עזרנו גם לך? דרג אותנו:
מלגת עמותת קרן מכבי לסטודנטים לרפואה ומקצועות הבריאות
לתשומת לבכם - ההרשמה לשנת תשפ"ד תיפתח בין התאריכים 1/12/2023 - 21/12/2023.
קרן מכבי היא עמותה המסייעת לחברי קופת החולים "מכבי" ומפעילה יוזמות בקהילה. במסגרת פעילותה, שואפת הקרן לתמוך בסטודנטים הלומדים את מקצועות הבריאות ומציעה להם מלגות לימודים. אלה מוענקות במסגרת שאיפתה של הקרן לקדם דור חדש של מטפלים ורופאים, לעודד הצטיינות בלימודים במקצועות הבריאות, וכך גם לתרום לקידום ולפיתוח מערכת הבריאות בישראל.
מלגות הלימוד שמציעה הקרן מוענקות מדי שנה לחברי הקופה והקרן העומדים בכל הקריטריונים הנדרשים. בין הקריטריונים הללו נכללים תחום הלימוד ומוסד הלימוד, גיל המועמדים, מצבם הסוציו אקונומי, ועוד. עוד שמים דגש על וותק החברות של הסטודנטים בקרן, כאשר ככל שהחברים הם בעלי וותק גדול יותר כך ניתן עדיפות לבקשתם לסיוע.
תמיכת הקרן יכולה להתאים למי שלומדים את מקצועות הבריאות לתואר ראשון או שני, בהתאם להנחיותיה. בין היתר מציעים בקרן מלגות לסטודנטים לרפואה הלומדים במוסדות המוגדרים על ידי הקרן מדי שנה, וכן סיוע לסטודנטים למקצועות פרא רפואיים ומקצועות טיפוליים מגוונים.
על הקרן
עמותת "קרן מכבי" מופעלת על ידי קופת החולים "מכבי שירותי בריאות" במטרה לתמוך בקהילה ולסייע למבוטחי קופת החולים ולעובדי מערכת הבריאות. החברות בקרן היא לחברי קופת החולים מכבי, אשר בוחרים להצטרף ומשלמים דמי חבר חודשיים. במסגרת פעילותה, מציעים מימון של פעילויות רווחה בקהילה, ומעודדים מעורבות חברתית ופרויקטים להתנדבות בקהילה, בעיקר בתחום הבריאות. היבט נוסף בו מתמקדים בקרן הוא סיוע כלכלי למימון של טיפולים רפואיים לחברים בקרן שנמצאים מתחת לקו העוני או בעלי משפחות לילדים עם נכות התפתחותית קשה או אוטיזם מורכב שנזקקים לטיפולים פרא רפואיים.
כמו כן, בקרן תומכים בסטודנטים וסטודנטיות הלומדים את מקצועות הבריאות והרפואה, מתוך מטרה לסייע בקידום הכשרת אנשי מקצוע למערכת הבריאות הישראלית ולעודד צעירים נוספים לבחור במקצועות אלה.
קריטריונים לזכאות
מדי שנה קובעת וועדת הקרן את הקריטריונים למתן הסיוע ואלה מפורסמים בכל שנה לקראת מועדי ההרשמה הרלוונטיים. בקרן מחלקים את הסיוע לסטודנטים בהתאם למספר קריטריונים ובהם:
- חברים בקרן מכבי, שלהם וותק חברות של לפחות שלוש שנים. החרגה מתנאי זה היא לעולים חדשים שתאריך העלייה לארץ הוא שלוש שנים או פחות מהשנה האחרונה, ונדרשים לוותק של שנה אחת.
- סטודנטים לתואר ראשון, הלומדים בשנה השנייה ללימודיהם ומעלה, את אחד ממקצועות הרפואה או הבריאות במוסדות לימוד בישראל המוכרים על ידי העמותה.
- סטודנטים הלומדים לתואר שני, בשנה ראשונה ומעלה, את אחד ממקצועות הרפואה או הבריאות במוסדות בישראל המוכרים על ידי העמותה.
- הלומדים את אחד המקצועות הנמצאים ברשימת המקצועות שמפרסמת העמותה, במוסדות המתאימים.
- סטודנטים מתחת לגיל 32, נכון לתאריך 31/10/2023.
- סטודנטים אשר טרם קיבלו מלגה מן הקרן.
- לוותק החברות בעמותה השפעה על התיעדוף (ככל שלחבר ותק רב יותר, זכאותו תתועדף יותר).
מהם המקצועות המאושרים?
המקצועות המאושרים, נכון לשנת תשפ"ג, כוללים:
- לימודי רפואה.
- לימודי רפואת שיניים.
וכן המקצועות הבאים:
המסלולים לתואר ראשון הינם:
- סיעוד.
- רנטגן.
- תזונה.
- רוקחות.
- פיזיותרפיה.
- דימות רפואי.
- אופטומטריה.
- ביוטכנולוגיה.
- ריפוי בעיסוק.
- רפואת חירום.
- מעבדה רפואית.
- עבודה סוציאלית.
- קלינאות תקשורת.
- ניהול מערכות בריאות.
מוצעות גם מלגות לתואר שני במסלולים הבאים:
- גנטיקה
- מיקרוביולוגיה.
- בריאות הציבור.
- טיפול באמנויות.
- בריאות תעסוקתית.
- תואר שני בפסיכולוגיה קלינית.
- תואר שני בפסיכולוגיה רפואית.
- תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית.
- תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית.
יש להדגיש, בתכניות לתואר שני הסיוע לא כולל תלמידי מחקר שלומדים בתואר שני מחקרי עם תזה.
שימו לב! לא בכל מוסדות הלימוד מוכרים המסלולים המפורטים לקבלת הסיוע מטעם הקרן. יש לבדוק מול הקרן או המוסדות באילו אוניברסיטאות ומכללות תקפה ההטבה בכל שנת לימודים, וכן בהתאם לרשימה שמפרסמת הקרן.
האם ניתן להיעזר בסיוע מספר פעמים במהלך התואר?
לא, ההטבה מיועדת לסטודנטים שלא הסתייעו קודם לכן בקרן. מי שקיבלו את הסיוע בשנה הקודמת או בשנה אחרת במהלך לימודיהם אינם זכאים לקבלתו פעם נוספת.
איך מגישים מועמדות?
את הבקשות יש לשלוח באמצעות הדואר למשרדי הקרן בשלוחה הסמוכה למקום מגוריהם, הטפסים מצויים באתר הקרן. המועמדים נדרשים למלא פרטים אישיים אודותיהם, לימודיהם ושכר הלימוד, וכן אודות חברותם בקרן. לאחר מכן וועדת הקרן דנה בכל הבקשות המתקבלות ומקבלת החלטות אודות הסטודנטים הזכאים לסיוע באותה שנה. ההרשמה פתוחה בדרך כלל עד חודש דצמבר, אולם המועדים עשויים להשתנות משנה לשנה ומומלץ לוודא אותם מול הקרן.
מתי מקבלים תשובה?
התשובות נשלחות אל הסטודנטים שהגישו מועמדות בדרך כלל במהלך חודש ינואר, אולם המועד עשוי להשתנות בהתאם לשיקולי הקרן.
האם יש צורך בהתנדבות?
לצורך קבלת מלגה זו אין צורך בביצוע שעות התנדבות.
מה גובה הסיוע?
גובה המלגה משתנה משנה לשנה, בהתאם להחלטותיה של הקרן.
אילו מלגות נוספות מתאימות לסטודנטים לרפואה ולמקצועות הבריאות?
סטודנטים למקצועות הבריאות השונים יכולים להסתייע בקרנות ומיזמים נוספים כדי לממן את שכר הלימוד. אלה ניתנים על סמך קריטריונים משתנים ולמקצועות כגון רפואה, סיעוד, בריאות ועוד. חשוב להדגיש כי בחלק מן הקרנות לא מאפשרים כפל סיוע, כלומר סטודנטים המסתמכים על קרן קודמת אינם יכולים לבקש סיוע נוסף, ולכן חשוב לוודא את התנאים בכל מקרה לגופו.
לסטודנטים לרפואה: לימודי רפואה נחשבים לאחד המקצועות התובעניים באקדמיה, הם נפרשים על פני משך זמן ארוך וכוללים מערכת שעות עמוסה. כדי לסייע לסטודנטים במהלך לימודים אלה מוצעות מלגות לסטודנטים לרפואה, שמטרתן סיוע במימון שכר הלימוד. בין היתר במוסדות עצמם מציעים מדי שנה פרסי הצטיינות לסטודנטים עם נזקקות כלכלית. כמו כן, פועלות עמותות פרטיות לתמיכה באותם סטודנטים.
לסטודנטים לסיעוד: קידום מקצוע הסיעוד נחשב לשליחות לאומית וכחלק מהתגייסות זו לקידום האחים והאחיות פועלות קרנות ועמותות שבהם מציעים מלגות לסטודנטים לסיעוד. חלקן מוענקות מטעם מרכזים רפואיים ובתי חולים, בעוד אחרות ניתנות מטעם ארגונים פרטיים כגון עמותת "מטב" לסיעוד גריאטרי, ועוד.
מקצועות פרא רפואיים נוספים: ניתן למצוא קרנות שבהן מסייעים לסטודנטים הלומדים מקצועות פרא רפואיים. מדובר לרוב בלימודים תובעניים שאינם תמיד מסוגלים לשלב עבודה במהלך התואר, כך שהסיוע מצד הקרנות יכול לסייע מבחינה כלכלית. ניתן למצוא תכניות ייעודיות לסטודנטים לפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, תזונה וענפי לימוד נוספים.
במקביל, אותם סטודנטים יכולים להסתייע בקרנות ופרויקטים שאינם מסתמכים על תחום הלימודים. אלה מוענקות על סמך קריטריונים אישיים או חברתיים אחרים. בין היתר מתקיימות תכניות סיוע על סמך מצב סוציואקונומי, מיזמים לסטודנטים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית, מסלולים לנשים ולאימהות יחידניות, ועוד. קיימות גם תכניות מגוונות על סמך השתתפות בפרויקטים חברתיים לתרומה לקהילה שניתנים לסטודנטים שלוקחים חלק בפעילות התנדבותית במהלך הלימודים.
פרטים מלאים על תנאי הזכאות לסיוע מהקרן ונוהלי הגשת הבקשות להלוואות ומענקים לסטודנטים, מפורטים בהוראות ובהנחיות למילוי טופס הבקשה המיוחד, שניתן לרכישה בכל חנויות הספרים במוסדות להשכלה גבוהה (תמורת 2 ₪).
כדאי לנסות ולשלוח ערעור
בברכה
מיטל ווארפול