שלום יש לי כמה שאלות ...אני כרגע מחפשת איזה תואר ראשון ללמוד והתעניינתי בתואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות בשיווק ופירסום . אני רוצה להקים אתר באינטרנט ולתפעלו ובכלל העולם הזה של בניית אתרים מעניין אותי... פלוס אני ממתעננינת בפירסום ושיווק........השאלות שלי הן באילו עבודות בדיוק ניתן לעבוד אחרי סיום תואר במנהל עסקים (בהתמחות בשיווק ופירסום)? האים יש תואר ראשון בשיווק ופרסום בלבד? או שלא קיים דבר כזה........ האים יש תואר שמשלב יחסי ציבור ופירסום וניהול? תודה רבה
ש
שני יונגר
דווקא לא ממש מבולבלת
שלום,
ראשית חשוב להדגיש כי לא לומדים בניית אתרים בלימודי שיווק פרסום ומנהל עסקים אלא שאלו לימודי תעודה נפרדים.
לגבי שאלה השנייה, לא ידוע לי על לימודי פרסום ושיווק שלא בשילוב עם מנהל עסקים שהם לתואר. יש אפשרות ללמוד את התחומים לצורכי תעודה בבתי הספר השונים לפרסום.
לימודי יחסי ציבור נלמדים במסלולים של לימודי מדעי המדינה בדרך כלל אך בעיקר נלמדים גם הם לתעודה.
נדמה לי שאת מאוד מגושבת לגבי הדברים שכן מעניינים אותך. אולי כדאי שתשקיעי בלימודי התעודה השונים שימקצעו אותך בדיוק לדברים שמעניינים אותך ושאת רוצה לעסוק בהם. נדמה כי לימודים לתואר ראשון לא בהכרח יועילו לך אם את רוצה ללכת לדרך שתארת כאן.
עם זאת, במידה וזו הדרך בה את בוחרת לימודי מנהל עסקים בהתמחות בפרסום ושיווק הם המתאימים לך ביותר.
בברכה, שני
מ
מבולבלת
מנהל עסקים ועוד..
שני תודה על המענה ואגב חג חנוכה שמח אך ויש לי עוד טיפה חפירות... ראיתי שבמכללת כינרת יש תואר של 1-ניהול וארגון ו2-משאבי אנוש .מה בדיוק לומדים בניהול וארגון ובמה אפשר לעבוד? האים זה קשור למה שאני מתעניינת?(ניהול אתרים שיווק פרסום מנהל ...)..ואותן שאלות לגבי משאבי אנוש (אני פשוט מעדיפה אוניברסיטה או שלוחה של...מאשר מכללה בגלל הכסף כמובן..מיותר לציין שלדוגמא במרכז האקדמי כרמל תואר עולה 25 אלף לשנה ובכינרת 10 אלף לשנה וגם מקבלים תעודה של בר אילן) ואיפה אפשר ללמוד מנהל עסקים ושיווק בשכר לימוד אוניברסיטאי? (אם קיימת חיה כזאת) ועוד משהו תואר של הנדסת תעשיה וניהול ותואר של הנדסת מערכות מידע קשור יותר למחשבים? במה אפשר לעבוד בסיום התארים הללו? אני פשוט רוצה ללמוד לתואר ראשון למשהו שווה שמיתפרס לכמה תחומים ולא סתם בזבוז זמן וכסף תודה.......
ש
שני יונגר
שלום לך מבולבלת
שלום,
התארים עם השמות השונים הם תוצאה של בחירה של נישה של דרושים שאיתר מוסד הלימודים, יש תארים כאלו במכללות רבות.
אם ניהול שיווק ופרסום מעניינים אותך ואת רוצה ללמוד בשכר לימוד אוניברסיטאי, אני באמת חושבת שכדאי שתחפשי את מוסדות הלימוד דרך השירות של האתר וכך תקבלי תשובה ממוקדת גם בעניין מחירים.
יש מסלולים בניהול במכללות בשכר לימוד אוניברסיטאי, הם קיימים אבל פחות מאשר בתוך האוניברסיטאות. הסיבה לכך היא שמרבית המכללות הן מכללות פרטיות שחייבות לממן את עצמן בניגוד למכללות ואוניברסיטאות ציבוריות.
התארים בהנדסה שציינת כוללים המון קורסים ריאליים שונים, ביניהם מחשבים, פיזיקיה, מתמטיקה ועוד. בתעשייה וניהול בכלל לא משנה אם מערכות מידע או בלעדיהן הלימודים שונים מעט מהנדסות אחרות ומשלבים בתווכם גם לימודי ניהול. ולא בהכרח לימודים ראליים ב 100%. לגבי תעסוקה התעסוקה כן היא המגוונת ביותר, במיוחד אם תלמיד במוסדות לימוד "נחשבים". כדאי לעשות קצת שיעורי בית על התחום.
מכיוון שאני רואה שאת עוברת מתחום לחתום ובהחלט מאוד מבובלת, אולי כדאי שתחזרי להגדרות הראשוניות שלך ותלכי לפיהן. כדאי מאוד שתלמיד את מה שיוביל אותך בדרך בה אמרת שאת רוצה ללכת.
בברכה, שני
ר
רון
שכר לימוד אוניברסיטאי בלימודי מנהל עסקים
היי, קודם כל מרבית המכללות האקדמיות בארץ הן ציבוריות ולא פרטיות יש כ-21 מכללות מתוקצבות לעומת כ-10 מכללות שאינום מתוקצבות. אני אמנה לך מספר מוסדות להשכלה גבוהה עם שכר לימוד אוניברסיטאי שניתן ללמוד בהם מנהל עסקים בתמחות בשיווק.
במכללת ספיר יש תואר בשיווק טכנולוגי. במכללה האקדמית עמק יזרעאל יש תואר בכלכלה וניהול בהתמחות בשיווק. במרכז האוניברסיטאי אריאל יש תואר בכלכלה ומנהל עסקים בהתמחות בשיווק. במרכז האקדמי רופין תואר במנהל עסקים בהתמחות ניהול השיווק. במכללת אחווה תואר ראשון בניהול בהתמחות ניהול השיווק.
ממליץ לך בחום לברר במוסודות האלה. בין המוסדות האלה יש מקומות שמאוד נחשבים בשוק!!! והם עם שכר לימוד אוניברסיטאי!!! המון בהצלחה!!!