שלום, אני סיימתי תואר ראשון בניהול בבן גוריון והתקבלתי לתואר שני במנהל עסקים בפתוחה התבקשתי לעשות קורס השלמה בשיטות מחקר לאחר השיעור הראשון התעמקתי בחומר והבנתי שעשיתי קורס עם תוכן זה בתואר הראשון. השאלה שלי איך אני יכולה להגיע לסטודנטים אשר בחרו באותו מסלול ויכולים לעזור לי להבין בקשר להשלמה זו. תודה
ש
שני יונגר
פטורים והשלמות
שלום ורד,
אני מכירה את המסלול לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה הייטב. ידוע לי כי בבן גוריון ישנו קורס שהחל לפני כשלוש שנים של שיטות מחקר אך עדיין ברצוני להסביר לך מדוע לא קבלת פטור ממנו בלימודי התואר השני.
חלק מהשיקולים של הוועדה הקובעת אלו פטורים תקבלי בתואר השני ואלו לא היא ההבדלים בתוכן הסילבוס של שני המוסדות.
מכיוון שהתכנים בסילבוס של אב"ג שונים מאלו הדרושים באו"פ כאשר הוועדה משווה סילבוים היא קובעת שעליך להלשים את הקורס בגלל פערים או חוסרים אותם דורשת האו"פ.
במידה ואת חושבת שזו טעות את מוזמנת לנסות ולערער על החלטה זו, אך אין זה מבטיח כי תצליחי. עם זאת, האו"פ מכירה בדרך כלל בקורסים רבים מהתואר הראשון של אב"ג ולכן באופן עקרוני את בעלת יתרון מהבחינה הזו.
לבסוף, כל מוסד לימודים יכול לבחור אם להעניק פטור מקורס כזה או אחר לסטודנטים הלומדים בו. השיקול הוא פנימי ונעשה מטעמים ענייניים של מוסד הלימודים.