שלום אני מתעניין בלימודי כלכלה או מנהל עסקים או שתיהם יחדיו הבעיה שלי היא שיש לי שלוש יחידות באנגלית וחלק אומרים לי שאני חייב ארבע יחידות לפחות השאלה שלי אם אני יעלה את ממוצע הבגרות במקצועות אחרים ולא באנגלית ממוצע שבעים לשמו ים פלוס האם זה ישנה או שחייב לכלול את אנגלית בהעלעת הממוצע תודה
ש
שני יונגר
שיפור האנגלית- עניין חשוב בהחלט
שלום אלעד,
אני חושבת שמאוד כדאי שתשקיע בין היתר בלימודי האנגלית שלך, מהסיבות הבאות: ראשית, מוסד הלימוד בו תבחר לקיים את התואר הראשון יכול לדרוש מינימום של מספר יחידות בבחינה האנגלית ואז אתה עלול להתקל בקושי להתקבל ללימודים מסיבה זו.
שנית, במידה וציוניך באנגלית יהיו נמוכים יחסית (גם מספר היחידות משפיע) תתבקש לעבור מספר קורסים יקרים מאוד באנגלית במהלך הלימודים. עלות הקורסים יכולה להסתכם בעלותה של עוד שנת לימודים אקדמית.
דבר אחרון, בלימודי מנהל עסקים כלכלכה או כל תחום אחר בימינו אנגלית היא שפה שאי אפשר בלעדיה והיא מהווה יתרון לאלו השולטים בה לעומת אלו שאינם שולטים בשפה במעמד דרישת עבודה לאחר סיום הלימודים.
בעניין זה כיוון שאתה מעוניין בידע אקדמי ככל הנראה מטעמים של תעסוקה מכובדת ושל צבירת ידע ככוח, אנגלית חייבת להיות חלק מסט הכלים אותו אתה צובר.
מומלץ מאוד להשקיע גם בכיוון הזה עוד לפני הלימודים לשם: שיפור הציון בבחינה הפסיכומטרית, שיפור ממוצע הציונים בבגרות באנגלית ושיפור הסיכוי להתקבל ללימודים, המנעות מלקיחת קורסים רבים באנגלית במהלך התואר שמקשים מאוד על הסטודנט שלימודיו עמוסים גם ללא לימודי האנגלית וצבירת הידע החשוב כל כך באנגלית לשם הגדלת מקומות התעוסוקה הפוטנציאליים בעתיד.