זיקה לעולם המדעים והטכנולוגיה שברצונם לפתח קריירה מבוקשת המשלבת בין שני התחומים. יש לציין כי אין צורך בהכרח בידע מדעי קודם כדי ללמוד במסלול ויכולים לקחת בו חלק גם מי שלא נבחנו בבחינות בגרות במקצועות מדעיים במסגרת לימודיהם בתיכון.

 

תכנית הלימודים


במהלך לימודי הנדסאי כימיה במגמה זו הסטודנטים מפתחים ידע טכנולוגי ומדעי נרחב, הם מתמקדים בהיכרות עם שיטות ניתוח ופיתוח מעולם החומרים הפלסטיים וייישומי שיטות אלה בתעשייה. כמו כן, הם מכירים פיתוחים מובילים מן השנים האחרונות בתחומים כגון מיקרו ביולוגיה, ביוטכנולוגיה ואנליזה מכשירית. הידע הנרכש יכול לסייע להם בהבנה מעמיקה של תהליכי השימוש בחומרים ומשאבי טבע למטרות ייצור ולצורכי התעשייה, כגון לייצור תרופות חדשות, תוספי מזון, ואף רכיבים לתעשיית האלקטרוניקה כגון מוליכים.

 


מתכונת הלימוד


הלימודים מתקיימים במספר מסלולים, מה שמאפשר לסטודנטים להתאים את הלמידה לצורכיהם ולשילוב עם עבודה. ישנה אפשרות ללמוד במסלול יום שאורכו כשנתיים, או במסלול משולב ללימודי ערב להנדסאים שבו מתקיימים שיעורים בערבים וימי שישי ואורכו שלוש שנים.


כחלק מלימודיהם, הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים וכן בשיעורים מעשיים. הם מתנסים בעבודה במעבדות שבהן מתוודעים לציוד, מכשור וחומרים מעולם המדעים וכן יוצאים לסיורים לימודיים בתעשייה. נוסף על כך, הם מבצעים פרויקט גמר מסכם שבו הם מתנסים בתכנון של פתרונות טכנולוגיים עבור התעשייה. הפרויקט נערך בהנחיה ולאחר השלמתו הוא מוצג בפני וועדה וכן בתערוכת גמר שנערכת במוסדות כדי לסייע לסטודנטים בחשיפה לתעשייה ולמעסיקים.


נושאי לימוד


הנושאים הנלמדים בתכנית זו מוכתבים על ידי תכניות הלימוד של מה"ט, בין התחומים הנכללים אפשר למצוא את הנושאים הבאים:

 

 

  • הנדסה כימית
  • אנגלית טכנית
  • אבטחת איכות
  • אנליזה מכשירית
  • שיטות טיפול בשפכים
  • תעשיית הנפט והדלק
  • כימיה אי אורגנית וכללית
  • מדידות ובקרת תהליכים
  • מיקרוביולוגיה תעשייתית
  • טכנולוגיית חומרים פלסטיים
  • שימוש במאגרי מידע ממוחשבים
  • ועוד

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה להנדסאים מותאמים לדרישות מה"ט והם אחידים בין המסלולים השונים. על המועמדים להיות בעלי בגרות מלאה או לחלופין להציג בגרות חלקית ובה ציונים חיוביים בבגרות במקצועות שונים – בגרות במתמטיקה ברמת 3 יחידות, בגרות באנגלית ברמה של 3 יחידות ובגרות במקצועות ההבעה העברית (ספרות, לשון) ברמת 2 יחידות לימוד.


מי שאינם עומדים בדרישות הציונים בבגרות, יכולים להתקבל על סמך הישגיהם במכינה טכנולוגית. זהו מסלול ייעודי למועמדים ללימודים טכנולוגיים שבו ניתן לשפר את סיכויי הקבלה. כדי להתקבל יש צורך לעבור את הבחינות המתקיימות בסיום המכינה בציון המתאים.


מועמדים מעל גיל מסוים יכולים להתקבל גם ללא בגרות. מעל גיל 30 יש צורך במעבר מכינה 30+ במוסד מוכר ומעבר הבחינות ברף הנדרש. מי שגילם מעל 35 שנים יכולים להתקבל בכפוף להצגת אישור על סיום 12 שנות לימוד.


בחלק מן המקרים על המועמדים לעבור ראיונות אישיים לקביעת רמת התאמתם. במוסדות מסוימים עליהם להשלים מכינת רענון במתמטיקה לפני תחילת לימודיהם. יש להדגיש כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת.


