שלום! אשמח לייעוץ ייעוץ ועוד ייעוץ...: אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה מהאו"פ. ממוצע 85 (שהם מגדירים כהצטיינות, למרות שאני יודעת שזה ממש לא גבוה עבור קבלה לתואר שני). חשבתי דווקא על תחום מחקרי, ואני נוטה יותר לתחומי הפסיכולוגיה הפיזיולוגית / מדעי המוח / נוירופסיכולוגיה וכד'. מכיוון שאני לא יודעת 'מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדולה' (למרות שיש שיאמרו שאני כבר גדולה...), אשמח לייעוץ: 1. מהן האופציות שלי בהתחשב בממוצע התואר הראשון? (אני ממש מעדיפה להמנע ממתא"ם) 2. האם יש תכניות מחקריות בהן מקבלים מילגת מחייה (כמו בביולוגיה / כימיה)? 3. מהן אפשרויות התעסוקה אחרי תואר שני בתחומים הנ"ל ? המון תודה ושנה טובה ! ליאת.
ד
ד"ר עמי שקד
ליאת
אשתדל לענות ככל שאדע כי אני לא בטוח שיש בידי כל האינפו' הדרושה לך: נראה לי שעם הממוצע שלך כשהו מגובה בחוזקים נוספים שיש לך תוכלי לפחות לנסות ולהתקבל לתכנית אינטרדיסציפלימרית בלימודי מח-פסיכופיזיולוגיה וכדומה נראה לי שבכל אחת מהאוניברסיטאות הגדולות תמצאי תכנית שתתאים לשאיפותייך האקדמיות.יש תכניות מצויינות בבר-אילן ובתל-אביב אליהם תרשמי ושם תבדקי לגבי מלגות.אין בידינו אינפור' מספקת אך אני מניח שיש מלגות . רבים מההולכים לתחומים שבחרת ממשיכים ללימודי דוקטרט מה שמכין אותם לתפקידי מחקר והוראה כמו גם לעבודה בבתי חולים במרכזי שיקום העוסקים בפגיעות במערכות העצבים וכדומה מקווה שהועלתי במשהו כי מעבר לכך תצטרכי לבדוק עם היועצים האקדמיים באוניב' שתבחרי ללמוד בה בהצלחה ושנה טובה
ל
ליאת
תודה רבה, דווקא עזרת. ושאלה קטנה...
רק שאלה קטנה נוספת שלא ענית לי עליה: האם אתה יודע אם אפשר להתקבל לתכניות הללו ללא בחינת מתא"ם? המון תודה, ליאת.
ד
ד"ר עמי שקד
ליאת-שאלה קטנה
מתחושת בטן נראה לי שאין דרישה למתאם במקומך הייתי נכנס לאתר האונ' שבחרת ובודקת בידיעון--בוודאי שתקבלי תשובה ואז תוכלי לפרסמה באתרנו לידיעת האחרים שמחתי להיות לך לעזר