אני רוצה להתחיל ללמוד השנה ומאד מתלבטת בין מכללת פרס שזו מכללה פרטית שהתואר שם הוא מנהל עסקים וניתן לבחור התמחות או מכללת כנרת ששם מדובר בתואר דו חוגי של בר אילן כלכלה ומנהל עסקים ושם השכר אוניברסיטאי מה ההבדל בין התארים ומה עדיף ?
** הייתי בפגישת יעוץ במכללת פרס ושאלתי האם הלימודים פרקטים, קיבלתי תשובה שאין אפשרות ללימודים פרקטים במקצוע זה ולמעט פרויקטים מדובר בתואר תיאורטי
ש
שני יונגר
מנהל עסקים או כלכלה וניהול
שלום מירי,
אני לא אעשה השוואות בין התארים כי אינני יכולה לעשות זאת כמנהלת פורום, אך אני כן אעשה השווה בין המסלולים שאת מתעניינת בהם שהם שונים מאוד האחד מהשני.
לימודי מנהל עסקים לתואר ראשון- הוא תואר כללי העוסק בתחומים שונים חלקם מתחום הכלכלה, המימון, שיווק, ניהול עובדים וכו'. הרעיון הוא לתת ראייה רחבה של התנהלות העסק והארגון.
לימודי ניהול וכלכלה- ראשית הוא תואר דו חוגי, כלומר יש הרבה פחות בחירה וגיוון בתול כל תואר ומתמקדים בעיקר. לימודי כלכלה עוסקים בכל הנוגע לכלכלה וניהול עוסקים בעיקר בתחומי המימון בשלוב שכזה. בסוף התואר יהיה לך ידע של כלכלנית עם הרבה ידע במימון מה שהופך את בוגרי התארים האלה בדרך כלל למבוקשים בשוק העבודה בגלל ריבוי הידע שרכשו.
עכשיו השאלה היא מה מתאים לך, כלכלה היא מקצוע קשה שאינו מתאים לכל אחד, ואת זה מגלים בדרך כלל רק במהלך השנה הראשונה ללימודים.
לגבי עניין הפרקטיות, היא רלוונטית הרבה יותר לתואר במנהל עסקים מאשר לתואר בכלכלה וניהול מהסיבה הפשוטה, כפי שרשמתי לך למעלה הלימוידם כללים מאוד ולכן הפרקטיקה נותנת את האקסטרא בשר שצריך כדי להכנס לארגון ולהבין את הדברים מעבר לתיאוריות האקדמיות ששונות מאוד מהחיים האמיתיים ברוב המקרים.
אולי כדאי שתעשי סקר שוק מורחב יותר בעוד מכללות ואז תהיה לך נקודה טובה יותר להשוואה בין התארים כי במקרה שלך את מנסה להשוות בין שני תארים שונים וזה לא בר השוואה.