אני נשוי + 2 כרגע אני עובד 9 שעות ביממה בתור תכניתן BI אני מאד רוצה ללמוד לתואר רק אני מתלבט בין מדעי המחשב - שזה תחום שאני מתעסק בו כרגע רק אך אני לא יודע אם יהיה לי זמן להשקיע וגם אני לא ממש יאהב את התכנים בתואר וגם אומרים לי תמיד שאני מבוגר למקצוע שכזה... לבין מנהל עסקים - שזה תחום מאד כללי ולכאורה אומרים לי שזה לא מועיל אלא אם כן עסקתי בנושאים כאלו בעבר אך מאידך אני מניח שהלימודים יהיו קלים יותר... ולבין הנדסת תעשיה וניהול שאין לי מושג לכמות הביקוש לתואר מסוג שכזה ומה דרגת הקושי של לימודים כאלו לעומת השניים שהזכרתי לעיל... רציתי לדעת מה דעתך לגבי הנתונים שהזכרתי, אם הם נכונים ומה הביקוש לכל אחד מהמקצועות הללו ובשילוב העובדה שאני בן 28, איזה מבין התארים כדאי לי ללמוד?
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים
שלום נתנאל,
בהמשך לשאלתך התשובה היא שזה מאוד תלוי מה אתה רוצה להשיג ולאן אתה שואף להגיע בהמשך הקרייה שלך. * אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאתה בעל תואר ראשון בתחום המחשבים בתשובתי.
המשך הלימודים בתחום המחשבים ייתכן ויספק לך אפשרות לקבל פרויקטים מורכבים יותר מאלו שאתה מקבל כיום ולהתקדם לכיוון של ייעוץ בתחום.
מנהל עסקים הוא תואר חובה למי שמעוניין להגיע לתפקידים ניהוליים, השאלה אם לשם אתה מכוון.
תואר נוסף בתעשייה וניהול הוא שינוי של כיוון (אלא אם תבחר במערכות מידע) ולמעשה ישם אותך במסלול של התייעלות בתחומים השונים שנלמדים בתחום.
מהי מידת ההשקעה בכל אחד מהתחומים מדעי המחשב- ככל הנראה תואר הכי טבעי עבורך כאשר למדת את התחום גם בתואר הראשון. מנהל עסקים- יצריך ממך שנת השלמה אחת ועוד בין שנה וחצי ןשנתיים לימודים שאינם נחשבים לקשים ביותר. תעשייה וניהול- תואר נוסף ומאוד תובעני שפחות מתאים לתנאי עבודה במקביל וגידול משפחה.
במידה והתכוונת ללימודים לתואר ראשון רק שתי האופציות הראשונות יאפשרו לך לעבוד במשרה מלאה במקביל לימודי תעשייה וניהול מתאימים לאלו שיכולים להקדיש את כל זמנם ללימודים.
את התואר במדעי המחשב תוכל ללמוד גם באוניברסיטה הפתוחה במסלול שנוח לאנשים עובדים. תארים במנהל עסקים לתואר ראשון קיימים גם במסלול לימודים ערב כך שזה יכול לעבוד עבורך.
יותר חשוב שתחליט לאן אתה רוצה להגיע בעתיד מבחינת העבודה.