ד"ר עמי שלום רב, כאמור, אני מגיעה מתואר ראשון של מזה"ת ותקשורת. בדקתי לגבי הסבה לפסיכולוגיה באונ' העברית, כי ההרשמה להסבה לעבודה סוציאלית נסגרה בכל המקומות. אני עומדת בקריטריוים. לגבי אונ' חיפה אני עדיין בודקת. אני מאד חוששבת לעשות הסבה של שנתיים בהם לא אוכל לעבוד, ולא להתקבל בסוף לתואר שני. מבחן המתא"ם רתיע אותי בגלל כל נושא סטטיסטיקה. אני בנשמה שלי אדם שייעודו עזרה וטיפול בזולת. בסופו של יום אני רוצה לטפל באנשים, אולי בעיקר בתחום המשפחתי זוגי. מה המלצתך? אני פשוט מאד חושת כ מדובר של תהליךשל לפחות 6-7 שנים ואני כר בת 26. מה אתה ממליץ לי? האם קיימת דרך נוספת הגיע לתחום הייעוץמשפחתי זוגי? האם ידוע לך כמה מתקבלים לפסיכולוגיה תואר שני מתוך אלה שעשו את ההסבה מה דעתך על פסיכולוגיה תעסוקתית או התפתחות? משך ההתמחות קצרה יותר? מוה לך מאד מראש. אני פשוט מרגישה מאד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.
ד
ד"ר עמי שקד
רונה
רונה יקרה,ראשית לכל את ממש בראשית חייך המקצועיים ודווקהאמגיל 26 של בגרות ובשלות אישית ורעיונית תצליחי להגשים חלומות ובגדול עוד התרשמתי מנחישותך ומהאספירציות הברורות שלך.אני סיימתי דוקטורט בפסיכולוגיה ורק אז בשלה בי ההחלטה לעשות מעבר מתחום הפסיכותרפיה הפרטנית לתחום הטיפול הזוגי,ואת כבר שם ברצונותייך.אז אל תאבדי מרוח הנחישות והתקווה עינינית: לא חייבים ללכת למסלול המתאם והקליני על מנת ללמוד ולהתמחות בטיפול בזוגיות-נישואין-משפחה.כאמור אפשר להגיע למסלולי הכשרה בתחום זה אחרי שרוכשים תואר שני במקצוע רלוונטי.חוץ מפסיכו' וע"ס נראה לי שגם תואר שני בייעוץ חינוכי או בחינוך יאפשר מעבר לתחומים שבחרת הכנסי לאתר של האגודה הישראלית לטיפול בנישואין ובמשפחה(לא סגור על הכותרת המדוייקת של האגודה) ובדקי את הקריטריונים שלהם,מה שיתן לך הכוונה נוספת רק אל תרפי ידייך ואל יחת לבבך אשמח להמשיך וליעץ ככל שאוכל בהצלחה ושבתשולום
ר
רונה
תודה רבה
ד"ר מי, אני ממש מודה לך על תשובתך המהירה ועל עידודך הכנה. אני מעריכה זאת מאד. אני אבדוק לגבי תחום הייעוץ החינוי, אך מראש אוכל לומר לך שזה פחות מענין אותי. אני לא בטוחה לגבי המסלול הקליני. חשבתי גם על פסיכולוגיה התפתחותית, עבודה עם ילדים, אשר יש לי זיקה עמוקה אליהם. נטעתי בי תקווה. אני פשוט מאד מאד רוצה להצליח ולהיות הכי טובה בתחום שאעסוק בו. אני באמת רואה את התגשמות ייעודי בסיוע לאנשים. אולי משום שלא למדתי סטטיסטיקה בתואר ראשון, זה מרתיע אותי. אתמול הסתכלתי על דוגמה של מבחן מתא"ם וזה נראה לי ממש לא פשוט, למרות שוב עדיין לא רכשתי את הכלים לכך. דבר נוסף, חשבתי לגשת לבחינת מתא"ם במידה ואכן אלך במסלול זה, לאחר שנת ההסבה הראשונה כדי להמשיך ישר לחר ההסבה ולא להמתין שנה. האם לדעתך זה נכון? במידה ויהיו לך עצות נוספות, אשמח לדעת. אלפי תודות. שבת שלום.
ר
רונה
פסיכותרפיה בדרבי
ד"ר עמי שלום שוב, ראשית, תודה על תשובותייך המהירות. רציתי לשאול אותך לגבי לימודי הפסיכותרפיה בדרבי. האם זה משתלם.? איך תופסים את התואר הזה בשוק? תודה רבה!