בוקר טוב, בת 46.תעודת הוראה+תואר ראשון בחינוך ומנהל מבר אילן+תואר שני במדעי המדינה מבר אילן. אני מעוניינת לברר על אפשרות קבלה לתואר ראשון בבר אילן או לחילופין באחת המכללות. האם אדרש לתנאי סף כמו כולם? ממוצע ציונים בתואר שני? מבחן פסיכומטרי?
תודה רבה ויום טוב.
ד
ד"ר עמי שקד
אורלי
אני מתאר לעצמי שתצטרכי לעמוד באותם תנאי קבלה כולל פסיכומטרי ויחד עם זאת יעיינו ברקורד הלימודים שלך ויתרשמו ממנו.
א
אורלי
תודה רבה ושאלה נוספת בבקשה
אני בודקת גם את האפשרות לפנות לאוניברסיטה הפתוחה. בהנחה שאמשיך לתואר שני(זה הכיוון) מה התחום שכדאי להתמקד בו אם אני מעוניינת לעבוד עם ילדים ובני נוער?
ד
ד"ר עמי שקד
אורלי -שאלה נוספת
1.פסיכולוגיה קלינית של הילד והמתבגר 2.פסיכולוגיה התפתחותית אורלי,מציע שתתחילי ותסיימי לימודי תואר ראשון עם ראש פתוח לאופציות שונות ורק בשנת הלימודים האחרונה לחשוב על המשך התמחות. מאחל לך הצלחה בכל אשר תבחרי עמי שקד
א
אורלי
שוב תודה על המיקוד
ועל הטיפ. תבורך!
א
אורי
קבלה לפסיכולוגיה
שלום אורלי. אני בוגרת משפטים ולא כל כך אוהבת את התחום ושוקלת מעבר ללימודי פסיכלוגיה. בזמנו לא נבחנתי בפסיכומטרי וחששתי שזה יחסום את דרכי לקבלה ללימודים בפסיכלוגיה ( ידוע כי תנאי הקבלה הם גבוהים). לשימחתי נודע לי מחברה שבמכללה למנהל המסלול האקדמי יש מסלול לבוגרי תואר ראשון ( ללא צורך בפסיכומטרי). עדיין לא ביררתי פרטים אבל את יכולה לנסות ליצור עימם קשר. מקווה שעזרי. אורי
ד
ד"ר עמי שקד
קבלה לפסיכולוגיה
צריך רק לוודא שהתואר הוא בפסיכולוגיה להבדיל ממדעי ההתנהגות
א
אורי
קבלה לפסיכולוגיה
אני יודעת שלמכללה למנהל יש גם לימודי תואר במדעי ההתנהגות- אבל אני לא מעוניינת ללמוד מדעי ההתנהגות. חברה שלי ביררה לגבי תנאי קבלה לפסיכלוגיה ונאמר לה שפותחים שם חוג חדש לפסיכלוגיה שתנאי הקבלה אליו אכן דיי גבוהים ( 640 פסיכומטרי ו -95 בגרות- אם אני לא טועה- ואני לא בטוחה שאני יכולה לעמוד בהם) אבל ישנו מסלול קבלה לבוגרי תואר אקדמי שלא צריכים לעמוד בתנאים הללו.אשמח לעדכן בעוד פרטים לאחר שאברר יותר לעומק.