שלום רב. אני בעלת תואר ראשון בשירותי אנוש וסוציולוגיה מאוניברסיטת חיפה. הממוצע שלי שם 75. אני כרגע לומדת לתואר ראשון בפסיכולוגיה באונ' פתוחה וכמובן רוצה להתקבל לתואר שני. הציונים שלי בינתיים הם בסביבות 90. אני אמורה לעבור ועדה להכרה בלימודים קודמים . באונ' פתוחה אם לומדים תואר לאחר תואר אפשר לקבל פטור מ-24 נקודות. איפה ואיך אני יכולה לברר האם הציון שיחשב לתואר שני הוא הציון רק של אוניברסיטה פתוחה שבה בעצם אני אעשה פחות מ-108 נקודות (לאחר הפטור של 24)וליד הפטורים יהיה כתוב "מוכר-בלי ציון" . או שעושים סוג של שקלול משני התארים? כי אז זה יכול להוריד לי ממוצע וזה דבר שאני הכי פחות רוצה שיקרה.אני יודעת שתחרות מאוד גבוהה וכל דבר יכול למנוע ממני להתקבל , לכן האם כדי לי לקבל את הפטור שיכול לסכן את הממוצע? המון תודה
ד
ד"ר עמי שקד
אילנה-תואר שני
נראה לי שיקחו בחשבון שיקלול ציונייך גם את הקורסים מחייפה כמו אלה מהפתוחה שהרי רקורד הציונים שתקבלי מהפתוחה בתום לימודייך יכלול גם את ציוני הקורסים עליהם קיבלת פטורים האם כדאי לקבל פטורים זו שאלה חשובה שהתשובה לה תתקבל אחרי שתעשי בירור עם האוניברסיטאות הרלוונטיות ללימודי תואר שני כמו בראילן או תלאביב וכדומה