שלום, ברצוני לעבוד בתור פסיכולוג עם רישיון האם בשל כך אני חייב לעשות תואר א' בפסיכולוגיה ותואר ב' בפסיכולוגיה או אפשר תואר א' בסוציולוגיה או מדעי ההתנהגות ותואר שני בפסיכולוגיה וישנם עוד אפשרויות שעולות לי בראש אילו דרכים עלי לעבור כדי לצאת עם רישיון של פסיכולוג קליני אשמח למענה תשובה ברורה ומפורטת תודה רבה ושבת שלום
ד
ד"ר עמי שקד
לימודי פסיכו' רן
על מנת לפעול ולעבוד כפסיכולוג ובוודאי פסיכולוג קליני חייבים על פי חוקי המדינה להרשם בפינקס הפסיכולוגים ולשם כך צריך ללמוד ולקבל תואר א' בפסיכולוגיה ותואר ב' בפסיכולוגיה קלינית ואין קיצורי דרך זו התשובה היחידה שאני מכיר ברור שאחרי שמסיימים לימודי תואר שני בקלינית יש לעבור תקופת התמחות במספר נושאים ומקומות תעסוקה ורק אחר כך לעמוד במבחן לקבלץ רישיון נראה לי שאם רצונך להיות פסיכולוגית קלינית יהיה עליך להרשם ולהתקבל קודם לכל ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואחר כך להמשיך בתהליך הלימוד וההכשרה
ר
רן
תודה ד"ר, ורציתי לברר בוודאות את הענין ברשותך
תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר ב' בפסיכולוגיה לא נותן לי רישיון להיות פסיכולוג?? האם חייבים דווקא שני תארים בפסיכולוגיה ולא עוזר מדעי ההתנהגות או סוצולוגיה
ד
ד"ר עמי שקד
ורציתי לברר-רן
נכון צריך 2 תארים בפסיכולוגיה וחוץ מזה לא תתקבל ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה עם תואר בעבודה סוציאלית כך שאיו שום קיצורי דרך ומעקפים