ד"ר עמי שקד שלום אני סטודנטית לפסיכולוגיה במל"א שנה ב' ומעוניינת להמשיך לתואר שני רציתי לדעת מה ההבדל בין פסיכולוגיה רפואית לשיקומית, מבחינת העבודה בסיום התואר, בעיקרון אני מעוניינת לעבוד עם אנשים שעברו פגיעות מוחיות או מחלות המלוות בקושי נפשי, האם זה הכיוון הנכון?, לא ברור לי האם יש צריך גם לימודי המשך או פרקטיקה מעבר לתואר שני, והאם פסיכולוגיה רפואית ניתן ללמוד רק במכללת תל אביב? תודה רבה ו
ד
ד"ר עמי שקד
רוית
לפי תאור האוכלוסיה שאיתה תרצי לעבוד נראה שפביכולוגיה שיקומית היא הכיוון הפסיכולוג השיקומי עושה עבודה טיפולית כחלק מצוות שיקומי -רפואי רחב היקף על מנת להרשם כפסיכולוג שיקומי יש כמובן צורך בהתמחות של מספר שנים מעבר לסיום לימודי התואר נראה לי שפסיכולוגיה רפואית ניתן ללמוד רק במכללה האקדמית תל-אביב יפו מקוה לראותך מחר בערב במפגש פסיכולוגיה בהשתתפות סגל ההוראה ןסטודנטים רבים שיבואו לשמוע הרצאה מרתקת בנושא שקיפות עצמית של המטפל במהלך הטיפול כך או כך אני מאחל לך הצלחה
ד
ד"ר עמי שקד
עוד רוית
סליחה רוית אבל לא אמרתי מילה על פסיכולוגיה רםואית שזה תחום התמחות יחסית צעיר המשלב תאוריה,מחקר ועבודה טיפולית-קלינית במסגרות רפואיות במטרה לסייע לצוות הרפואי בעבודה טיפולית עם חולים ובני משפחותיהם כמו למשל הכנה לפני ניתוח,התמודדות משפחתית עם החולה ומחלתו וכדומה יש בעבודת הפסיכו' הרפואי גם המרכיב המניעתי של טיפוח והכוונה להרגלי חיים בריאים עיקר המיקוד הוא על מערכת יחסי הרסיפרוקציה (גומלין)בין גוף לנפש מקווה שהועלתי בואי להגיד שלום