תעודה


בסיום התכנית סטודנטים העומדים בכל הדרישות זכאים לקבל דיפלומת הנדסאי כימיה במגמת משנה מעבדתית תעשייתית המוענקת על ידי מה"ט. לצורך קבלת הדיפלומה יש צורך לעבור מספר מבחני גמר ממשלתיים במקצועות הנלמדים. הבחינות מתקיימות פעמיים בשנה, במועד קיץ ובמועד אביב. נוסף על כך, יש לעמוד ברף הציונים הנדרש במבחנים הפנימיים וכן להשלים בהצלחה את פרויקט הגמר ולהגן עליו בפני ועדה מטעם מה"ט.

 

אפשרויות תעסוקה


בפני בוגרי מסלול זה נפתחות מבחר אפשרויות תעסוקה. באפשרותם להשתלב במגוון של תעשיות כגון ביוטק, תרופות ופארמה, מזון, קוסמטיקה ועוד. הם משתלבים לרוב במפעלים, חברות תרופות ומרכזי מחקר. בין המסגרות שבהן באפשרותם להשתלב נכללים בין היתר מפעלי ים המלח, תעשיות המגנזיום והברום, מפעלים בתעשיית הפוספט, חברות פארמה גדולות וכן חברות גדולות בתחום המוליכים למחצה ובהן גם אינטל. במסגרות אלה, הם יכולים למלא שלל תפקידים כגון מפקחים על ייצור, מבקרי איכות, מתכנני צוותים, מנהלי תהליכי ייצור ועוד.


אחד ממוקדי התעסוקה הגדולים לבוגרי המסלול הוא באזור דרום הארץ. באזור זה מרוכזים המאגרים של חומרי הגלם שבהם משתמשים כיום בתעשייה הכימית וכך מרוכזים במקום גם מפעלים וחברות בתחומים הרלבנטיים. עם זאת, כוח אדם איכותי בתחום הכימיה המעבדתית דרוש בכל רחבי הארץ במגוון סוגי חברות וארגונים, שבהם יש צורך בהפעלה וביקורת על המתקנים ותהליכי הייצור.

 

רמות שכר


רמות השכר של הנדסאי כימיה תלויות במספר גורמים כגון מקום ההעסקה וגודלו, עבודה במגזר הציבורי או הפרטי, שנות הוותק ועוד. מתחילים בתפקידיהם הראשונים משתכרים לרוב בין 6,000 – 10,000 שקלים לחודש בממוצע. אחרי מספר שנים של צבירת וותק ניתן להעלות את רמות השכר ולהגיע למשכורות שנעות בין 12,000 – 17,000 שקלים. חשוב להדגיש כי רמות השכר משתנות מעת לעת.

 


מוסדות

 

המכללה הטכנולוגית באר שבע: במכללה זו מתקיימים הלימודים במספר מסלולים לפי בחירת הסטודנטים. באפשרותם ללמוד במסלול יום שכולל 4 סמסטרים, במסלול משולב שכולל 6 סמסטרים או המסלול מרוכז שאורכו שנתיים בלבד שבו לומדים גם בסמסטרים בחודשי הקיץ. בתכנית זו הסטודנטים מקבלים סיוע והדרכה מן הסגל שכולל אחראים על תכניות לימוד ארציות בתחום הנדסת הכימיה, שמצויים בקשר עם התעשייה באזור הדרום ומעבירים מן הידע העדכני שברשותם במהלך תכניות הלימוד. בין התכניות הנוספות המתקיימות במכללה אפשר למנות מסלול התמחות נוסף בתחום הכימיה – הנדסאי כימיה בהתמחות גרעין. במסלול זה מכשירים את הבוגרים להשתלבות בתעשיית הביטחון הישראלית לתפקידי מחקר ופיתוח טכנולוגיות גרעיניות. התכנית מתקיימת בשיתוף קמ"ג – הקריה למחקר הגרעיני. כמו כן, פועלות במוסד הלימוד מגמות נוספות כגון הנדסאי מכשור רפואי, הנדסאי אלקטרוניקה במגמת מחשבים, הנדסאי חשמל, הנדסאי מכשור ובקרה ועוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הנדסאי כימיה מעבדתית?

רוצה לדעת יותר על הנדסאי כימיה מעבדתית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הנדסאי כימיה מעבדתית