שלום ותודה על ניהול ותפעול הפורום המועיל הזה. סיימתי תואר ראשון במשפטים באוני' העברית, ממוצע 83 והשלמתי התמחות יוקרתית במשרד מאוד מוביל שקשה להתקבל אליו. עכשיו אני חושב על תואר שני ומתלבט רבות בין MBA בתל אביב (עם התמחות בניהול ארגונים) שנראה לי בלתי אפשרי להתקבל אליו עם הממוצע תואר ראשון שלי לבין ניהול עם התמחות בהתנהגות ארגונית שנראה לי יותר סביר מבחינת תנאי הקבלה.
משום מה נראה לי שהתואר בניהול רלבנטי לאנשי משאבי אנוש וליועצים ארגוניים ולא למי שמעוניינים לפתח קריירה ניהולית. אני צודק? מצד שני, התואר MBA קשה מאוד לקבלה ונראה לי גם שהוא מידי ריאלי/מתמטי/כלכלי בשבילי.
האם לשני התארים נדרש רק החלק הכמותי בGMAT? האם הקבלה לוקחת בחשבון גם דברים אחרים שמעבר לציון היבש בממוצע תואר ובGMAT? בשני התארים אני אדרש להשלמת קורסים שלא למדתי בתואר הראשון. האם ניתן ללמוד אותם באוני' הפתוחה ולקבל פטור?
תודה רבה מראש, אלי.
א
אליאור
תגובה
היי אלי,
אני לא כל כך מבינה למה להתחיל קורסים שאתה צריך להשלים בפתוחה ורק אז להתחיל את ה-MBA. אם אתה ממילא צריך לעשות אותם - מה זה משנה איפה ולמה, אם כבר, לא לעשות הכל במכה אחת במקום אחד כשהכל מסודר ומוכר?
דבר אחד יש לי להגיד על MBA באוניברסיטה... ייתכן יש הרגשה שזה יוקרתי יותר, אבל חשוב לי להבהיר שזה שזה קשה יותר - לא הופך את זה ליוקרתי יותר. אני נורא התלבטתי לפני שנרשמתי לקריה האקדמית אונו בדיוק בגלל זה, אבל אז הבנתי, שזה זה לא קשה פה כמו בת"א זה לא בגלל רמת החומר, אלא בגלל שבקריה האקדמית אונו יעשו הכל כדי לבוא לקראתך ולתמוך בך, ואתה מקבל יחס לא של סטודנט קטן וחסר ערך, אלא שירות של ממש.
אני באמת מאוד רוצה שתשקול את זה לפני שאתה מחליט, והעיקר שיהיה בהצלחה!
ח
חמדי טרבולסקי
התלבטות וסיכויי קבלה
שלום אלי סהר, התכנית למנהלי משאבי אנוש הינה מסלול לימודים למנהלים של החוג ללימודי עבודה.הלימודים בתכנית יקנו למוסמכיה תואר שני: "מוסמך אוניברסיטה בלימודי עבודה- למנהלים". מסלול הלימודים הינו ללא תזה. קהל היעד-התכנית מתאימה לבעלי ניסיון ניהולי מוכח בתחום משאבי אנוש המעוניינים להרחיב את השכלתם בתחום ובעלי תואר ראשון בממוצע 75 לפחות. תוכנית MBA -מטרת התכנית להכשיר את התלמידים למלא תפקידי ניהול ולהגיע להחלטות בתנאים של אי-ודאות תוך הקניית כלים שונים כמו דרכי חשיבה; שיטות ניתוח, הרגלי עבודה ומחקר ועקרונות יישום שפותחו בתחום מדעי החברה המתימטיקה והניהול ולטפח בהם כושר אבחון; ניתוח שיקול והחלטה. חובת עמידה בבחינת ה-GMAT , למיטב ידעתי רק לתוכנית ה MBA, בקבלה לוקחים בחשבון קורות חיים, מכתבי המלצה ועוד, אך יש דגש חזק ומשמעותי לבחינת הGMAT. ניתן לקבל פטור מלימודים בפתוחה, אך עדיף להשלים את קורסי ההשלמה בתואר השני (בדר"כ הקורסים מותאמים השלמה , מבחינת היקפם והדגשים בקורס). תוכנית ה MBA נחשבת יוקרתית יותר ונחשבת מאוד בשוק העבודה. בהצלחה.
א
אלי סהר
תשובה לחמדי
אוקיי עכשיו שניסיתי וזה עובד אנסה לשחזר מה שכתבתי בהודעה שנעלמה:
חמדי, תודה על התשובה. שים לב שלא התכוונתי למשאבי אנוש למנהלים בחוג ללימודי עבודה אלא למוסמך במדעי הניהול עם התמחות התהנהגות ארגונית בפקולטה לניהול. לינק לדף התואר אעביר מיד בהודעה נפרדת.
אני מתלבט כעת בין שתי תכניות: מוסמך בניהול עם התמחות בהתנהגות ארגונית (מצד אחד זה יוקרתי כי זה אוני' תל אביב וזה הפקולטה לניהול. מצד שני זה לא MBA אלא M.Sc וזה גם תואר שמלמד ניהול לא מההיבט הכלכלי/חישובי אלא מההיבט האנושי/פסיכולוגי) והתכנית השניה היא MBA באוני' הפתוחה שאמנם זה מוסד יוקרתי הרבה פחות מאוני' תל אביב אבל מדובר ב-MBA לכל דבר. מה עדיף? M.Sc עם התמחות בהתנהגות ארגונית מתל אביב או MBA מהפתוחה? זה בהנחה שיש לי תואר ראשון במשפטים והכיוון שלי הוא המגזר הפרטי ועסקים וניהול...
ח
חמדי טרבולסקי
תשובה לחמדי
שלום אלי סהר, בשוק הפרטי, מוכר יותר התואר MBA - תואר שני במנהל עסקים. תואר ה - MSC פחות מוכר, אולם מסלול זה הינו מסלול "מקצועי יותר" .בעבר, מסלול ה - MSC היה מסלול מחוייב עם עבודת תזה. למיטב ידעתי, כעת וניתן לעשותו עם עבודת גמר קטנה יותר מעבודת תזה מחקרית. אם אתה מעוניין להמשיך ללימודים מתקדמים יותר לאחר תואר שני ולעסוק במחקר , מומלץ יותר מסלול ה - MSC.
א
אלי סהר
הלינק המדובר
ניסיתי אבל זה לא שולח את ההודעה עם הלינק לדף התואר בהתהגות ארגונית. יכול להיות שיש בפורום חסימה ללינקים?