היי, אני עומד לסיים את לימודי לתואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים ומעוניין להתמקצע יותר מכיוון שהתואר כללי מידי. אני מתלבט בין מספר תחומים והייתי שמח לקבל עליהם יותר מידע לגבי אופי המקצוע, שכר, שעות עבודה (הבנתי שבלוגיסטיקה עובדים המון שעות), אפשרויות קידום ועוד... התחומים בהם אני מתלבט הם לוגיסטיקה,רכש, ויבוא ויצוא. הבנתי שהם נורא קשורים אחד בשני אך אינני יודע כיצד ניתן להיכנס אליהם מכיוון שאין להם הסמכה ודיפלומה מוסדרת כמו לדוגמא יועץ השקעות, שמאי מקרקעין וכדומה.. אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין. תודה!
ש
שני יונגר
מה לעשות כדי לעסוק התחום הלוגיסטיקה והרכש?
שלום אייל,
תחום הרכש והלוגיסטיקה לא מצריכים תעודה של שמאי מקרקעין או יעוץ השקעות. אתה יכול לנסות ולהתקבל לעבודה בתחומים הללו רק על סמך התואר הראשון שלך וכדאי יותר על סמך לימודי תעודה בתחום. מכיוון שאתה כבר אקדמאי, אין צורך הכרחי בתואר אקדמי נוסף בתחום לשם קבלה לעבודה. צירפתי לך מאמר העוסק הלימודי לוגיסטיקה ורכש כדי שתוכל להתרשם קצת מהעולם הזה. זו בהחלט בחירה טובה להתחלת הקריירה, מקווה שתמצא את מקומך בעולם הזה. דרך אגב, מומלצת אנגלית טובה מאוד כדי למצוא עבודות באמת טובות. אז כדאי להשקיע גם בכיוון הזה.
שעות עבודה מרובות
תודה שני. אשמח אם תוכלי לענות לי בכלליות האם התחום מאופיין בשעות עבודה מרובות? כמו כן האם ניתן להיות עצמאי בשלב מאוחר יותר? אשמח אם ניתן ליצור איתך קשר ליעוץ פרטני יותר.
מ
מיכאל
רכש
תחום הרכש שמור למהנדסים ולמנהלי פרויקטים. אם אתה רוצה להיות קניין (תפקיד שלא מצריך ידע מעמיק במערכות המיוצרות / נרכשות) ולהסתפק במשכורת של 10k מקסימום - תעשה קורס מקצועי, אין צורך בתואר. שעות עבודה - תלוי בתחום, בהייטק עובדים 10 שעות. רכש מצריך גם כישורי מו"מ.
א
אייל
ומה לגבי לוגיסטיקה?
אופי המקצוע, שכר, שעות עבודה (הבנתי שבלוגיסטיקה עובדים המון שעות), אפשרויות קידום, אופציה להיות עצמאי בהמשך... אשמח למענה :)
ה
הראל
לא מדוייק
תחום הרכש בהחלט פתוח גם בפני אנשים שהם אינם מהנדסים\מנהלי פרויקטים. נדרשות יכולות אישיות, ורצויה הכשרה פורמאלית כזו או אחרת... וקצת מזל כדי "להתחיל"... מהרגע שאתה צובר ניסיון, זהו הפרמטר המשמעותי ביותר בעולם הזה. ברוב המקרים תחילת הדרך תהיה כקניין, ובהחלט יש אפשרויות לקידום - אם לא בתוך אותו ארגון אז במשרה הבאה.