בהמשך לתגובה מה-24/03/2010 התעניינתי במסלול של ביו-רפואה במכללה למנהל. הבעיה שלי שזהו מסלול חדש שעדיין לא הוכיח את עצמו מבחינת אחוזי ההצלחה בו והביקוש שלו בשוק העבודה. כמו כן חיפשתי משרות באינטרנט בתחום של ניהול מחקרים וניהול כספים בתחום הרפואי וישנן משרות מעטות מאוד וגם אם ישנן אז לרוב פונים לקהל הרופאים ולאנשים מתחום המחקר. אני חוששת שלגביי (תואר ראשון במדעי החיים והמדוייקים- במקצוע המורחב אופטומטריה) התואר הזה יהיה פחות רלוונטי.האם קיימת איזושהי דרך לבדוק את העניין הזה? תודה
ח
חמדי טרבולסקי
MBA התמחות בביו-רפואה
שלום ניינה, ע"פ ירון דניאלי, ראש התוכנית MBA בניהול ביורפואי: "אכן התכנית חדשה, אך היא הוקמה עקב דרישה גבוהה הן ממועמדים והן מהתעשייה, ונהנית מקצב פניות ורישום גבוה. יש לציין גם כי התכנית נהנית מתמיכה ישירה ועקיפה של תעשיית הביוטק בארץ, הן בהשתתפות מרצים בכירים מהתעשייה, הן בהכנת התכנית האקדמית ע"י ועדה מייעצת שמורכבת כולה מאישים בכירים בתעשייה, והן בפניות מהתעשייה המבקשת לקלוט תלמידים לפרויקטים מעשיים בחברות השונות.
קהל היעד לתכנית הוא ברובו המכריע אנשים שכבר עובדים מספר שנים בתעשייה ומחפשים הכשרה פורמאלית בניהול ואפשרות להעשיר את עולמם ויכולותיהם בארגון שלהם או כהכנה למעבר לארגון אחר. בודדים בקבוצה (10% או פחות) יהיו אנשים בעלי ניסיון מועט ו/או עם תואר ראשון בלבד. מטרת התכנית היא ליצור קבוצה מובילה של מנהלים בדרג ביניים ועליון שיובילו את התעשייה בשנים הבאות.
התעשייה הביו-רפואית היא התעשייה הצומחת ביותר בישראל, ומונה אלפים רבים של חברות ועשרות אלפי משרות. כל אדם עם רקע במדעי החיים (או תחום רלוונטי) עתיד להרוויח הרבה מתכנית במנהל עסקים שבונה על הרקע האקדמי הייחודי שלו ולא מתעלמת ממנו. אני ממליץ לפונה להתעניין ואולי להתראיין לתכנית. בראיון הקבלה אפשר לקבל מידה רבה של תובנות לגבי ההתאמה של המועמד לתכנית והתאמת התכנית למועמד".