מהי המכללה הכי נחשבת בתואר למנהל עסקים בכלל ובהתמחות לשיווק בפרט ?
האם רופין עדיפה כי הדרישות בה קצת יותר גבוהות ואולי הרמה שם יותר גבוהה?
או שמה עדיף למוסד שבו משלמים יותר וכנראה גם מקבלים יותר ?
ג
גולן
המלצה מניסיון אישי
תראה זה דיי צפוי שכל אחד יפאר את המוסד שבו הוא לומד מנקודת המבט שלי אני רואה את המכללה למנהל כמכללה הטובה ביותר ללימודי מינהל עסקים אני לומד שם כבר שנה שנייה והלימודים שם עוברים לי כחוויה מאוד מספקת ומעשירה. יש תחושה שאם אתה מגיע עם מוטיבציה להשקיע אז ייתנו לך את כל הכלים להצליח. בהצלחה
א
אבנר
תודה אתה לא הראשון
שממליץ על המכללה למנהל. איך אני יכול לדבר עם סטודנטים נוספים? יש לך רעיון?
ג
גולן
הגעה למכללה
עצה נוספת זה להגיע למכללה עצמה ולדבר עם סטודנטים אני בטוח שאנשים ישמחו לעזור לך.
ת
ת
בתור סטודנט למנהל עסקים במכללה למינהל
אני מצטער שאני לא יכול להמליץ על המכללה. קיימות מספר בעיות במכללה
1) כמות עודפת של תלמידים (ככל הנראה אין מכסה בדומה לבינתחומי, כל מי שעובר את הסף שמוגדר מראש מתקבל), שגורמת, בעיקר בחלק מהקורסים הבסיסיים לצפיפות גבוהה וממש לא נעימה בכיתות. ככל שמתקבלים יותר סטודנטים (וככל הנראה מתקבלים יותר בכל שנה), יכול להיות שגם הערך/היוקרה של התואר נפגמת.
2) חוסר גמישות של ההנהלה - יתכן שכתוצאה מהכמות המוגזמת של הסטודנטים. יש לך שבוע אחד בלבד להגיש ערעור על בחינות (כשערעור לפעמים דורש חקירה קצת נרחבת של החומר או השוואה עם סטודנטים אחרים, היה בעבר שבועיים אך קוצר לשבוע). אם אתה מעוניין להגיש את הערעור באיחור של יום, סביר להניח שלא יתנו לך. בעבר היה ניתן להגיש ערעורים בתוך שבועיים אגב.
לאחר קביעת המערכת יש לך יומיים-שלושה בלבד לערוך בה שינויים (בשבוע השני של הסמסטר, יתכן שמעט מוקדם). אם אתה מעוניין לערוך שינויים לאחר מכן, פשוט לא יתאפשר לך. אם תהיה מעוניין לבטל קורס (במידה והערכת לא נכון את העומס לדוגמא, אחרי הכל למדת עד תקופת השינויים שבוע/שבוע וחצי בלבד) תחויב בתשלום מלא עבורו.
חוסר הגמישות בא לביטוי בדברים נוספים, כגון הזזת בחינות (במידה ויש התנגשות למספר סטודנטים) ועוד.
3) תוכניות המצטיינים די מוגבלות. חל אמנם שיפור מסוים לאחרונה, ומחולקות מלגות למצטיינים, אך ביחס לבינתחומי תוכנית המצטיינים של בית הספר למינהל עסקים מאוד מוגבלת. יש אומנם הרצאות בלעדיות, וסדנאות חיצוניות שמצטיינים יכולים לגשת אליהן בחינם, אך לא קיימות תוכניות של חילופי סטודנטים וכו'.
4) בניין מנהל עסקים במכללה מוזנח יחסית לבניינים האחרים.
5) מדובר בהעדפה אישית כמובן - אבל אין צורך או אפשרות לקחת במכללה קורסים להשכלה כללית, כגון לימודי שפות, היסטוריה, וכו'. 100% מהקורסים הם בתחומי נושא התואר. היה נחמד לדעתי אם היה ניתן לקחת משהו נוסף.
בכל מקרה, יכול להיות שחלק מהנקודות הנ"ל לא יהיו חשובות עבורך, אך אני ממליץ לבחון לעומק את כל אחד מהמוסדות, כולל תוכנית הלימודים, וכמובן גם לבקר בהם.
א
אהבנר
בחירת מוסד לימודים
האם כול המוסדות רופין הבינתחומי והמכללה למנהל שוות הם ?
ש
שני
המרכז הבינתחומי או המכללה למינהל
אז ההתלבטות הגדולה שלך היא בין המכללה למינהל למרכז הבינתחומי. כי רופין, בכלל אבל בכלל לא משתווה שרמתה למוסדות הנל. ובין שתי המוסדות, אני מבינה את הדילמה כי שניהם מוסדות מובילים, ונחשבים. אני סטודנטית שנה א' במכללה למינהל, ולפני שנה הייתה לי בדיוק את אותה ההתלבטות.העדפה האישית שלי היא למכללה למינהל גם כי אני לומדת שם וקשה לי להיות אובייקטיבית, כי מאוד טוב לי פה, וגם כי לא אהבתי את הבינתחומי שהלכתי לשם ביום הפתוח בשנה שעברה.