שלום לכולם... ברצוני ללמוד פסיכולוגיה ואח"כ להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה אירגונית. שמעתי שמועה שהסטודנטים צריכים ללכת לפסיכולוג מס' פגישות..האם זה נכון? ואם כן, הם פותחים את התיק הרפואי? ואם ובעבר סטודנט היה בטיפול פסיכולוגי\פסיכיאטרי זה פוסל אותו? תודה..
ד
ד"ר עמי שקד
שני
קודם לכל בואי נרגע לגמרי שני!!!! אין שום חובה לעבור שום טיפול לפני או תוך כדי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה כך שכל השאלות הנילוות של פתיחת תיק רפואי וכו' מיותר לענות עליהם גם המעבר ללימודי תואר שני באירגונית לא מחייב שום פגישות עם שום פסיכולוג בקיצקוץ,שמועות שוא לגמרי ובכלל,טיפול פסיכולוגי זה דבר מעצים ומפתח ובוודאי לא פוסל לשום דבר. שיהיה המון הצלחה ושנה טובה ובריאה
ש
שני
לד"ר עמי שקד
היי וקודם כל תודה רבה על התגובה =) את השמועה הזאת שמעתי מפסיכולוגית שעובדת בגנים לילדים מיוחדים והיא אמרה שצריך לעבור סדרת פגישות עם פסיכולוג...כך שהאמנתי לה... ויש לי עוד שאלה קטנה אליך...=) באיזה מכללות בארץ אפשר להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה (אירגונית)? ואם אני אלמד תואר ראשון בפסיכולוגיה ואח"כ תואר שני בייעוץ ארגוני, האם זה פחות או יותר אותו דבר? תודה ענקית!
ד
ד"ר עמי שקד
שני-לדר' עמי ש'
לא בטוח שניתן ללמוד פסיכולוגיה אירגונית במכללות.יחד עם זאת ניתן ללמוד ייעוץ אירגוני שזה מאוד קרוב במספר מכללות כגון| המכללה למינהל ברשלץ\ מכללת נתניה ,במרכז הבינתחומי בהרצליה וגם בבר-אילן יש תכנית לפסיכולוגיה אירגונית ותכנית נוספת במחלקה לסוציולוגיה בתחום של ייעוץ אירגוני
ש
שני
לד"ר עמי שקד
הבנתי..תודה רבה על התגובה... אם אני אלמג תואר שני יעוץ אירגוני אוכל להתקבל לארגון\ חברה ולהיות בוחנת מרכזי הערכה? האם אוכל להתקבל לאדם מילא או שהדרישה שם תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית?
ד
ד"ר עמי שקד
שני
שני יקרה אלה הן שאלות שאין לי מידע לענות לך עליהן וכדאי לפנות לאירגונים הרלוונטיים על מנת לקבל תשובות הצעה ידידותית מאוד :מה דעתך לפני הכל להחליט על מקום בו תלמדי תואר ראשון בפסיכו' וכשתהיי בשנה ג' של הלימודים תעשי את הברור לגבי תואר שני.אל תשכחי שאחרי שתתחילי ללמוד אולי תחליטי על מסלול קריירה אחר לגמרי,ואם תשארי צמודה לאירגונית נתחיל אז את נסע הברורים ויש אפשרות תיאורתית שיפתחו מקומות נוספים. עד אז ירחם השם מקובל עליך ?
ש
שני
לד"ר עמי שקד =)
חחח כן אתה צודק...לא צריך להקדים את המאוחר...למרות שעדיף להקדים תרופה למכה.. =) האם יש ספרים שעוסקים בפסיכולוגיה ארגונית שאתה ממליץ לקרוא לאנשים שמתעניינים במקצוע הזה? או אולי אתרים??
ד
ד"ר עמי שקד
שני
לא נראה לי שאת מקדימה רפואה לשום מכה בכך שתתמקדי קודם לכל בקבלתך ללימודי תואר ראשון וכמו שאמרתי,השם ירחם ונמצא יחד דרך ראויה להמשך התמחותך באירגונית שנראה לי תחום מרתק ואחת מבנותי עוסקת בו ומצליחה כעצמאית.