כמו רבים גם אצלי עברה שנה מאז התואר הראשון ואני מרגיש צורך לעשות גם תואר שני כי כולם עושים אז בוא נהיה כמו כולם. תואר במנהל עסקים לפי דעתי מיותר (כמו התואר הראשון אבל המינימום זה תואר ראשון) אבל זה משהו שצריך לעשות כדי "להתקדם". יש אפשרות כמובן לעשות תואר שני מקצועי אחר ולא סתם מנהל עסקים שזה יותר מתמקד במקצוע ותחום מסוים. אני לא רוצה לזלזל אבל כמעט כל מי שסיים תואר ראשון יכול לעשות גם תואר שני השאלה היא למה לעשות ? זה לא דרישה של מקום העבודה בדרך כלל ולרוב חוץ ממספר קורסים בודדים לא לומדים שם יותר מידי. אז זאת השאלה שלי בעצם...למה לעשות תואר שני ?
תודה
ש
שני יונגר
למה ללמוד לתואר השני
שלום,
לא הצלחתי להבין האם אתה מתלבט אם לעשות תואר שני או איזה תואר כדאי לך לעשות, אלו שתי שאלות שונות.
כיוון שלא רשמת מה הקרע שלך ומה את רוצה לעשות בעתידך המקצועי לא אוכל לענות על השאלה השנייה.
לגבי השאלה למה לעשות תואר שני, יש תשובות לכן ולכן, וכמובן שזה שיקול לחלוטין שלך, אתן לך כמה דוגמאות: 1. למה כן- יש תפקידים בכירים יחסית (ניהוליים) הדורשים שתהיה לפחות סטודנט לתואר שני. 2. למה כן- אם אתה מתגעגע לאוניברסיטה וחשוב לך ללמוד- לך ללמוד תואר שני חוץ ממנהל עסקים יש תארים שניים נוספים 3. למה כן- בתואר השני ישנם תחומי לימוד מעניינים ביותר ברוב מוסדות הלימוד- הוא שונה מאוד לעיתים (לא תמיד) מהתואר הראשון, בעיקר במגוון ובעניין. 4. למה לא- כי זה כמעט לא ישפיע על השכר שלך- יש נתונים מחקריים על כך 5. למה לא- זה יקר בדרך כלל יחיסת ללימודיהתואר הראשון 6. למה לא- כי הכי חשוב לאחר התואר הראשון לכל מעסיק, מה רשום לך בקורות חיים, כלומר מה עשית ולא שאתה תלמיד מעולה, כי כפי שציינת רבים היום עושים תואר שני
*כמובן שאפשר להמשיך את הבעד ונגד עוד הרבה, זה רק על קצה המזלג.
אם תרצה שנפתח את השיחה הזו לגבי השאלה הספציפית שלך, אשמח לשמוע מה אתה עושה בחיים ולאן אתה רוצה להגיע, אז אולי אוכל לסייע לך קצת יותר בעניין הלימודים.