היי, תמיד חלמתי ללמוד פסיכולוגיה. אני לא מעוניינת לעשות פסיכוכומטרי והבגרות שלי ממוצעת ומעלה, וכמו שידוע לכולם תנאי הקבלה ללימודים אלו בשמיים... הודות לכל זאת, חשבתי לנכון אולי ללמוד במכללת רמת גן, שזוהי בעצם השלוחה של הפתוחה אך להבדיל עם הרבה יותר עזרה וליווי. ידוע הרי שהציונים באופן כללי של הפתוחה יחסית יותר נמוכים משאר האוני' עקב אופי הלימודים. אך מצד שני כדי להתקבל לתואר שני גם פה צריך ממוצע בשמיים.. והרי שאלותיי: 1. באופן כללי אתה מכיר הרבה אנשים שעברו מתואר ראשון של הפתוחה לתואר שני בפסיכולוגיה? 2. האם המוסדות האקמיים של התואר השני בפסיכ' נותנים איזשהוא "פריבלגיה" לבוגרי הפתוחה? כלומר האם מתחשבים בכך שהלימודים יותר קשים אז מן הסתם יותר קשה להוציע ציונים גבוהים? 2. אני סתם חושבת לעצמי, שהרי להיות עובד סוציאלי קליני בסופו של דבר זה כמו פסיכולוג קליני (זה הכיוון נכון להיום שאני רוצה), וזה בלי לעבור מדורי גיהנום כל כך רבים, ובסופו של דבר הם עושים אותו דבר ואם יורשה לי להגיד, הם עושים אותו כסף... אשמח אם תביא את עמדך בנושא... אשמח אם נוכל לדבר על כך טלפונית ולא במיילים, תודה רבה!! נוגה- 052-5013419.
ד
ד"ר עמי שקד
נוגה המתלבטת
1.מכיר לפחות 15 בוגרי הפתוחה שהתקבלו לתואר שני אך כמובן שממוצע ציוניהם היה גבוה 2.אין שום הקלות לבוגרי הפתוחה על פני אחרים ואין גם שום הצדקה שתינתן להם הנחה כל שהיא.ההיפך 3. אם את חושבת על קרירה בתחום הטיפול תוכלי לממשה גם אם תלמדי עבודה סוציאלית לתואר ראשון ושני אך גם לזה את חייבת פסיכומטרי בהצלחה
ו
ורד
לימודי פסיכולוגיה
נוגה הי, ההתלבטות שלך מוכרת לי ויש לי הצעה מעשית בשבילך: גם אני רציתי מאד ללמוד פסיכולוגיה אבל למרות שהיתה לי בגרות טובה מאד עדיין לא עמדתי בדרישות הקבלה הגבוהות (מידי לטעמי !) של האוניברסיטאות. לא התחשק לי לבזבז זמן בשיפורים ולכן בדקתי את המסלולים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות. הגעתי למרכז האקדמי פרס, ברחובות וגיליתי שהתואר שם מקביל לתואר ראשון בפסיכולוגיה. התקבלתי וסיימתי את התואר בסוף השנה האחרונה. בשנת הלימודים הקרובה התקבלתי לתואר שני בבר אילן ואני הולכת להתמחות בליקויי למידה. אגב, יחד איתי כמעט כל הכיתה שלי התקבלו לתואר שני בכמה אוניברסיטאות וממשיכים השנה לתואר שני. לכן אני ממליצה גם לך לבדוק גם את האפשרות של "מדעי ההתנהגות". זו אפשרות מעשית ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה ולהמשיך בכיוונים אלו גם לתואר שני. שיהיה חג שמח.