הבת שלי בכיתה י"א לומדת שנה שנייה במגמת קרימינולוגיה וסוציולוגיה בתיכון עירוני רמז בבני ברק, זאת מהסיבה שאין שם מגמת פסיכולוגיה, אבל זה מה שהיא החליטה כבר מזמן שהיא רוצה ללמוד בעתיד.
השאלה שלי היא, בבגרויות, על מה היא צריכה להקפיד יותר על מנת לכוון את עצמה, כלומר, מתמטיקה למשל, מאוד קשה לה ולמרות שהמורה שלה כיוונה אותה ל 4 או 5 יחידות, היא החליטה השנה שהיא יורדת ל 3 יחידות, אנגלית היא הולכת על 5 יחידות לעומת זאת, אין לי מושג כמה יחידות היא יכולה לעשות במגמה...
בנוסף, היא גם היתה בנוער שוחר מדע, מצויינות 2000 ועתידים, ומאז יש לה אפשרות לקחת קורסי קיץ באוניברסיטת ת"א, איזה קורסים היא יכולה לקחת שיכוונו אותה להגשמת החלום שלה והאם זה ישנה משהו בעתיד אחרי הצבא כשהיא תרצה להתקבל לאוניברסיטה כסטודנטית מן המניין.. כלומר, האם זה יהווה נקודות זכות לטובתה?
תודה רבה והמשך יום נפלא :-)
ד
ד"ר עמי שקד
נגה
בראה לי שמדובר בילדה אינטלגנטית ובעלת הישגים ופוטנציאל גבוה על מהת להתקבל ללימודי פסיכולוגיה באחת האוניברסיטאות העיקריות יהיה עליה להשיג ממוצע גבוהה בציוני הבגרות ולעבור פסיכומטרי בציון מאוד גבוה כדאי שתיקח קורסים העוסקים בפסיכולוגעיה ובמדעי החברה על מנת לקדם אותה לתחום לימודי הפסיכולוגיה באוניברסיטה.לא ברור לי אם זה יקדם אותה לקבלה לאוניברסיטה אבל בודאי שזה לא יזיק בהצלחה ושבתשלום