אני סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב(שנה שניה) , ובשנה וחצי של הלימודים עד כה הבנתי כי מדעי המחשב ממש לא מעניין אותי...
מה שכן נראה לי מאוד יעניין אותי זה פסיכולוגיה לדוגמא... שמעתי על הרבה אנשים שעשו תואר ראשון במקצוע מסויים ותואר שני במקצוע שאינו קשור כלל לתואר הראשון.
יש לי איזשהיא אפשרות להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה?
(האמת שחשבתי רבות אולי אפילו לעזוב כבר עכשיו את לימודי המחשבים , ולעבור לתואר ראשון בפסיכולוגיה.. אבל אני לא אתחיל לפרט את סיבותיי ואת ההיתלבטויות שלי בקשר לזה כי זה עלול לקחת מספר שעות....)
ד
ד"ר עמי שקד
אייל
לצערי אני לא איש בשורות עבורך כי אין מצב בעולם להמשיך לתואר 2 בפסיכ' אחרי ראשון במחשבים מאחר ומדובר בשני עולמות תוכן מאוד רחוקים זה מזה יהיה עליך לנסות ולהתקבל ללימודי תואר 1 בפסיכולוגיה ואני מניח שתקבל מספר פתורים על סמך לימודים קודמים וכשתסיים תציג מועמדות לתואר 2 שזה סיפור בפני עצמו.... שבתשלום
א
אייל
תודה רבה..כמו כן...
חשבתי אולי להתחיל לעשות קורסים לתואר ראשון בפסיכולוגיה בפתוחה תוך כדי התואר הראשון במחשבים..
אני יודע שיהיה קשה לך לענות לשאלתי אך בכל זאת... האם היית מחשיב את התואר בפסיכולוגיה כאחד התארים שנחשבים לקשים יותר?..
אני יודע נגיד שיש את התואר של מדעי ההיתנהגות שלא נחשב לקשה במיוחד.. מה ההבדלים למעשה בין התארים? בין מדעי ההיתנהגות לפסיכולוגיה?..
ד
ד"ר עמי שקד
תודה רבה-אייל
לימודי מדעי ההתנהגות כוללים לבד מיחידת לימוד בפסיכולוגיה יחידות ליצמוד בתחומים נוספים כמו סוציולוגיה כלכלה קרימינולוגיה ועוד ואילו בפסיכולוגיה לומדים בעיקר קורסי פסיככולוגיה על ענפיה ומקצועותיה השונים קשה או קל תלוי בתלמיד וברמת מחוייבותו ללימודים והשקעתו בהצלחה בהם בהצלחה אייל ושבועטוב דר' עמי שקד