שלום רב, רציתי לשאול אם אני לא מעוניין להיות רואה חשבון ולסיים מנהל עסקים בהתמחות בחשבונאות עד שנה ג' או שכדאי לי לעבור למסלול מימון ובנקאות? השאלה אם אני לא רוצה להיות רואה חשבון מה ההבדל בין תואר בחשבונאות לתואר במימון? אם שווה לי להמשיך במסלול חשבונאות או לעבור כבר?
תודה מראש!!
ש
שני יונגר
הבהרה
שלום נאור,
לא ממש הבנתי באיזה שלב בתואר אתה נמצא כרגע. ישנם שני סוגי מסלולים ללימודי חשבונאות: חשבונאות בלבד וחשבונאות וכלכלה (מנהל עסקים) במודות השונים. זאת מלבד מסלולים משולבים שקיימים. מדבריך הבנתי כי אתה לא מעוניין להיות רו"ח וזה מקובל עם זאת, הלימודים הם מאוד לא פשוטים במסלול שבחרת, לכן כדאי לעשות החלטה נבונה.
כדי שאוכל לנסות ולעזור, אשמח אם תוכל לפרט איפה אתה נמצא מבחינת הלימודים לתואר ראשון והכי חשוב במה תרצה לעסוק (באופן כללי) לאחר סיום הלימודים. ככה יהיה לי קל יותר לייעץ לך מה כדאי לעשות.
בברכה, שני
נ
נאור
תשובה
כרגע סיימתי שנה שנייה לימודי מנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות, ואני לא רוצה להמשיך ללמוד שנה ד' ולהיות רואה חשבון. לכן אני מתלבט אם לעבור לשנה ג' להתמחות של מימון או להמשיך בשנה ג' בהתמחות של חשבונאות. השאלה היא אם זה יותר עדיף וכדאי להיות בעל התמחות בחשבונאות מאשר במימון או שלא בהכרח? כי אני לא מעוניין להיות רואה חשבון,אז השאלה אם זה רלוונטי להמשיך בזה. אני מעוניין לעסוק בתחום הביטוח והבנקים ולהמשיך בעתיד בכל מקרה ללימודי תואר שני. אני מתלבט כי הרבה אנשים אומרים לי שעדיף להשאר בהתמחות של חשבונאות כי היא יותר טובה ממימון,אני רוצה לדעת אם זה משנה למי שלא רוצה להיות רואה חשבון.
תודה מראש, נאור
ש
שני יונגר
בחירה בין מנהל עסקים לבין חשבונאות
שלום נאור,
כיוון שאין ביכולי לומר לך מה נכון לך לעשות, רק אציין כי כיוון שציינת שאתה מתכננן להמשיך ללימודים מתקדמים בעתיד, אולי עדיף לך לסיים את התואר כפי שהתחלת אותו. כמובן שבמידה ולא תרצה לא תהיה חייב לעסוק בתחום הכרו"ח.
עם זאת הידע של רו"ח יכול לסייע לך בתחמים רבים בעתיד וביניהם גם בתחום הבנקאות. זכור כי בתפקידים הראשוניים בתחומי הבנקאות תעבור הכשרות שונות (בעיקר המבוסססות על תחומי המימון והאשראי) וכן תוכל ללמוד התמחויות רבות במימון בעתיד בתואר שני במנהל עסקים או בכלכלה.
צדקו חבריך שאמרו לך כי כדאי לך להמשיך ללמוד את התחום בו אתה נמצא, כי הוא פותח בפניך יותר אפשרויות מקצועיות בעתיד.
עשה את ההחלטה הנכונה לך, נותרה לך עוד שנה אחת לסיום התוארבמידה ותבחר שלא להיות רו"ח.