טכנאים והנדסאים מוסמכים במכללות
רוצה לדעת על הנדסאי וטכנאי במכללות? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
לימודי הנדסאי וטכנאי מוסמך במכללות
לימודי הנדסאים וטכנאים מוסמכים מתמקדים בהכשרת אנשי מקצוע איכותיים למגוון תפקידים בתעשייה, בהתאם לביקוש הגדול שקיים בה היום. במבחר ארגונים פרטיים, מוסדות וגופי ציבור ישנה דרישה לעובדים בתחומים טכנולוגיים שביכולתם להוביל תהליכים, להתמודד עם אתגרים ולפתח מוצרים ושירותים לקידום התעשייה הישראלית. בתכניות הלימוד הטכנולוגיות השונות שואפים להתמודד עם האתגרים בתעשייה ולהקנות לסטודנטים את מבחר הכלים הנחוצים להשתלבות מוצלחת בשוק של היום. לימודים אלה מתקיימים במכללות טכנולוגיות. למוסדות אלה תפקיד משמעותי וחשוב בצמיחת המשק הישראלי ובהגדלת הפיריון בו.
כיום כדי להשתלב בתעשייה כהנדסאי או טכנאי יש צורך להשלים בהצלחה תכניות לימודים ממשלתיות המוכרות על ידי מה"ט – המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדעים. גוף ממשלתי זה משתייך למשרד הכלכלה – האגף לפיתוח כוח אדם והכשרה. הוא אחראי על פיקוח על שלל תכניות הלימודים במכללות הטכנולוגיות ומעניק את דיפלומות ההסמכה החיוניות להשתלבות בתחומים אלה בשוק התעסוקה. במה"ט גם מפקחים על תכני הלימוד ומתווים תכניות אחידות לכלל המוסדות, כדי להבטיח רמה אחידה ומותאמת לצורכי השוק. גוף זה לוקח חלק בתכנון ויצירה של מגמות לימודים חדשות בהתאם לצורכים משתנים של המשק.
מכללות טכנולוגיות פועלות במגוון אזורים בארץ ומוצעים בהן שלל מסלולי לימוד בתחומים טכנולוגיה, עיצוב, תקשורת ועוד. ניתן למצוא בהן לימודים לתעודה או לדיפלומת מה"ט בשלל מתכונות ונושאים, וכך יכולים הסטודנטים להתאים את הלימודים ומתכונתם לשאיפות המקצועיות והאישיות שלהם ולרכוש דרכם את הכלים לפיתוח קריירה מבוקשת.
מהי מכללה טכנולוגית
מכללה טכנולוגית היא מוסד לימוד שבו מתקיימים לימודי הנדסאי וטכנאי. כיום פועלות בארץ כ – 25 מוסדות מסוג זה, הן מפוקחות על ידי מה"ט ומתוקצבות על ידו.
חלק ממוסדות אלה פועלים בתוך קמפוסים אקדמיים כגון מכללות אקדמיות או אוניברסיטאות. אחרים הם עצמאיים. נכון להיום לומדים מעל 30 אלף סטודנטים וסטודנטיות במוסדות אלה, במבחר תכניות ההכשרה הקיימות בנושאים השונים.
גוף נוסף הפועל לקידום ההשכלה הטכנולוגיות הוא פורום המכללות הטכנולוגיות, גוף המייצג את מרבית המוסדות בתחום ושואף לפעול לקידום תקצוב המוסדות ופיתוחם למטרת קידום הלימודים הטכנולוגיים בארץ והתעשייה הישראלית בכללותה.
אפשרויות לימוד
הנדסאי - לימודי הנדסאי מתקיימים במגוון של תחומים, בהם מקצועות טכנולוגיים וכן מקצועות עיצוב ומדיה. בין המגמות ניתן למנות חשמל, אלקטרוניקה, מכונות, רכב, תעשייה וניהול, תוכנה, סייבר, מדיה, אדריכלות ועוד. אורך ההכשרות לרוב נע בין שנתיים לשלוש שנים וחצי, בהתאם למגמה ולמסלול הנבחר על ידי הסטודנטים – בוקר או ערב. בתום הלימודים ועם מעבר כל הבחינות והגשת פרויקט גמר מקבלים דיפלומה מוכרת מטעם מה"ט.
