או האם כדאי להתמקצע באחד מהתחומים (מימון או שיווק או ניהול או מערכות מידע ולא הכל יחד)? מהם היתרונות של כל מסלול (רב תחומי לעומת התמקצעות בתחום בודד)? תודה :)
ש
שני יונגר
באיזה מסלול התמחות לבחור
שלום דנה,
זו בהחלט שאלה מצוינת, באיזה מסלול לבחור. המסלולים הרב תחומיים לרוב קוסמים לאלו שאינם יודעים מה הם אוהבים באופן מיוחד או החוששים שיפספסו משהו אם ילמדו משהו אחד ולא אחר.
דעתי האישי היא, שכדאי מאוד לבחור ההתמחות אחת בלבד או מקסימום שתיים (כל מוסד לימודים ודרישותיו) זאת כיוון שהקורסים הם לרוב משלימים זה לזה והמטרה היא שתצאי לשוק העבודה לאחר התואר עם הרבה ידע בתחום מסוים ותפני אליו גם לפחות בתחילת הקריירה שלך. למעסיקים מאוד חשוב הידע הספציפי בתחומים המסוימים כי הם רוצים עובדים מומחים.
אין זה אומר כלל וכלל שהמסלול הרב תחומי אינו טוב. אלא שהוא ולא יוביל אותך למקום ספציפי, לפחות בהתחלה.
השאלה החשובה ביותר שיש לשאול לפני שתבחרי היא, מה תרצי לעשות בחייך המקצועיים בעתיד, ככה יהיה לך קל יותר לבחור מסלול לימודים.
אשמח לעזור בהתלבטויות נוספות. שני
ד
דנה
המסלול עליו אני חושבת
הוא מנכ"ל או עוזרת מנכ"ל בחברה/מוסד רפואים או עבודה בהייטק או בבנק. כעת, מה דעתך? איזו התמחות כדאי לי לבחור? (הרקע שלי: תחום פרא-רפואי). תודה,
ש
שני יונגר
ההמלצה שלי
שלום דנה,
לדעתי המסלול שייתן לך את מירב האפשרויות מבין אלו שמנית, הוא מסלול עם התמחות במימון. עוזר מנכ"ל/מנכ"ל חייבים בידע פיננסי והבנה בדוחות כספיים בבנק- כמובן שיש צורך בידע פיננסי ומימוני- על זה מבוססת מרבית עבודתו של הבנקאי בהיי-טק- זה מאוד תלוי: 1. מרקום- מצריך התמחות בשיווק 2. תפקידים אחרים/פקידותיים- עדיף ידע פיננסי במימון כיוון שצריך לפחות להבין דוחות כספיים