שלום אני מתעניינת בלימודי מנהל עסקים בעיקר בגלל השיווק.
רציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם במידה ואני אלמד מנהל עסקים עם התמחות בשיווק ולא מנהל עסקים וכלכלה (עם התמחות בשיווק) האם אני אהיה בעדיפות שניה למשל בקבלה לעבודות כי אין לי רקע בכלכלה? אני מתעניינת בעבודה בשיווק האם יהיה יתרון אם בכל זאת אני אלמד כלכלה? 2. האם יש תעסוקה טובה אחרי תואר ראשון מנהל עסקים בפרט תעסוקה בתחום השיווק?
ח
חמדי טרבולסקי
לימודי מנהל עסקים התמחות שיווק
שלום טל, 1. בהחלט לא ואף נהפוכו הוא. במסגרת לימודי מינהל עסקים היקף לימודי השיווק הם רחבים יותר בצורה משמעותית מהיקף לימודי השיווק בכלכלה, כך שתיהיה לך עדיפות ברורה אם תלמד מינהל עסקים. 2. לימודי מינהל עסקים בהתמחות שיווקמכשירים אותך לתפקידים כגון: מנהלי שיווק, מנהלי מוצר, מנהלי ערוצי שיווק, מנהלי מותג, מנהלי צוות מכירות, מנהלי פרסום ותקשורת שיווקית, אנליסטים, פלנרים, תקציבאים, אנשי קריאטיב, יועצים אסטרטגיים ועוד.
ט
טל
תודה על התשובה. עוד שאלה :)
תודה רבה עזרת לי מאוד אני אשמח אם תוכל לענות לי על עוד שאלה. קודם כל לגבי המנהל עסקים וכלכלה שאמרת שהלימודי שיווק הם רחבים יותר במנהל עסקים. דיברתי על מנהל עסקים וכלכלה ביחד - לזה אתה מתכוון שלימוד השיווק הוא פחות נכון?! הבנתי נכון? כי רק כלכלה בכל מקרה אני לא אלמד
שאלה נוספת אני מתלבטת איפה ללמוד. אני יודעת שרק מנהל עסקים בלי כלכלה יש רק במכללה למנהל ובבן גוריון. אתה מכיר מקומות נוספים? חץ מזה, שבאוניברסיטה העברית אמרו לי למשל שאנייכולה ללמוד מנהל עסקים רק עם משהו. שזה חייב להיות דו חוגי. אתה יודע אם התואר שלהם נגיד במנהל עסקים והתמחות בשיווק יחד עם תקשורת למשל יש התמקדות בשיווק. אני רוצה ללמוד מנהל עסקים ושיווק ואני מחפשת תמקום הכי טוב ללמוד בו את זה שישים דגש על שיווק גם ושזה לא רק יהיה בתור מגמה. (ושגם יחשב כטוב במקומות עבודה)
תודה רבה!
ח
חמדי טרבולסקי
תשובה
שלום טל, אם הכוונה למינהל עסקים וכלכלה אז שוב היקף הלימודים בשיווק יהיה מצומצם יותר. לגבי היקף הקורסים שנלמדים בשיווק בכל מוסד- צריך לבדוק תוכנית לימודים. את צריכה לעשות בדיקה מקיפה ולבדוק תוכניות לימוד במוסדות שונים, מה לומדים? מה ההיקף וכד'..