טכנאי - מסלולי טכנאי מוסמך מתקיימים במגוון מקצועות מבוקשים במשק. בין היתר ניתן למוא מסלולי לימוד במקצועות חשמל, מכונות, ותעשייה וניהול. מסלולי מכונות מתקיימים במגמות משנה תכנון וייצור ממוחשב או במסלול רכב. הכשרות תעשייה וניהול מתקיימות במגמת משנה ייצור או לוגיסטיקה. אורך קורסי טכנאים משתנה ובדרך כלל הם כוללים כ – 1,600 שעות לימוד. בעלי ניסיון פרקטי בתעשייה יכולים ללמוד לעיתים בהכשרה מקוצרת. במהלך הלימודים הסטודנטים לומדים בהרחבה על תהליכי תכנון, ייצור, תפעול ותחזוקה של מערכות תעשייתיות תוך היכרות עם שיטות עבודה, ציוד ונהלי בטיחות.
חשוב להדגיש כי קיימים קורסים להכשרת טכנאים במקצועות נוספים – אולם אלה אינם מוכרים על ידי מה"ט. בקורסים הללו ניתן בדרך כלל לקבל תעודת מקצוע או גמר מטעם משרד העבודה והרווחה.
מסלולים מיוחדים
נוסף על מסלולי הלימודים הרגילים מתקיימים מסלולים מיוחדים במכללות השונות, אלה נערכים בשיתוף עם גורמים ממשלתיים כגון צה"ל או משרד העבודה לצורך הכשרה ממוקדת של אנשי מקצוע לתפקידים ייעודיים.
עתודה טכנולוגית – עתודה טכנולוגית ידועה גם בשם כיתות י"ג – י"ד, היא מיועדת לבוגרי י"ב המעוניינים להשתלב באפיקים טכנולוגיים משמעותיים בצה"ל. הסטודנטים לומדים בתכניות הנדסאי או טכנאי ייעודיות ולאחר סיומן משתלבים בתפקידי מפתח לפי צורכי צה"ל ובהתאם למגמה הנלמדת. כחלק מן העתודה ניתן למנות פרויקטים כגון פעמי עתידים בו צוברים לתואר בהנדסה, מסלול מרום טכנולוגי, תכנית מרום יעל לצעירות דתיות ועוד.
תכנית Experts++ - התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים Experts++ היא חלק מרפורמה לאומית לקידום הלימודים הטכנולוגיים, אשר נוסדה בהתאם להחלטת הממשלה משנת 2018. בתכנית זו שותפים מה"ט, משרד העבודה, קרן עזריאלי, עמותת צורים וארגון הג'וינט. במסגרתו מותאמים תכני הלימודים לצורכי שוק העבודה הדינמי תוך שילוב התנסות מעשית בחברות. נכון להיום ניתן ללמוד תכנית זו בהנדסאים באריאל. בתכנית פועלות מגמות בתחומי התוכנה והמכטרוניקה.
תכנית עתידאים – תכנית המיועדת לצעירים מן הפריפריה החברתית גיאוגרפית המצויים במצב סוציו אקונומי מורכב. תכנית עתידאים נערך בשיתוף גורמים כגון מה"ט, משרד העבודה והקרן לחיילים משוחררים. המסלולים הנכללים בתכנית משתנים מדי שנה, בין המגמות שהיו פעילות לאורך השנים נכללות רכב, לוגיסטיקה, אלקטרוניקה וכימיה. המגמות פועלות בשיתוף חברות מן התעשייה, המאפשרות לזכאים השמה במסגרתן.
תנאי קבלה וקהל יעד
המסלולים מותאמים לבעלי זיקה לעולם הטכני המעוניינים לקבל כלים לפיתוח קריירה בתעשייה. תנאי קבלה להנדסאים הם אחידים בכל המוסדות המוכרים על ידי מה"ט ותקפים גם למסלולי טכנאים. כדי להתקבל, על המועמדים לעמוד באחד התנאים המוגדרים על ידי המכון.
יש צורך בתעודת בגרות מלאה או בגרות חלקית ובה ציונים חיוביים בבגרויות במקצועות בסיס – מתמטיקה, אנגלית ועברית. גם בוגרי מכינות שונות שעומדים בהצלחה בבחינות יכולים להתקבל, לרבות מכינות טכנולוגיות, 30+ ומכינות אקדמיות מתאימות. יש להדגיש כי התנאים משתנים מעת לעת.
