שלום לכולם. אני באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד במכללה למנהל ,מנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות. אני רוצה לדעת ולשמוע המלצות לגביי שימוש במחשב נייד בלימודים הספצייפים שלי. האם זה עוזר? אם לדוגמא המחשב לא יפריע לי בזמן הקורסים מבחינת הקשבה לשיעור אז השימוש בו יהיה יעיל בלימודים או לא? ועוד כל מיני סוגיות שיעזרו לי להחליט האם לקנות מחשב נייד ללימודים תודה.
ש
שני יונגר
תשובה
שלום דימה,
ישנם סטודנטים הבוחרים לכתוב את סיכומי ההרצאות במהלך השיעורים בלימודים על גבי מחשב נייד וזה בעיקר עניין של מיומנויות הקלדה עייורת, כי מהירות הכתיבה חייבת להיות גבוהה במיוחד על-מנת שתפקי תועלת מכך.
במהלך הלימודים ישנם מספר קורסים על גבי מחשב, וכמו כן חלק מהעבודות שעליך לכתוב יהיו על גבי מסמך ממוחשב.
אינני יודעת האם סיכומים במהלך השיעורים יעזרו לך, או יקלו על לימודיך. קיימת האפשרות המחשב רק יפריע לך או לסובבים אותך, כי הקלדה יוצרת רעש לא חזק אך לסטודנטים מסויימים הוא יכול להפריע, המחשב גם כן מהווה גירוי בכל הנוגע בחיבור ליאטנרנט ובנוסף ייתכן ויהיו לך מרצים שלא יאשרו שימוש במחשב כי ההקדלה עלולה להפריע גם להם.
חשוב מאוד שיהיה ברשותך מחשב במהלך הלימודים כי הוא כלי עבודה חשוב בכל הנוגע לחומיר לימוד קשרים עם סטודנטים אחרים וגישה למערכות הלימוד באוניברסיטה. אך לא חובה מחשב נייד בתוך הכיתה.
לדעתי כדאי שתחליט לבד במהלך השבועות הראשונ ים ללימודים האם אתה מרגיש כי עם מחשב נייד תלמד טוב יותר בכיתה ומחוץ לכיתה ורק אז עשה את ההחלטה לגבי הרכישה.