אני מעוניין ללמוד בשנת הלימודים הבאה בפקולטה לניהול. טרם החלטתי על מוסד לימוד, עקב כך שאני לא מכיר כל כך את הפקולטות ברחבי הארץ. הייתי מעדיף ללמוד באזור המרכז בדגש על אונ' ת"א, אבל שוב, אין לי שמץ של מושג על רמת הלימודים שם פרט לעיון באתר האינטרנט שלהם.
אני מאד מתעניין בכל הנוגע לניהול משאבי אנוש ומלונאות, עולם עסקי שמאד הייתי רוצה להגיע אליו. אני יודע שבד"כ נהוג ללמוד משהו בנוסף, כגון משפטים, כלכלה וכו'..
אישית אני פחות מתעניין בשוק ההון וכל הנוגע בכלכלה ולא שואף להגיע למגזר העסקי הזה.
אז יש לי מס' שאלות בנושא,
היכן מומלץ ללמוד?
מה מומלץ לשלב עם התואר?
ראיתי שיש ניהול ויש מנהל עסקים, מה ההבדל בין השניים? ומדוע ניהול הולך בד בבד עם כלכלה?
האם יש מסלולים שפועלים בדגש על משאבי אנוש? או שזה תחום במסגרת התואר?
אם יש לכם עוד ידע כללי לנדב לי בנושא - אני אשמח.
יום טוב,
חן
ש
שני יונגר
לימודי ניהול מלונאות ותיירות
שלום חן,
מומלץ ללמוד בכל מכללה או מוסד לימודים אקדמי אחר שיתן לך את הכלים הפרקטיים הטובים ביותר. מנהל עסקים בניגוד לשאר המקצועות האקדמיים מחייב ידע פרקטי במקביל לידע התיאורטי. לכן, חפש את המסלול שבו ההתנסויות יהיו הרבות ביותר. ועוד יותר, אם יש מסלול שבו יקשרו אותך ישירות למלונות הגדולים ויסייעו בשילוב בסטאז' לתעוסקה, על אחת כמה וכמה.
לגבי ההבדלים בין ניהול למנהל עסקים, זה רק הבדל בשם של התואר, למעשה אין הבדל בין ניהול למנהל עסקים זה רק הדרך בה אישור המכללו או מוסדות הלימוד האחרים את התואר מול המל"ג.
ניהול וכלכלה הולכים מצויין ביחד, הסיבה לכך היא שבלימודי ניהול יש אפשרות להמתקד בתחום המימון ובכלכלה בתחום הכלכלה, כך סטודנט בוגר המסלול הוא בעל ידע רב בתחום הכספים הכלכלה והמימון.
כמובן שיש גן מסלולים המשלבים ניהול עם משאבי אנוש ויש גם מסלולי כלכלה ומשאבי אנוש. אלו תארים דו חוגיים או בתחום הניהול יש שולקחים את משאבי האנוש כחטיבה בניהול.
אם אתה רוצה ללכת לכיוון של ניהול מלונאות ותיירות אז אולי עדיף שתתמקד בתחום הזה. יש לא מעט מסלולים בתחום והם מעניינים ביותר.
אשמח לתת לך עוד מידע, רק פרט לי מה הכיוון.
בברכה, שני
ח
חן
לימודי ניהול ומלונאות
היי שני,
בראש ובראשונה תודה על התגובה המפורטת, היה ממש מהנה לקרוא אותה.
בנוגע ללימודים, אני ממש מתעניין בעולם המלונאות. זה תחום שהסתקרנתי לגביו עוד מגיל צעיר, אך לצערי אין לי ולו שמץ של מושג היכן ניתן ללמוד את זה בצורה הטובה ביותר.
ביררתי אודות מס' קורסים בנושא, חלקם בינלאומיים וחלקם לא, אך אלה דורשים תואר ראשון נלווה.
עכשיו מס' השאלות שלי הצטמצם לשתיים,
איזה מוסד מעניק את הכלים והדיפלומה הטובה ביותר ללימודים אלה?
מה ניתן ואף רצוי לשלב עם זה?
תודה מראש!
חן
ש
שני יונגר
לימודי מלונאות ותיירות המשך
שלום חן,
תודה רבה על התגובה, כיף היה לקרוא אותה. אני מראש מתנצלת, עם זאת כי לא אוכל להמליץ לך היכן ללמוד את התואר. אך רק אציין כי כדאי ללמוד אותו באזור שיש בו יחסית הרבה מלנות כי הלימודים מצריכים התנסות מעשית במהלכם מה שמקשה מאוד במוסדות המרוחקים מאזורי תיירות.
במקביל ללימודים כדאי לגשת למספר מלונות ולהגיש מועמדותך לעבודה ולספר על שאיפותך המקצועיות בתחום. גם בתוך המלון אם תצליח להתחיל בקבלה זה עדיף אלא אם אתה מעוניין בתחומים אחרים במלונאות, כמו לובי עסקי, מזון ומשקאות, שיווק מכירות וכו'.
כל מוסד אקדמי מוכר אשר מעניק את התואר בתחום וגם מפנה להתנסות מעשית במלונות גדולים.