שלום וברכה, הנני בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות מהמכללה האקדמית ת"א- יפו בממוצע שגבוה מ90. אך לצערי ציון המתאם הינו 79. יש לי ניסיון רב בתחום הטיפולי. החלום הגדול שלי הוא להתקבל לתואר שני, ולהיות פסיכולוגית .
1. אשמח לשמוע האם ישנם מקומות בארץ שניתן להתקבל אליהם עם מתאם נמוך שכזה כדי להיות מטפלת? לקלינית ברור לי שלא אתקבל, אך האם ישנם אפיקים אחרים כמו שיקומית, חינוכית או משהו אחר שדרכו אפשר להגיע ללהיות מטפלת בהמשך? או שגם לקבלה למחלקות האלה המתאם שלי נמוך מדי. 2. במידה ואין ברירה, ולא אוכל ללמוד פסיכולוגיה תואר שני משום סוג. היכן יש בארץ לימודי עבודה סוציאלית שהם לימודי הסבה מלבד האונ' העברית, בן גוריון וחיפה. אני מחפשת מסלול הסבה (מסלול ישיר לתואר ראשון + שני במקסימום 3 שנים) כלומר שאיני צריכה לסיים את התואר הראשון, שנתיים ניסיון בעבודה ורק אז לעשות תואר שני. באילו מוסדות בארץ זה קיים. 3. האם מסלול עבודה סוציאלית קלינית הוא הכי קרוב שיש לפסיכולוג? 4. האם ישנו מסלול נוסף שלא חשבתי עליו שדרכו אוכל לעשות את אותה העבודה כמו פסיכולוגית אך תחת כותרת אחרת? מעניין אותי לטפל באנשים באופן פרטני ופחות במיקוד במשפחה.
סליחה על השאלות הרבות אך אני נמצאת בצומת בחיי והמענה עליהן יעזור לי לקבלת החלטות להמשך. תודה ויום נעים, דנה
ד
ד"ר עמי שקד
דנה
יתכן וגם למגמות טיפוליות אחרות לבד מקלינית יקשה עליך להתקבל אבל כדאי בכו"ז לבדוק ישירות באוניברסיטאות לימודי עבודה סוציאלית מתקיימים גם בבראילן ובאוניב' תלאביב מסלול נוסף ששמעתי מפי כמה וכמה הוא ללמוד לתואר שני בייעוץ-חינוכי ובסיום להתקבל ללימודי פסיכותרפיה.