אני סטודנט באו"פ מזה 6 שנים!!!, לא כי אני לא יודע ללמוד או משהו כזה, נהפוך הוא, הגעתי לאו"פ מהמכללה למנהל שם סיימתי את השנה הראשונה שלי בציונים טובים והחלטתי לעבור לאו"פ רק משום שהבנתי שניתן לשלב עבודה בתואר ביתר קלות, מאז שעברתי לשם תחושותיי הן: שחיי האקדמיים הם גיהנום, החומר פי 2 יותר קשה לאותו המסלול מאשר בכל מוסד מקביל, תנאי השיפוט במבחנים הם בלתי אפשריים, תנאי הבחינות - בהם אין לך אפשרות לשאול שאלה - מרצה \ מתרגל פרונטלית אלא רק ע"י טופס בו רושמים את השאלה ומשגיח (שאינו סגל אקדמי אלא בד"כ פנסיונר), מקריא את השאלה בטלפון למרצה \ מתרגל ומחזיר לך את תשובתו לעתים בכתב לא ברור ע"ג טופס, בקיצור אני לא ממליץ על האו"פ בשום פנים ובאופן, עשו לעצמכם טובה ולכו לאוניברסיטה \ מכללה רגילה גם אם צריך להתאמץ יותר כלכלית \ מבחינת ציוני בגרות או פסיכומטרי.
*זוהי דעתי האישית ותחושותיי.
ד
ד"ר עמי שקד
אוניב' פתוחה-בר
מצער לשמוע על עגמת הנפש שחווית במהלך לימודיך בפתוחה.אין ספק שהלימודים בפתוחה לא מתאימים לכל דורש. למען ההגינות נציין כי מאות ואלפי תלמידים ותלמידות מצליחים מדי שנה בשנה להגשים חלומות אקדמיים באוניב' הפתוחה, וללמוד לקראת תואר ראשון או שני במגוון מקצועות .רבים מסיימים לימודים בהצטינות ואף מתקבלים באהדה ללימודים גבוהים באוניברסיטאות "הרגילות"רבים מתוכם לא היו מצליחים להגיע להשגים אלה במסלולי הלימוד האחרים חשבתי שמן הראוי לאזן ולו במעט את הרושם שהעברת בתגובתך מאחל לך הצלחה בהמשך
ב
בר
איזון
לדעתי אם אי פעם ימדדו את מידת שביעות הרצון , חוויית הלימוד, מחיר התואר בשורה התחתונה באו"פ ( כולל מורים פרטיים \ אגרות שונות), משך הלימוד עד להשגת התואר וכיו"ב בקרב מסיימי תואר באו"פ , התוצאות לא יהיו אופטימיות, כמו גם מהו אחוז המסיימים בקרב אלו שהתחילו את לימודיהם באו"פ.
הרעיון העומד מאחורי האו"פ הוא יפה - מתן האפשרות לכל אחד לקבל תואר אקדמי, גם ללא תעודת בגרות או פסיכומטרי, רק שהדבר בא על חשבון תנאים קשים מאוד מאוד בזמן התואר עצמו, ובחשיבה לאחור עדיף להתאמץ פעם אחת ולהכנס למכללה או אוניברסיטה רגילים עם ציוני בגרות משופרים או ציון פסיכומטרי טוב ולא להאבק תואר שלם במירב הקשיים שבאים לפצות על תנאי הקבלה הנוחים - רק כדי להשיג תואר ראשון.
ד
ד"ר עמי שקד
איזון-בר
האם בסופו של תהליך ולמרות הקשיים סיימת לימודים?זכית בתואר?