שלום, אני בוגרת תואר ראשון בהנדסה אולם לא ממש אוהבת את התחום. אני שוקלת ללמוד תואר שני במנהל עסקים. רציתי לשאול 1. האם תואר שני במנהל עסקים בלבד ללא תואר ראשון בכלכלה או חשבונאות אני כן אוכל לעשות את ההסבה לתחום הכספים/ביטוח/בנקים וכו' ואתקבל לעבודות של כלכלן? במידה ולא מה הם האפשרויות שעומדות בפני כדי לעשות את ההסבה למקצוע? 2. והאם יש הבדלים במקום הלימוד בין אוניברסיטה הפתוחה לבין אוניברסיטה רגילה? 3. במידה ואמצא עבודה בתחום לאחר סיום התואר מאחר ואני לא יהיה עם ניסיון אך כן עם 2 תארים מה יהיה השכר שלי גם כשל מתחיל?
תודה רבה
ש
שני יונגר
תואר שני במנהל עסקים
שלום גל,
לימודי תואר שני במנהל עסקים הם בהחלט הדרך לשנות כיוון בקריירה, ובין היתר לכיוון פיננסי.
לגבי תעסוקה כלכלנית, אני לא בטוחה, או לפחות זה קצת פחות פשוט למצוא עבודה כלכלנית כאשר הרקע הוא לא של כלכלנית אלא רקע בעיקר מימוני של מנהל עסקים.
מה שבטוח, תפקידים רבים בתחום הפיננסיים יפתחו בפנייך ובין היתר גם תפקידים שאינם בהכרח תפקידי כלכלנים מובהקים, אבל שווה לנסות.
ההבדל בין הלימודים באוניברסיט הפתוחה לבין אוניברסיטה אחרת הם בעיקר במבנה הלימודים, ויש לומר בכנות במשך הזמן לסיום התואר, אשר עומד על שנתיים-שנתיים וחצי כולל ההשלמות באוניברסיטה הלא פתוחה לעומת 3-5 שנים באוניברסיטה הפתוחה.
הבדל נוסף הוא באפשרותך לעבוד במשרה מלאה תוך כדי הלימודים, כיוון שמרבים המסלולים בתוך האוניברסיטאות דורשים יום לימודים מלא באמצע השבוע ויום שישי, זה לעיצתים מקשה על מציאת עבודה, אלא אם מקום עבודתך יקבל זאת.
אני חושבת שכדאי גם שלא שתללי מכללות המלמדות מנהל עסקים לתואר שני כי חלקן ברמה גבוהה מאוד ומתקבלות יםה מאוד בשוק העבודה. אני מנועה מהמלצות, אך שווה שתערכי סקר שוק מקיף בעניין.
אני מציעה שתקחי בחשבון את משך הלימודים כולל ההשלמות שידרשו ממך, עלותם הכוללת והיכולת שלך לעבוד במשרה מלאה במקביל, שזה מה שמרבית הסטודנטים לתואר שני חייבים לעשות.
לגבי השכר, הכל תלוי היכן תתחלי לעבוד, אך ההתחלה יכולה להיות באזור ה-6000 ש"ח בחודש ומשם הדרך למעלה לתלויה רבות גם בך.
אם תרצי הפניות למוסדות השונים תוכלי להיעזר בשירות של האתר שלם כך.