היי, לא עשיתי פסיכומטרי ואני גם לא בדיוק סגורה על מה אני רוצה ללמוד.. הלב אומר משהו שקשור בעיצוב אבל הראש יותר בכיוון של מנהל עסקים או שיווק.. הלכתי לפגישת ייעוץ במכללה למנהל על התואר במנע"ס ודי נדלקתי על הרעיון של להתחיל עכשיו בפברואר במקום לחכות.. העניין הוא שממש יקר שם ואני גם לא באמת בטוחה שבא לי על זה.. מה אתם אומרים? כדאי לתת ללחץ של הזמן להשפיע ולהירשם לסמסטר אביב?
א
אורן
בלי לחץ
לדעתי זה החלטה גדולה וצריך לתת לה זמן.. לי לקח יותר משנה עד שהחלטתי מה אני רוצה ללמוד ובמה לעסוק (מה שמצחיק שאני לומד תואר ראשון במנע"ס, במכללה למנהל :) ). אז אולי עדיף לך לחקות לאוקטובר הבא... מצד שני את גם יכולה להירשם ולהתרשם מהשנה הראשונה ואם לא מתאים אז להפסיק או לעבור למשהו אחר :)
בכל מקרה, המון בהצלחה :)
ד
דנה
זה הרבה גורמים יחד...
אני חושבת שמה שבעיקר קורץ לי בתואר של מנהל עסקים במכללה זה האופציה להתחיל אותו ממש בקרוב בפברואר.. בוא נגיד שאם היתה לי אופציה כזאת בעיצוב הייתי נוטה לשם הרבה יותר.. מה גם שלעיצוב לרוב צריך תיק עבודות שייקח לי זמן להכין.. כשאני חושבת על זה ככה, אולי עדיף באמת לחכות עוד חצי שנה כדי לעשות את מה שאני באמת רוצה.. מה דעתכם?
ש
שני יונגר
האם להתחיל ללמוד בסמסטר אביב
שלום דנה,
אם את לא בטוחה מה את רוצה ללמוד, אז אני חושבת שכדאי לחכות. אולי בפרק הזמן הזה עד לתחילת הסמסטר באוקטובר תוכל לעשות קורס כלשהו בתחום העיצוב, שיתן לך פרספקטיבה על מה שאת רוצה לעשות בעתיד. אני מבינה שלימויד מנהל עסקים קסמו לך, הם בהחלט לימודים מעניינים, אך מי שלא ממוקד מטרה בסופו של דבר לא ניהנה מהתואר הזה כי צריך לעבוד קשה לאורך התואר כדי לעבוד בעבודה טובה בסופו. אני ממליצה שתשקלי לעשות פסיכומטרי כדי שיהיו לך אפשרויות בחירה בין מוסדות לימוד שונים. ואולי כדאי שתקראי קצת על כל מיני מסלולי לימוד מתחום העיצוב, כי יש המון כאלה שיתנו לך מקצוע אמיתי בסופם, בניגוד ללימודי מנהל עסקים.
ומה עם הלב
אני אומרת שאל תוותרי על מה שהלב רוצה גם. לפחות לבדוק את האפשרות. עיצוב של מה הכי מעניין אותך? איפה מעניין אותך להשתקע? יש המון מכללת שמוקדשות לעיצוב ואת יכולה לבחור שם מה מעניין אותך, להתרשם. אולי יש הרשמה לסמסטר אביב וככה גם פה את לא מבזבזת זמן. אני אומרת תבדקי את מה שהלב רוצה