שלום אני בדילמה רצינית אני עם ממוצע 70 רוצה ללמוד כלכלה או מנהל עסקים הציעו לי את מכללת רמת גן או מכללת פרס ואני לא יודע עד כמה שווה התואר בסיומו.כי תנאי הקבלה שלי מתאימים לשמה ואני לא יצטרך להתחיל לשפר את הבגרות ולעשות פסיכומטרי מה אתם הייתם מיעצים לי?
ד
דוד
ממליץ לשפר
אני מאוד ממליץ לך לשפר ציונים, לעשות פסיכומטרי ותברר על מכינות לפעמים יש אפשרות לעשות מכינה במקום לשפר ציונים ופסיכומטרי. כדי ללמוד במקומות שנחשבים בשוק כמו: המרכז האוניברסיטאי אריאל והמרכז הבינתחומי. כדאי מאוד ללמוד במקום מוכר ונחשב יותר בשביל קריירה מבטיחה.
א
אוהד
לשפרר
אני גם הייתי ממליץ לך לשפר כדי ללמוד במקומות נחשבים יותר אך אני בכלל לא ממליץ על המרכז הבינתחומי המקום הזה אומנם משווק את עצמו טוב ומחפש להביא רק פרסום(כמו תנאי קבלה נמוכים לידוענים) אך הרמה האקדמית נמוכה, האוירה חברתית של מעמדות ושכר לימוד בשמיים בקיצור לא מומלץ בכלל. על המרכז האוניברסיטאי אריאל שמעתי רק דברים טובים(חברים שלומדים שם) אבל אני לא מכיר אישית. וכדאי לך לקחת בחשבון גם את המכללה למינהל שהתנאי קבלה שם לא גבוהים כל כך אבל יש רמה אקדמית טובה . לכן אני ממליץ על: המרכז האוניברסיטאי אריאל, המסלול האקדמי המכללה למינהל וגם על הקריה האקדמית אונו שפחות נחשבת מאריאל ומהמכללה למינהל אך עדיין נחשבת בשוק.
ש
שני יונגר
איפה ללמוד מנהל עסקים
שלום אלעד,
ישנם הרבה מוסדות לימוד טובים מאוד בתחום מנהל העסקים בישראל. אני בניגוד לשני החברים אחרים לא אמליץ לך באופן ספציפי על מוסד לימודים כי אינני יכולה לעשות זאת כמנהל פורום.
מה שכן אני מאוד ממליצה לא להסתפק רק בהמלצותיהם של אנשים אלא ללכת ולברר בעצמך. בין היתר מומלץ לבחור מוסד לימודים הממוקם במרחק סביר ממקום מגוריך. כמו כן ברר במוסד הלימודים מהן האפשרויות שלך ללימודי המשך, האם זה בכלל נלקח בחשבון במוסד הלימודים או לא.
בנוסף, כדאי מאוד שתתרשם בעצמך מהמראה של המכללה משמות המרצים (האם מתגאי םבהם או לא) אני חושבת שכדאי מאוד לקחת בחשבון את עלות הלימודים, אלא אם היא איננה שיקול מבחינתך, עלות הלימודים לשנה נעה בין שכר לימוד אקדמי לשכר לימוד גבוה במיוחד במכללות הפרטיות.
דבר אחרון, זכור תמיד כי בסופו של דבר בעלי הציונים הגבוהים בתואר הראשון הם אלו הזוכים בתפקידים הטובים יותר והמעניינים יותר משאר חבריהם לכיתה. כדאי מאוד שתבחר במסלול ובמוסד לימודים אשר בהם תוכל להצליח ותרצה להצליח.
כאשר תדע היכן אתה רוצה ללמוד אז אפשר יהיה לדבר על שיפור ציוני בגרות או מכינה בהתאם לתנאי הקבלה באותו מוסד לימודים.