שלום לכולם, אני רוצה ללמוד מנהל עסקים ומתלבטת איפה כדאי באיזור המרכז. שמעתי על המכללה למנהל ודיברתי איתם אוכל להתקבל לשם במסלול שער פתוח שבו אני מתקבלת על תנאי וצריכה להוציא בשנה הראשונה לפחות ציון 75.. השאלה שלי כמה קשה להגיע לציון הזה? אני כן משקיעה ולומדת האם כדאי ללמוד שם בתנאי הזה או לחפש מקום אחר שאתקבל בו ללא תנאי.. איפה עדיף ללמוד מנהל עסקים? אם אני כבר עושה תואר אני ארצה לעשות במקום בו התואר נחשב אח"כ במקומות עבודה. שאלה נוספת שלי היא מה הכי כדאי לשלב עם התואר? הבנתי שיש מספר התמחויות, מה עדיף מנהל עסקים וכלכלה או שיווק/פרסום וכד'.. אני יודעת שכדאי לבחור מה שאני מתחברת אבל אני מתחברת לכולם באותה מידה ולכן אעדיף מה שיותר נחשב ומוצע בשוק העבודה. עד כמה קשים הלימודים? בתקופת הפסיכומטרי נדרש ללמוד כל היום.. האם זה דומה לזה? כמה זמן לימוד נדרש בבית?
אשמח לתשובות והמלצות תודה רבה, יום טוב :)
ש
שני יונגר
תואר ראשון במנהל עסקים-מה נכון לעשות
שלום מאיה,
קשה לי לומר מה כדאי לך, כי מכל אחד מהמסלולים שתארת להלן תוכלי למצוא עבודה בתחום שונה לחלוטין בכל הנוגע למנהל עסקים. ההחלטה צריכה להיות, לא לפי מה שאת חושבת שמתאים לך מתוך עניין או מכל מניע דומה לעניין. המניעה יחידי צריך להיות סוג העבודות המחכות לך לאחר הלימודים. חלק מהתחומים יותר קשים מהאחרים ומצריכים כישורים נוספים מעבר לאלו שתרכשי במהלך התואר הראשון שלך ולכן ההחלטה שלך צריכה להיות מראש, כלומר אם את הולכת על כיוון מסוים בגלל העבודה שבה תרצי לעסוק לאחר הלימודים אז לשם עליך לכוון את כל המאמצים שלך ולנסות למצוא גם עבודות סטודנט שיועילו לך באיתור עבודה לאחר מכן. לגבי הפסיכומטרי, קחי בחשבון לפני שאת מתחילה ללמוד לבחינה הזו כי מרבית הסטודנטים נאלצים לבצע את הבחינה פעם נוספת כי הרוב לא מצליחים בפעם הראשונה, אז חשוב שתתחילי כמה שיותר מוקדם ללמוד לבחינה הקרובה ביותר שתוכלי, כדי שיהיה לך זמן למקצה שיפורים במידת הצורך. בתקופת הפסיכומטרי אני ממליצה ללמוד כל יום ברצף 3 שעות ו-20 דקות ללא הפסקות כדי להתרגל להיות 100% מרוכזים בפרק זמן השווה לזה של הבחינה האמיתית. אחד הקשיים הגדולים של הבחינה הוא היכולת לחשוב בצורה המיטבית למשך זמן ארוך כלכך.
לגבי איפה ללמוד, כמעט כל מכללה וכל האוניברסיטאות מציעות מסלולי מנהל עסקים או ניהול לתואר ראשון שהם אותו הדבר. אחרי שתלמדי לפסיכומטרי תוכלי לבחור מבין מוסדות הלימוד שאליהם את יכולה להתקבל, או שתחזרי שוב על הבחינה כדי להגדיל את סיכויי הקבלה שלך.
בקישור המצורף למטה תוכלי לקרוא על כל האפשרויות לשילובים עם מנהל עסקים שיסייעו לך בחירה.