שלום רב, יש לי תואר ראשון באמנות ועיצוב (עיצוב תפאורה) מהאקדמיה לאמנויות בפירנצה איטליה (תואר מוכר ע"י משרד החינוך). במהלך התואר התחלתי להתעניין ולהתעסק בפרוייקטים הקשורים לאמנות ובתי חולים ולתרפיה באמנות, ובין השאר כתבתי מה שמשתווה לעבודת סמינריון בנושא ויזמתי פרוייקט שבו תלינו עבודות אמנות גדולות ביחידת טיפול נמרץ בהדסה. בנוסף התנדבתי עם ילדים באתיופיה בבית יתומים לנשאי hiv המתמקד באמנות. התעניינתי וחקרתי רבות בנושא תרפיה באמנות, עם נטייה לאוניברסיטת חיפה כי חשוב לי לעשות תואר שני. עם זאת התענינותי היא יותר במחקר על השפעות של פרוייקטים כגון אלו (וספציפית האמנות בבתי החולים) ואני נמשכת להיבט הפסיכולוגי של הנושא. אני מאוד מעריכה את המחלקות של תרפיה באמנות אך לא בטוחה שהכיוון שלי הוא טיפול אחד על אחד או קבוצתי, ולא יודעת עד כמה יש לי שם מקום למחקר אקדמי מעמיק. הוצע לי במהלך שיחות עם אנשים רבים לבדוק לחקור את הנושא דרך סוציולוגיה/ אנתרופולוגיה, בריאות הציבור או אולי פסיכולוגיה חברתית. ברור לי שבכל נושא שאבחר יהיה עלי לעבוד קשה ולעשות השלמות רבות. האם יש לכם רעיונות לאיזה מסלול עלי לפנות, ומאיפה להתחיל? תודה רבה מראש! נחמה
ד
ד"ר עמי שקד
נחמה
מאוד התרשמתי מהלהט שיש לך לעסוק במה שאת רוצה ומתוך שלמות פנימית. לפני שאת "רועה בשדות זרים" האם בדקת אפשרויות לעשות תואר שני בעיצוב-אומנות ושם לשלב את רצונך לבצע מחקר כחלק מלימודי התואר?מאחר ואינני מכיר את התחום ללא אוכל להיות יותר ספציפי אבל שווה לבדוק ( בצלאל? הטכניון?) באשר ליתר התחומים שמנית נראה לי שלעבור לסוציולוגיה רפואית או לבריאות הציבור יאפשר לך לשלב מחקר עם לימודי תואר.נסי לבדוק--אחרי סיום ההשלמות ,אולי קיימת אפשרות למסלול ישיר לדוקטורט(בפסיכולוגיה זה אפשרי) עם להט וקונביקציה ענקית ומוטיבציה כמו שיש לך הייתי מציע שתנסי להגיע לפגישות אישיות עם ראשי החוגים השונים ולהרשים עם רעיונותיך אותי כבשת ב8 שורות קצרות הרעיונות שלך מרתקים הגם והצגת הנושא ממש על קצה המזלג אני מעז לבקשך לשמור על קשר כי אני סקרן לדעת איך התקדמת מאחל לך הצלחה בכל מעשי ידיך ובכל אשר תלכי
נ
נחמה
תודה רבה
מאוד מעודד לשמוע כזו הערכה להשקעה שלי בנושא. ביררתי רבות לגבי אופציות בעיצוב, אבל קוסם לי, אחרי שנים של הרבה מאוד פרקטיקה, להתעסק יותר בתיאורטי ואקדמי. התחלתי כבר לדבר ולברר עם מחלקות שונות.... אני בהחלט אקח את העצה לנסות לקבוע פגישות אישיות ולשכנע. אשמח לעדכן ברגע שאדע! תודה שוב נחמה