היי הייתי רוצה לקבל דיעות מכמה שיותר ובייחוד אנשים שלומדים או למדו מנהעס בהתמחות מימון האם באמת אלו לימודים קשים וכדאי לי להיכנס לזה כי אני לא בחורה ריאלית ממה שזכור לי עברו 10 שנים מאז הבית ספר אבל בכל זאת אני מחפשת תחום שאוכל להתברג בעבודה וגם אני מתכוונת לשלם המון למכללה פרטית אז באמת תגידו לי התואר שווה? בכל זאת זה תואר כללי שלא משאיר אותי עם מקצוע ביד
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום תואר במינהל עסקים בהתמחות מימון הוא תואר פרקטי, יישומי ומבוקש בשוק העבודה . עם סיומו ,ניתן להשתלב בבנקים, מוסדות פיננסים, חברות ביטוח, שוק ההון, מערכות מידע, חברות היטק במגוון תפקידים:ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני,ניתוח והקמת מערכות מידע פיננסיות.ניהול השקעות ומסחר בשוק ההון, ניהול פיננסי ובדיקות כדאיות בפירמות עסקיות,ביצוע הערכות שווי ובדיקת כדאיות השקעה ועוד...
התואר במנהל עסקים בהתמחות מימון הוא בהחלט תואר לא קל, הדורש יכולת אנליטית גבוהה אבל אני מכירה המון בוגרים שסיימו בהצלחה את התואר עם המון התמדה ותרגול. בהצלחה
ר
רוית
תואר לא קל ברמה של כלכלה וחשבונאות?
י
יניב
ממש לא
כאחד שעומד לסיים תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות מימון במכללה פרטית אני יכול להעיד שניתן לעבור את התואר בציונים יפים עם השקעה סבירה. לטעמי תואר בכלכלה הוא יותר קשה (תאורטי) מאשר מימון. חשבונאות זה תחום שונה לגמרי מכיוון שבמסגרתו לומדים חומר בהיקפים גדולים הרבה יותר אך עם מעט מאוד מתמטיקה, סטטיסטיקה ושאר ירקות. באשר לפרקטיות של התואר ניתן לומר שתחום המימון מבוקש מאוד היום וסביר שהביקוש אליו יגדל עם השנים. המלצה שלי: עדיף ללמוד את התואר בלימודי ערב וביום למצוא עבודת כניסה לתחום בבנקאות, בתי השקעות או חברות ביטוח וכך לצבור ניסיון במשך 3 שנים של הלימודים. מומלץ, בהצלחה.
ר
רוית
וואו תודה יניב באמת עזרת לי
אני מעוניינת ללמוד במכללה פרטית לימודי ערב איזה מכללה אתה לומד?
ד
דני
בהצלחה!
ממליץ לך מאוד ללמוד. התואר יכול לפתוח לך הרבה אפשרויות עבודה מאנליסט ועד סמנכ"ל כספים. בקשר לשלם המון למכללה פרטית אני לא ממליץ. יש הרבה מוסדות ציבוריים מוצלחים מאוד בשוק שהשכר לימוד בהם סביב ה10 אלף בשנה!!! תבררי על מוסדות ציבוריים! אני ימליץ לך על המוסדות היותר נחשבים בתחום שהשכר לימוד בהם סביב ה-10 אלף: המכללה האקדמית תל אביב יפו, המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון והמרכז האקדמי רופין. לדעתי שלושת המוסדות האלה הכי מומלצים במנהל עסקים!!
ש
שני
אם את לא ריאלית אל תעשי את זה..
תקשיבי, את רוצה ללמוד תואר למנהל עסקים (שהוא כולה מספרים ומשוואות מתמטיות) ועוד בהתמחות מימון.. שזה אפשרי אך לאלה שכן מסתדרים עם המתמטיקה, סטטיסטיקה, חשבון ועוד.. אני לא לומדת את זה (אני לומדת תקשורת באריאל) אבל כל החברות שלי (שותפות במעונות ושכנות) סובלות מרמת הלימוד הקשה ביותר, לקחו מורים פרטיים לקראת המבחנים.. את צריכה לחשוב על זה ממש ברצינות! מה שכן- הוא תואר פרקטי ללא ספק, וכן שווה את הסבל כי בסופו של דבר כל החברות שלי ימצאו עבודה מהר ממני :) גם רמת הלימודים גבוהה ולכן קשה כנראה..