מוסדות לימוד
מכללות טכנולוגיות ניתן למצוא במגוון אזורים ברחבי הארץ. באופן זה הסטודנטים יכולים ללמוד סמוך למקום מגוריהם ובתנאים נוחים. כמו כן, מוסדות הלימוד השונים מטפחים קשרים עם גורמים בתעשייה המקומית וכך נפתחות עבור בוגרי הלימודים הזדמנויות תעסוקה בקרבת מקום מגוריהם עם סיום הלימודים. בין המוסדות נכללים:
בפרישה ארצית
קיימות מספר רשתות בתי ספר, המפעילות שלוחות ברחבי הארץ. ביניהן –
רשת אורט: לרשת אורט שלוחות בפרישה ארצית, בערים כגון תל אביב (אורט סינגאלובסקי), ירושלים, רחובות, כפר סבא, קריית ביאליק ועוד. ניתן למצוא מגוון מגמות מוכרות על ידי מה"ט וכן לימודי תעודה.
מכללת עתיד: ברשת זו קיימות מבחר מגמות הנדסאי וטכנאי, במקצועות כגון חשמל, רכב, תעשייה וניהול, מכונות ועוד. ניתן ללמוד גם לימודי תעודה.
המכללה למינהל: למוסד זה שלוחות מצפון ועד דרום. ניתן למצוא בהן שלל מסלולי לימודים טכנולוגיים במבחר מתכונות ותחומי לימוד.
מכללת אתגר: למוסד זה, שבו ניתן ללמוד במסלולי הכשרה המוכרים על ידי מה"ט, שלוחות בחיפה, ירושלים, באר שבע ותל אביב.
צפון
תל חי הנדסאים: במוסד זה, הממוקם באצבע הגליל, נערכות שלל תכניות במקצועות הטכנולוגיה, התקשורת והעיצוב. סמוך לאקדמית תל חי, שבה נערכים לימודים אקדמיים לתואר ראשון ושני.
האזורית צפת: במוסד זה מסלולי ללימודים טכנולוגיים, לימודי תעודה ובית ספר לאמנויות. פועל בקרבת האקדמית צפת, שבה נערכים מסלולים לתואר ראשון ושני.
הנדסאים בטכניון: בית הספר ללימודים טכנולוגיים של הטכניון בו אפשר למצוא מסלולי לימוד המוכרים על ידי מה"ט וכן לימודי תעודה שונים במקצועות כגון תכנות ותעשייה.
דרום
האקדמית אשקלון: במתחם הקמפוס האקדמי פועל גם בית ספר להנדסאים שבו פועלות מגמות לימוד שונות כגון תוכנה, אלקטרוניקה, עיצוב מדיה, אדריכלות נוף ותעשייה וניהול.
האקדמית ספיר (שער הנגב): במוסד זה פועל בית ספר להנדסאים שבו שלל מגמות לימוד.
הטכנולוגית באר שבע: במוסד זה תכניות משלל סוגים, חלקן נערכות בשיתוף חברות ממשלתיות או מפעלים גדולים באזור.
מרכז
הנדסאים תל אביב: מוסד זה ידוע גם בשם הקריה ללימודי הנדסה וטכנולוגיה, בו ניתן למצוא מגוון תכניות לימוד טכנולוגיות, בתחומים כגון בניין, מכונות, חשמל, אדריכלות ועיצוב פנים, תוכנה ועוד.
מכללת שנקר (רמת גן): בקמפוס האקדמי, המתמחה במקצועות העיצוב וההנדסה, ניתן למצוא גם מסלולי הנדסאים.
תחום הנדסת הבניין הוא תחום לימודים מבוקש מאוד. כנ"ל הביקוש לעובדים. כמו בכל תחום, השכר נגזר לא רק מן ההשכלה אלא גם מיכולותיו של העובד, האם התפקיד שהוא מבצע הוא ביצועי או ניהולי, האם הוא אחראי למספר עובדים וכד'.
לעניין שעות העבודה, כמו בכל תחום, ניתן לאתר משרות בחלקיות משרה או משרה מלאה ++. במידה שהעבודה היא בחברת בנייה למשל, אזי הזמן הוא גורם משמעותי בעלות הפרויקט, ושאיפתו של היזם היא לסיימו מהר ככל הניתן. אז נדרשים העובדים לתת מעצמם שעות עבודה רבות.
בתחום זה גם ניתן לפעול גם כעצמאי.
בהצלחה!