שלום! יש לי 3 שאלות: 1. אני בוגר תואר במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בן גוריון ניגשתי לבחינת המתא"ם וקיבלתי בה ציון 127 לאחרונה אני שוקל משמעותית להסב את תחום העיסוק שלי וללמוד תואר שני במנע"ס שאלתי היא האם יש אפשרות להשתמש בציון המתא"ם שלי במקום ה-GMAT, או האם יש לו איזושהי חשיבות כלשהי בקבלה ואם כן באיזה מוסד? 2. האם מומלץ להתכונן לבחינת ה-GMAT באופן עצמאי או באמצעות קורס כלשהו, ואם כן האם יש אחד מומלץ במיוחד? 3. האם קיים מועד אביב לסמסטר הקרוב של 2013 ואם כן באילו מוסדות? תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי MBA
שלום,
להלן תשובותי: 1. אין בין ציון המתאם ובין ציון ה GMAT קשר. לא תוכל להרוויח מכך לצורך תואר שני. עם זאת, אם יש לך ממוצע גבוה בתואר הראשון אז אולי אתה לא צריך GMAT כדי להתקבל לתואר שני. הכל תלוי בציון ובמוסד הלימודים שבואתה שוקל ללמוד. 2. בחינת ה-GMAT היא ממש אותה הבחינה הפסיכומטרית רק באנגלית וכמובן קצר יותר. אין שום מניעה שתלמד לבחינה לבד, אך גם הקורסים בדרך כלל לא יקרים כל כך ואפשר לקחת גם קורס למי שלוח הזמנים המסודר של הקורס יותר נוח. 3. עד כמה שידוע לי בחלק מהאוניבריטאות הדבר אפשרי ביניהן אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה הפתוחה. אך אני מציעה שתפנה לשירות של האתר בשאלות הללו כי אני מניחה שאתה גם רוצה לבחור איפה ללמוד ולא רק להתחיל ללמוד איפה שיש מסלול שיפתח במועד אביב. עוד שני סמסטרים לא יעשו הבדל כל כך דרמתי.