שלום. רציתי לדעת מה ההבדל בעצם אם אני עושה תואר בתעו"נ עם התמחות במערכות מידע, או תואר במנהל עסקים עם התמחות במע' מידע.
אנשים אומרים שמהנדס זה יותר טוב תמיד כי זה תואר BSC ... אני אישית לא ארצה ללמוד לתואר שני ושלישי בהנדסה, אז למה בכל זאת כדאי לי לעשות תואר מהנדס ולא תואר במנהל עסקים? אני גם מודע לכך שבהנדסה בדר"כ עושים פרוייקט בשנה הרביעית וזוהי התחלה טובה בעולם העסקים.
אבל חוץ מזה, מהנדס יותר נחשב מתואר בניהול מע' מידע למשל? את המהנדס יעדיפו בעבודה על פני מישהו עם תואר במנהל עסקים? התפקידים בסופו של דבר דומים או שונים?
תודה רבה :)
ש
שרונה קרני
הבדל בין תעשייה וניהול למנהל עסקים בהתמחות של מערכות מידע
שלום תואר בהנדסת תעשיה וניהול - הוא תואר בפקולטה להנדסה. בתואר זה, מעבר ללימודי ניהול, לומדים לימודי הנדסה. (ניתן לפנות לפורום המתאים לקבלת אינפורמציה מעמיקה). התואר במנהל עסקים הוא לא תואר בהנדסה. תואר זה ניתן ללמוד בהתמחויות שונות כגון: חשבונאות, מימון, מערכות מידע , שיווק, משאבי אנוש ועוד... אחת ההתמחויות היא במערכות מידע שבוגריה יכולים להשתלב בתפקידי ניתוח, אפיון, פיתוח יישום והטמעת מערכות עסקיות כמו ERP , ניהול ידע ארגוני, פיתוח ובניית מערכות מידע, יעוץ טכנולוגי, ושילוב במערך מכירות ושיווק בחברות טכנולגיות עילית.
שני התארים מוערכים ומוכרים בשוק ההשכלה והתעסוקה. בהצלחה