אני לקראת סוף לימודי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה במסלול "פסיכולוגיה חג-חוגי" ורציתי לדעת כיצד משתקללים הציונים מהתואר הראשון על מנת להתקבל לתואר שני. התואר שלי מורכב מקורסי תשתית :סטטיסטיקה ושיטות מחקר, קורסים בפסיכולוגיה וגם מ-28 נקודות זכות חופשיות שלקוחות מחוגים אחרים. ראיתי שענית למשהי ששקלול הממוצע עבור תואר שני בפסיכולוגיה הוא שקלול כל הקורסים של פסיכולוגיה. האם קורסי התשתית נכללים בממוצע זה למרות שרשום במפורש בידיעון האקדמי של האוניברסיטה הפתוחה שקורסים אלו אינם מעניקים נ"ז בפסיכולוגיה?
תודה!
ענת.
ד
ד"ר עמי שקד
ענת-שיקלול ציונים
אני מאוד רוצה לסייע בעדך אך נראה לי שטוב תעשי אם תרכשי את ערכת ההרשמה לתואר שני ושם תהיה הדרכה ספציפית לאוניברסיטה שבחרת בה מה שמוגדר בפתוחה כקורסי תשתית מוגדר במקומות אחרים כקורסי מתודולוגיה וקשה לי לקבל שקורסים אלה אינם נכללים שהרי בבחינת המתא"ם חלק לא מבוטל עוסק בשאלות מתחום הסטטיסטיקה והמתודולוגיה.ואולי אני טועה. כך או כך טוב תעשי בפניה ישירה לידיעון וחומרי ההרשמה לתואר שבבחירתך מצטער אם לא ממש נתתי לך נוסחה מדוייקת מאחל לך הצלחה
ע
ענת
שקלול ציונים
לרכוש את ערכת ההרשמה של אחת האוניברסיטאות זה רעיון טוב :) זה באמת מאד הגיוני שישקללו את קורסי התשתית (מתודולוגיה) בממוצע הציונים הסופי (למרות שהייתה לי התקווה שלא כי הם מורידים לי קצת מהממוצע) בכל אופן השאלה הזאת היא קריטית כי אני צריכה להחליט באילו קורסים לשפר את התואר.
דווקא עזרת לי :)
ענת.
ד
ד"ר עמי שקד
ענת
שמח שדוקא עזרתי ואשמח לשמוע מה גילית בידיעונים מה שיסייע לאחרים במצבך ובכלל איך את מתקדמת חגמשח ומועדים לשמחה