זה עתה סיימתי את לימודי ה-BA , למדתי לימודים רב תחומיים המשלבים תחומים בכלכלה, מדעי המדינה ומשאבי אנוש באונ' בר אילן. אני מתלבט בין לימודי תואר שני במנהל עסקים לבין קורסי יועץ השקעות/פנסיוני מהלימודים אני יודע שיש לי נטייה לתחום הפיננסי ובין אם אבחר בתואר שני במנהל עסקים ובין אם אבחר בייעוץ השקעות אביא את עצמי בסיום הלימודים בסופו של דבר לעיסוק בתחום פיננס. השאלה שלי מה באמת יביא לי ייתרון על פני אחרים? תואר שני שמאחוריו יש יוקרה וידע מקצועי (במידה ואבחר התמחות במימון) או מקצוע שזה משהו יותר ממוקד? בנוסף לזה הייתי רוצה לשמוע גם המלצות לגבי מוסדות שעדיף ללמוד ללמוד בהם
תודה
ש
שני יונגר
לימודי MBA או ייעוץ פיננסי
שלום מקס,
צריך לעמוד על ההבדלים בין הקורס לבין התואר. תואר שני במנהל עסקים הוא תואר כללי מאוד, בו כמובן שיש התמחויות, אך המקצוע שלך לא יקבל גוף ברור. הלימודים כשמם כן הם לימודי מנהל עסקים, הלימודים כוללים תחומים מעולם הניהול ומשאבי האנוש מימון חשבונאות שיווק פרסום ועוד. כלומר מאוד כללי.
התואר הוא חובה עבור עובדים שרוצים להתקדם לתפקידים ניהוליים, גם ניהול זוטר, שם הוא פשוט בגדר חובה.
לימודי ייעוץ פיננסי/ ייעוץ השקעות כמו שמעדיפים רבים לקרוא לו או לימודי ברוקרים הם לימודי מקצוע מאוד ברור, שוואי תרגיש בחסרונו לאחר תואר מאוד כללי כפי שעשית בתואר הראשון. הלימודים יעזרו לך להכיר לעומק את עולם המימון, ההשקעות אגחים וכו' ובסוף ההתמחות תוכל לעסוק בייעוץ בכל חברה פיננסית החל מבנקים ועד לבתי השקעות.
כיוון שזה עתה סיימת את הלימודים המלצתי אליך היא: ללמוד לקראת ייעוף פיננסי אם זה אופי העבודה שאתה מחפש, ותוך כדי נסה להתקבל לעבודה במוסד פיננסי כלשהו שיאפשר לך בעתיד לעשות את ההתמחות (שקשה מאוד למצוא מקום לעשות בו התמחות כאשר מגיעים מבחוץ).
לאחר שנה שנתיים שלוש בעבודה המשך לתואר שני במנהל עסקים כדי שתוכל להתקדם לתפקידים ניהוליים או לשפר את השכר שלך וכו'.
זו המלצתי, אך העניין כמובן נתון לשיקולך ולבחירתך.
בברכה, שני
מ
מקז
לימודי MBA או מקצוע
ראשית שני אני רוצה להודות לך על התייחסותך להתלבטותי, אני מאוד מעריך זאת..
בנוסף הייתי רוצה להבין משהו שלי לא כ"כ ברור. לדבריך תואר שני במנהל עסקים הינו תואר מאוד כללי, אך עם זאת להבדיל מתואר ראשון אני יכול לבחור התמכות. נניח ואבחר בהתמחות מימון, הרי אלמד במסגרת ההתמחות תכנים מעולם ההשקעות כגון ניירות ערך, קופות גמל וכו'. כך שלמיטב הבנתי במידה ואבחר בהתמחות מימון כן יכול להכין אותי לעולם הפיננסי. בנוסף אני יודע שמי שעושה תואר ראשון במנהל עסקים יש לו פטור ממס' קורסים בלימודי ייעוץ השקעות/פנסיוני, האם זה נכון גם לגבי לימודי תואר שני במנהל עסקים? כך שבמידה וזה באמת ככה אז תוך שנתיים יהיה לי כבר תואר שני ובנוסף לזה יהיו לי פטורים , כך שאקצר את לימודי ייעוץ השקעות , האם זה באמת נכון לעשות? אודה לך על התייחסותך שוב ואשמח אם תוכלי לתת לי כיוון שבעיניך נכון לעשות
בתודה, מקסים
ש
שני יונגר
מה בא קודם?
שלום מקסים,
לימודי תואר שני במנהל עסקים למיש ששואף להגיע לתפקיד ניהולי בקריירה שלו הם תמיד רעיון טוב ולעיתים אף הכרחי כדי לעשות זאת.
אין ספק שלימודי תואר שני במצנהל עסקים עם התמחות במימון יכולים לסייע גם בפטורים וגם בידע באופן כללי בתחומי המימון לצורכי לימודים ייעוץ פיננסי. אך דבר אחד כדאי שתקח בחשבון, עדיף לעבוד בכל תחום פיננסי (בנקאות למשל) כדי לצבור ניסיון באשראי ובכלל בעבודה עם כסף כחלק מהניסיון שתרצה להפגין כאשר תסיים את לימודי הייעוץ הפיננסי. בנוסף זה יקל עליך במציאת מקום לעשות בו את הסטאז'.
אם תבחר לעשות קודם תואר שני במנהל עסקים ורק לאחריו תלמד את הלימודי הייעוץ השקעות זו בחירה שלך, אך אל תעשה את התואר רק לשם מספר פטורים מקורסים זו מטרה לא מספיק ברורה. כן כדאי לבחור במסלול לימודים לתואר שני שיוכל להבטיח לך כמה שיותר פטורים ללימודי ייעוץ השקעות ובכל יוכלו לעזור לך בשירות של האתר לאיתור מוסדות לימוד.