יש לי תואר ראשון באופטומטריה מאוניברסיטת בר אילן-סיימתי את הלמודים בהצטיינות. אני מעוניינת לעשות הסבה לתחום אחר לגמרי. אני רוצה לדעת אם אלמד מנהל עסקים תואר שני אילו אופציות תעסוקתיות יעמדו בפניי? כיוון שהנסיון תעסוקתי שלי מוגבל רק לתחום האופטיקה (בדיקות ראיה,מכירות, שירות לקוחות, ניהול החנות) אני חוששת שעם תואר שני במנהל עסקים יהיה לי קשה למצוא עבודה מכובדת שתצדיק את ההשקעה בלימודים. אני צריכה את עצתך...תודה. דבר נוסף אני נורא מתלבטת בין המכללה למנהל לקרית אונו. הנטייהשלי לקריית אונו כיוון שניתן לסיים שם את הלימודים בפחות זמן וגם ופחות כסף. אני יודעת שאסור לך להמליץ אז אשמח לקבל עצות מהחברים בפורום...תודה.
ח
חמדי טרבולסקי
לימודי מינהל עסקים MBA
שלום נינה, תואר שני במנהל עסקים יכול לפתוח בפניך את העולם הפיננסי – הניהולי ויכול לפתוח בפניך אפשרויות להתקדם בסולם הניהולי בתחום שלך. יש התמחויות בשיווק, מימון ,ניהול אסטרטגי , משאבי אנוש שתמיד תוכלי לעשות הקבלה בניהם לבין תחום האופטומטריה. במסלול האקדמי המכללה למנהל קיימת התמחות מיוחדת "בניהול ביורפואי" המתאימה לאנשים מהרקע שלך או מתחומי מדעי הטבע והחיים, ההתמחות תוכל להכשיר אותך בשיווק מכשירים רפואיים, פיקוח על ניסויים קליניים, ניהול כספים והשקעות בתחום מדעי הטבע וכולי
נ
נינה
בהמשך לנושא...
קודם כל תודה על התשובה הפרטנית. מכאן עולה לי שאלה נוספת: אם אני יעשה את ההתמחות ב"ניהול הביורפואי" זה לא יגביל אותי רק לתחום הרפואי? כלומר אם ארצה לעבוד עם ההתמחות הזו לדוגמא בבנק.זה יהיה אפשרי? ובכלל רציתי לדעת האם כל התמחות בפני עצמה מגבילה בתחומי העיסוק בעתיד ובמקומות העבודה? ושאלה נוספת שמטרידה אותי: האם יש כיום העדפה לבוגרי מנהל עסקים תואר שני מהאונברסטאות לעומת מהמכללות, לאור לעובדה שקיימות היום הרבה מכללות שמאפשרות לימודים אלו? ושוב תודה על העזרה
ח
חמדי טרבולסקי
בהמשך לנושא....
שלום נינה, הדיפלומה שאת מקבלת במסלול האקדמי היא זהה בכל ההתמחויות- "תואר שני מנע"ס". האוריינטציה הנלמדת בכל אחד מהמסלולים היא שונה, הדוגמאות בהתמחות הביורפואית ניתנות בעיקר מעולם זה, ופחות מהעולמות האחרים, תקבלי מעט קורסים במימון. אני מניחה שאם תרצי לעבוד בבנק בתחום המימון יצפו ממך ללמוד בהרחבה קורסים במימון, למרות שלא בהכרח ,תלוי במעסיק ,שאולי יסתפק גם בתואר שני גם בהתמחות אחרת. בנוגע לסוגיה השנייה, כיום ישנן מכללות מעולות למנהל עסקים שדרישות הקבלה שלהן זהות לשל האוניברסיטאות ורמת הלימודים מצויינת ולעיתים אף פרקטית יותר.