שלום לכל מי שמתעניין בלימודי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה: לאחר תקופה של לימודים בפתוחה, חשוב לי להפיץ מספר נקודות כדי שידעו אנשים למה הם נכנסים. אני אציין כאן נקודות חשובות לדעתי, מעבר לדברים הברורים מאליהם- וכל אחד יקבל החלטה עם עצמו.
1- פריסה כמו שאתם רוצים של הקורסים על פני הסמסטרים. אפשר לקחת שני קורסים במסטר. זה אמנם מתפרס על זמן ארוך, אבל קולטים כל קורס בפני עצמו ולא עושים הרבה קורסים בעומס בלי באמת לקלוט. 2- מבחינת קושי זה ממש בקטנה בשבילי. זה כמובן אינדיבידואלי- אין מה להשוות את זה לתואר ראשון. מספיק ללמוד למבחן. בתואר הראשון שלי זה לא הספיק ואולי בגלל זה היום זה נראה לי קל. 3- מה שהיה מעולה אצלי בתואר הראשון הוא העברת המידע בין הסטודנטים בתואר. העברת חומר, סיכומי מחברות, רכילות על מרצים ומתרגלים ומבחנים משנים קודמות מאוד הקלה. בפתוחה צריך ליצור את הרשת החברתית בכל קורס מחדש ובנפרד. יאמר שיש ניסיונות מהרבה כיוונים לעורר סטודנטים לשיתוף, אך לא ממש הולך. אתה לא יודע מי המנחה שלך ומה איכותו ואיך הוא בתור מנחה. אין לך ממש בחירה של מנחים כי או שהקורס בטכנולוגיה של וידאו או שזה מרכז הלימוד שקרוב אליך וזה המנחה היחיד שאפשר ללכת אליו בכל מקרה. אין להשיג כמעט מבחנים משנים קודמות שזו השיטה היעילה מבחינתי ללמוד למבחנים. אנשים לא חולקים באינטרנט, בפורומים של האוניברסיטה וגם ברחבי הרשת חומרים משנה קודמת וגם מהסמסטרים הנוכחיים. יש סילבוסים של קורסי הבחירה באתר. הסילוסים לא מספיק מפורטים לטעמי. בחירה של קורסים היא לא רק לפי הסילבוס. פרמטרים נוספים משפיעים כמו הקושי של הקורס, הקושי של העבודות, המנחים, הקושי של המבחנים וכו הם מדד חשוב ביותר. לחילופין, קורס יכול להשמע מאוד משעמם אבל בפועל הוא מאוד מענין כי הוא מועבר מענין. יש יועצים אבל הם לא חלופה לכל מה שציינתי כאן ויש הרבה קורסים שהם לא מכירים אישית. יש עוד הרבה משמעויות של רשת חברתית שחשובה ביותר בנושא זה ומשפיעה לחלוטין על הזמן שמבזבזים ואיכות החומרים מהם לומדים. 4- תואר שני במנהל עסקים הוא בעקרו לדעתי צריך להיות מלמד, חושף ומחדיר אותך לשווקים ומלמד על העולם האמיתי. כמובן בראיה אקדמית. אין את זה כאן! הלימודים מאוד מכניים, טכניים, כמעט מתמטיים ולא מדובר על קורסי החובה, אלא על קורסי הבחירה שהייתי מצפה שיהיו יותר תכלסיים, עם הרבה מידע ומקרים של חברות שונות שקרו באמת. קריאת מאמרים עם מקרים אמיתיים אינה כמו שיעור פרונטלי עם מורה שמעביר את המקרים, מעלה אותם לדיון, משתף וכו (אפשר לפתוח לבד גלובס או כל עיתון כלכלי אחר ולקרוא ניתוחים). יש רק 6 שיעורים בסמסטר. השיעורים עוברים במהירות שיא, כך שגם אם רוצים, המנחים לא יכולים לשתף. 5- עלויות. עלויות גבוהות של הקורסים עצמם ועלויות מטורפות, שוחטות ומנצלות את הסטודנטים לכל שינוי או תוספות שחורגת ממה שקבעה האוניברסיטה. האוניברסיטה קובעת חוקים משונים להרבה פעולות, גובה עליהם עלויות למי שחורג מהם והעלות עצמה בסכומים בלי פרופורציה ומוגזמים. כל עלות שמדברים עליה היא במאות שקלים. למשל: חלוקת התשלומים של הקורסים מעטה ביותר. אפשר לחלק ליותר אבל עם קרדיט. ההרשמה לסמסטר הבא היא בשלהי סמסטר נוכחי כשהראש עדין לא מסוגל לחשוב על הסמסטר הבא וממש מספר חודשים לפני סיום סמסטר נוכחי. התחלת התשלום לכל הקורסים היא ביחד והמצטבר מאוד גבוה לחודש מסוים. אם לא נרשמים בזמן שהאוניברסיטה קבעה, יש עלות של 300 שח!! לכל קורס שמאחרים בהרשמה אליו. התירוץ העיקרי שהם צריכים לתכנן את הכיתות- לא מקובל בשום אופן (ואני לא אפרט כאן כדי להתרכז בענין), זה כבר הפך לעלות נוספות של כמה אלפים לתואר. דוגמא נוספת. אפשר לבטל רישום לקורס עד תאריך מסוים. ביטלתי השתתפות בקורס אחרי צפיה בשיעור הראשון. השיעור הראשון היה אחרי המועד האחרון של ביטול השתתפות בקורס וחויבתי בכ 500 שח!! כמובן שלפני שלקחתי את הקורס הזה בדקתי את הסילבוס וחשבתי שהבנתי במה מדובר הכותרת של הקורס והתוכן שלו לא תאמו. פניתי עם הסבר ובקשה לביטול העלות הזו וקיבלתי תשובה של סירוב עם נזיפה. בתואר הראשון לא היו לי אף אחד מהעלויות האלה, החלוקה היתה הוגנת ותקינה, יכולתי להרשם ולבטל ולהרשם ולבטל ללא עלויות נילוות, בלי לחץ של זמן וכו. כל הדברים האלה כתובים אבל המשמעויות מורגשות ומחרידות רק כשמתחילים. כשאתם עושים את החישוב של העלויות לתואר שני, תוסיפו כמה אלפים נוספים לעלויות בשביל כל מיני תוספות לא רצויות ולא מקובלות. לכל מוסד לימודים יש את השלילי והחיובי. שכל אחד יעשה את החישוב עם עצמו. בהצלחה
ש
שני יונגר
תודה על השיתוף במידע
שלום,
תודה רבה ששיתפת במידע, הפורום הוא בהחלט המקום להעביר מידע גם בין הסטודנטים והבוגרים בתארים השונים. אני בטוחה שמועמדים רבים יעשו שימוש במידע המפורט שמסרת.