שלום, אשמח לקבל את עצתכם לגבי הסיטואציה הבאה: סיימתי את לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה לפני 5 שנים בממוצע 88 (2 נק' פחות מהציון המינימלי הנדרש לצערי...). ניגשתי למבחן המתא"ם לראשונה לפני חודש וקיבלתי לשמחתי 133. כעת אני תוהה: 1. האם ציון זה גבוה מספיק כדי "לחפות" על הנקודות החסרות בממוצע התואר? 2. במידה ואוכל להירשם, מה ניתן לעשות על מנת להשיג המלצות אקדמאיות כאשר אף אחד לא זוכר אותי באקדמיה?... 3. איזה מוסד לימודי הכי נוטה לאוריינטציה טיפולית במסלול קליני? (ופחות מחקרית) האם המכללה האקדמית של ת"א ספציפית נחשבת טובה?
תודה רבה! מיכל
ד
ד"ר עמי שקד
מיכל
1.אמנם הממוצע שלך נופל ב2 נקודות מ"הנידרש" אך יש להבין שהידיעון מציין ממוצע כסף תחתון כשבפועל--בגלל ריבוי הנרשמים לקלינית,קו החיתוך הוא בממוצע הרבה יותר גבוה(יכול להגיע ל94-96).לכן שוה להגיש מועמדות למספר מקומות להעלאת הסיכוי לחגיע לשלב הראיונות האישיים ואז להרשים 2.ניתן להמציא המלצות מהמקום בו עשית עבודת שדה או פסיכולוג-גית אצלו-ה עשית טיפול או מקום בו עשית עבודה בהתנדבות ולנסות ברמה האישית להגיע למרצה שעשית אצלו-ה סמינריון וכדומה 3 בכל המגמות לתואר שני תצטרכי לעשות תיזה מחקרית ובכולן מסלול הלימודים דומה יחד עם זאת כדאי לבדוק במגמות השונות ולעשות השואות.נראה לי שאם יהיו הבדלים הם ברמת הניואנסים בלבד. בהצלחה