שלום, אני שוקלת להתחיל ללמוד לתואר ראשון בניהול עם חטיבת לוגיסטיקה. ויש לי כמה שאלות: קודם כל מה ההבדל בין מנהל עסקים לניהול? מה הסיכויים להצליח בתואר למישהי שהמתמטיקה שלה לא כל כך טובה? ומה דעתכם על האוניבסרסיטה הפתוחה?(אני מתכוונת להירשם לסמסטר הקרוב) תודה על התשובות וכל מידע נוסף מתקבל בברכה.
ש
שני יונגר
לימודי ניהול ולוגיסטיקה
שלום ויק,
להלן תשובותי: 1. ההבדל בין מנהל עסקים לניהול- הוא בעיקר בשם, מלבד זאת כך קרוי התואר במרבית המקרים כאשר מדובר בתואר ראשון. כלומר זה מנהל עסקים לתואר ראשון |(הנקרא ניהול).
2. מתמטיקה ברמה של 4 יחידות היא תנאי הכרחי לקבלה ללימודים בדרך כלל, עם זאת יש סטודנטים הלומדים לתואר במנהל עסקים גם ללא כישורים מיוחדים במתמטיקה. אז כדאי להם לבחור במסלולים הפחות ריאליים ולכן אולי לא כדאי לבחור בהרבה קורסים במימון אשר הם יותר ריאליים. דרך אגב מרבית הקורסים הלוגיסטיקה כגון: ניהול פרויקטים, ניהול התפעול, חקר ביצועים ועוד הם מאוד ריאליים, חשוב שתדעי זאת. במסלולים כגון: שיווק או משאבי אנוש יש הרבה פחות קורסים ריאליים.
לגבי מלצות למוסדות לימוד אינני יכולה לעזור, אך נשמח לשמוע המלצות מסטודנטים או בוגרים לשמדו לתואר בניהול באו"פ.