לפני שנתיים סיימתי את לימודי התואר ראשון במדעי המדינה באוניברסיטת ת"א עם ממוצע של 87. בשל חוסר הפרקטיות של התואר החלטתי לפנות ללימודי תואר שני ב-MBA בהנחה שהדבר יוביל לאלטרנטיבות מגוונות יותר עבורי בשוק העבודה. על אף העובדה שאני ממש לא טוב במבחנים כדוגמת ה-GMAT החלטתי לאתגר את עצמי ונרשמתי לקורס הכנה לבחינה. ההכנה לבחינה הייתה סיוט עבורי, הציונים בסימולציות (בכמותי) נשקו בקושי ל-40 ובבחינה קיבלתי ציון נמוך. אני שוקל לגשת שוב לבחינה, אולם לאור העובדה שמלכתחילה לא הייתי סגור על זה שתואר שני ב-MBA הוא זה שיעזור לי למצוא את הכיוון בתחום התעסוקתי וכן לאור החשש הגדול לקבל תוצאה דומה במבחן חוזר אני תוהה ביני לבין עצמי האם כדאי לי בכלל לעבור את הסיוט הזה שוב... האם מישהו יודע מהו ממוצע השיפור בין ציון המבחן המקורי למבחן GMAT חוזר??? ובלי שום קשר הייתי שמח לקבל עצה למצבי.
ק
קידום גימאט
שיפור בפעם השניה
היי מידן, בפעם השניה בהחלט משפרים בממוצע ולא מעט, אבל ממוצע השיפור תלוי בעיקר בסיבה שבגללה לא הצלחת להגיע לציונך המקסימאלי בפעם הקודמת ובעבודה שעשית בנושא זה לקראת הבחינה השניה. אם היה זה ניהול הזמן - האם התמקדת בתחקור אסטרטגי ובהפקת לקחים? אם היו אלו נושאים בעייתים - האם נעשתה עבודה מקצועית ממוקדת כדי לשפרם? וכדומה...בסופו של תהליך, נבחן אמור להגיע לציונו המקסימאלי בבחינה. 70% מהנבחנים מצליחים לעשות זאת במבחן הראשון ולא ניגשים שוב. אם אתה אחד מאלה, או שיש טעם לגשת שוב - רק אתה יודע...בהצלחה!!