שלום, קיבלתי החלטה סופסוף ללמוד מנהל עסקים ואני מתכוון להתחיל ללמוד בקרוב... אני כרגע חייל משוחרר בן 23 מאשדוד שכל הנושא הזה די מבולגן בשבילו מהבחינה שיש כל כך הרבה מכללות ואוניברסטאות. יש לי ממוצע בגרות של 91 וכרגע לא עשיתי פסיכומטרי ולא נראה לי שאעשה בגלל חוסר בזמן. היית במכללה האקדמית פרס והתעניינתי קצת בנוגע ללימודים שם לא צריך לעשות פסיכומטרי ואני יכול להתחיל באוקטובר הקרוב, מנגד אפשרי שאעשה פסיכומטרי ואז אלך למכללה למנהל, או שאולי קיימת עבורי אופציה יותר טובה? יש את מכללת אשקלון והאוניברסיטה הפתוחה שגם על הפרק...מה הכי משתלם בשבילי מבחינת יוקרת התואר בעתיד?
תודה
ש
שני יונגר
עלות לימודים אקדמיים
שלום נאור,
כמובן הכי משתלם ללמוד במכללה ציבורית, כמו מכללת אשקלון שציינת פה. יש לך באזור עוד שתי מכללות ציבוריות אפשריות, מכללת ספיר ומכללת אחווה.
אחרי המכללות נמצאת האוניברסיטה הפתוחה מבחינת עלות התואר. ורק בסוף המכללות הפרטיות.
אני חושבת שאולי עדיף שתלך ללמוד במקום במתאים לך מאשר להילחץ ולהתחיל ללמוד כבר השנה.
בברכה, שני
נ
נאור
אוקיי
תודה על התגובה... ביקרתי היום גם במכללת אשקלון ומכללת ספיר בשניהם שכר הלימוד זהה...יש הבדל בין המכללות? נראה לי שעדיף ללמוד באחת מהן מאשר סתם דוגמה המרכז האקדמי פרס כי המחיר נמוך משמעותית מאוד וכמו שאני מבין להוציא תואר בספיר או באשקלון קצת יותר יוקרתי מפרס....נכון?
ש
שני יונגר
איפה ללמוד לתואר ראשון?
שלום נאור,
על יוקרת תארים אינני יכולה לדון פה בפורום, כי אינני יכולה לערוך השוואות בין מוסדות לימוד.
התארים בספרים או אשקלון שונים זה מזה וחשוב שתבחר במסלול שתמאים לך מכל הבחינות, גם מבנה הלימודים, גם המסלול עצמו, המכללה ומה שהיא מציעה וכו'.
התואר במכללת אשקלון הוא בחסות אוניברסיטת בר אילן והתואר במכללת ספיר הוא תואר של המכללה עצמה. עד לפני כמה שנים פעלה בחסות אוניברסיטת בן גוריון, אך בחרו בהנהלת המכללה להיפרד מחסות האוניברסיטה ולהמשיך באופן עצמאי. בכל מקרה שני התארים מוכרים על-ידי המל"ג מה שהכי חשוב בעצם.
בברכה, שני
ב
בתאל
מנהל עסקים בפרס
היי, למכללה למנהל יש אפיק שנקרא ה"שער הפתוח", הווה אומר - אתה מגיע לראיון עם תעודות קורות חיים והמלצות - בלי פסיכומטרי! והם בודקים אם אתה מתאים ללמוד את המקצוע הזה : ממש כמו ראיון עבודה ואז אם אתה כן מתקבל אתה על תנאי שאתה צריך להוציא ממוצע שנה ראשונה 75
העניין הוא שמחזירים תשובה רק בספטמבר אז אני ממליצה להירשם מנגד גם לפרס במידה והדחיפות היא ללמוד השנה