היי ראיתי באוניברסיטת בר אילן תואר במדעי החברה אשר משלב את המקצועות פסיכולוגיה,סוציולוגיה וקרימינולוגיה. רציתי לשאול האם זה יתרון או חיסרון תואר שמתפרס על שלושה תחומים ולא מתרכז בתחום אחד והאם אפשרויות התעסוקה יגדלו בסיום התואר או להפך. האם עדיף תואר כזה מאוניברסיטה או תואר במדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה ממכללה? וכמו כן האם עדיף תואר בסוציולוגיה מאוניברסיטה על פני תואר הנ"ל ממכללה.. תודה רבה!!
ד
ד"ר עמי שקד
אוניברסיטה או מכללה
התואר בחוג המשולב בבר-אילן לא מקנה לך יתרון על פני תואר אקדמי המתרכז למשל במדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה,לא לגבי העסקה עתידית ולא לגבי האפשרות להמשך לימודים לתואר שני קשה לענות על שאלותיך מבלי לדעת אם את מגובשת על כיוון כל שהוא מבחינת ההתפתחות האקדמית שלך. נראה לי שתואר בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות הוא עוצמתי יותר ומקנה לך אפשרויות מגוונות יותר ללימודי תואר שני או אפשרויות תעסוקה לא נראה לי שיש הבדל משמעותי ביו לימודי סוציולוגיה באונ' לעומת מכללה
א
א
עוד שאלה קטנה..
היי קודם כל תודה רבה רבה על התשובה המהירה!! בעיקרון אני לא חושבת שאמשיך לתואר שני כי הבנתי שלתואר שני בפסיכולוגיה מאוד קשה להתקבל... אבל התכוונתי אם לדוגמא תואר בסוציולוגיה מאוניברסיטה יש לו יותר משמעות ויוקרה מתואר בפסיכולוגיה ממכללה, בגלל שהוא מאוניברסיטה?
ד
ד"ר עמי שקד
עוד שאלה קטנה
נראה לי שמבחינת פוטנציאל העסקה והמשך התקדמות בחיים האקדמיים-מקצועייים טוב שתבחרי בלימודי פסיכולוגיה גם אם תלמידי במכללה